Πώς να γράψετε ένα αρχείο ISO σε μια μονάδα USB

Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την "εγγραφή" εικόνας ISO σε μια μονάδα flash USB

Έτσι, έχετε ένα αρχείο ISO που θέλετε σε μια μονάδα flash ή σε κάποια άλλη συσκευή αποθήκευσης USB. Πρέπει επίσης να είστε σε θέση να εκκινήσετε από αυτό. Ακούγεται απλό, σωστά; Αντιγράψτε το αρχείο και τελειώσατε!

Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό. Η σωστή εγγραφή ενός ISO σε USB είναι διαφορετική από την απλή αντιγραφή του αρχείου . Είναι ακόμη διαφορετικό από το κάψιμο ενός ISO σε ένα δίσκο . Προσθέτοντας την πολυπλοκότητα είναι ότι σχεδιάζετε να εκκινήσετε από τη μονάδα USB μόλις ολοκληρώσετε την λήψη της εικόνας ISO εκεί.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα φανταστικό δωρεάν εργαλείο που θα χειριστεί όλα αυτά αυτόματα για εσάς. Συνεχίστε παρακάτω για ένα εύκολο φροντιστήριο σχετικά με τον τρόπο εγγραφής ενός αρχείου ISO σε USB με το δωρεάν πρόγραμμα Rufus .

Συμβουλή: Βλ. Συμβουλή # 1 στο κάτω μέρος της σελίδας, εάν θέλετε να εγγράψετε ένα αρχείο ISO σε μια μονάδα USB, αλλά δεν χρειάζεται να εκκινήσετε από αυτό όταν τελειώσετε. Αυτή η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική ... και πιο εύκολη!

Σημείωση: Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι ποτέ δεν "καίτε" κάτι τεχνικά σε μια μονάδα USB, αφού δεν υπάρχουν λέιζερ ή παρόμοια τεχνολογία. Αυτός ο όρος μόλις μεταφέρθηκε από την κοινή πρακτική καύσης εικόνας ISO σε οπτικό δίσκο.

Απαιτείται χρόνος: Η "εγγραφή" ενός αρχείου εικόνας ISO σε μια συσκευή USB, όπως μια μονάδα flash, συνήθως διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά, αλλά ο συνολικός χρόνος εξαρτάται πολύ από το μέγεθος του αρχείου ISO.

Πώς να γράψετε ένα αρχείο ISO σε μια μονάδα USB

Σημείωση: Αυτή η διαδικασία λειτουργεί για να εγγράψετε ένα Windows 10 ISO σε USB. Εντούτοις, αυτό είναι το καλύτερο από το εργαλείο λήψης και εγκατάστασης των Windows 10 της Microsoft. Πώς και πώς να κατεβάσετε το Windows 10 κομμάτι εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

  1. Κατεβάστε το Rufus, ένα δωρεάν εργαλείο που θα προετοιμάσει σωστά τη μονάδα USB, εξαγάγετε αυτόματα τα περιεχόμενα του αρχείου ISO που έχετε και αντιγράψτε σωστά τα αρχεία που περιέχονται σε αυτό στη συσκευή USB, συμπεριλαμβανομένων όλων των αρχείων στο ISO που απαιτούνται για την εκκίνηση του.
    1. Το Rufus είναι ένα φορητό πρόγραμμα (δεν εγκαθίσταται), λειτουργεί σε Windows 10, 8, 7, Vista και XP και θα "καίει" ένα αρχείο εικόνας ISO σε οποιοδήποτε είδος συσκευής αποθήκευσης USB που τυχαίνει να έχετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το Rufus 2.18 Portable στην τοποθεσία τους.
    2. Σημείωση: Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό εργαλείο ISO-USB, ανατρέξτε στην ενότητα Συμβουλή # 3 στο κάτω μέρος της σελίδας. Φυσικά, αν επιλέξετε κάποιο άλλο πρόγραμμα, δεν θα μπορέσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που έχουμε γράψει εδώ επειδή αφορούν ειδικά τον Rufus.
  2. Κάντε διπλό κλικ ή κάντε διπλό κλικ στο αρχείο rufus-2.18p.exe που μόλις κατεβάσατε. Το πρόγραμμα Rufus θα ξεκινήσει αμέσως.
    1. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Rufus είναι ένα φορητό πρόγραμμα, που σημαίνει ότι τρέχει μόνο όπως είναι. Αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο προτιμούμε αυτό το πρόγραμμα ISO-to-USB σε ορισμένες από τις άλλες επιλογές εκεί έξω.
    2. Σημείωση: Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά τον Rufus, σας ρωτάμε αν το πρόγραμμα θα πρέπει να ελέγχει περιστασιακά για ενημερώσεις. Εξαρτάται από εσάς αν θέλετε να ενεργοποιήσετε αυτό, αλλά ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε Ναι εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το Rufus στο μέλλον.
  1. Τοποθετήστε τη μονάδα flash ή άλλη συσκευή USB στον υπολογιστή σας, την οποία θέλετε να "κάψετε" το αρχείο ISO, αν υποτεθεί ότι δεν είναι ήδη συνδεδεμένο.
    1. Σημαντικό: Η εγγραφή εικόνας ISO σε μονάδα USB θα διαγράψει τα πάντα στη μονάδα δίσκου! Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα USB είναι κενή ή ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα αρχεία που θέλετε να διατηρήσετε.
  2. Από το αναπτυσσόμενο μενού Device στο επάνω μέρος της οθόνης του προγράμματος Rufus, επιλέξτε τη συσκευή αποθήκευσης USB στην οποία θέλετε να εγγράψετε το αρχείο ISO.
    1. Συμβουλή: Ο Rufus σας ενημερώνει για το μέγεθος της συσκευής USB, καθώς και για το γράμμα της μονάδας δίσκου και τον τρέχοντα ελεύθερο χώρο στη μονάδα δίσκου . Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να ελέγξετε ξανά ότι επιλέγετε τη σωστή συσκευή USB, υποθέτοντας ότι έχετε συνδέσει περισσότερα από ένα. Μην ανησυχείτε για τον ελεύθερο χώρο που υποδεικνύεται από τη στιγμή που θα σβήσετε ολόκληρη τη μονάδα δίσκου ως μέρος αυτής της διαδικασίας.
    2. Σημείωση: Εάν δεν υπάρχει στη μονάδα Device Drive USB καμία συσκευή δίσκου USB ή δεν μπορείτε να βρείτε τη μονάδα που αναμένετε να δείτε, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή USB που σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε για την εικόνα ISO ή τα Windows ένα είδος προβλήματος που βλέπει τη μονάδα δίσκου. Δοκιμάστε άλλη συσκευή USB ή / και άλλη θύρα USB στον υπολογιστή σας.
  1. Αφήστε το σύστημα διαμερισμάτων και τον τύπο συστήματος προορισμού, το σύστημα αρχείων και τις επιλογές μεγέθους συμπλέγματος μόνο αν δεν ξέρετε τι κάνετε ή έχετε συμβουλεύσει να ορίσετε κάποια από αυτές τις παραμέτρους σε κάτι άλλο.
    1. Για παράδειγμα, ίσως ένα εργαλείο εκκίνησης που κατεβάσατε σε μορφή ISO που συνιστάται στον ιστότοπό του για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα αρχείων είναι FAT32 αντί για NTFS αν κάνετε εγγραφή σε USB. Σε αυτή την περίπτωση, κάντε το σύστημα αρχείων να αλλάξει σε FAT32 πριν συνεχίσετε.
  2. Είστε ευπρόσδεκτοι να εισαγάγετε μια ετικέτα προσαρμοσμένου τόμου στο πεδίο Νέα ετικέτα τόμου , αλλά αφήστε το σε ό, τι συμβαίνει να είναι τυχαίο, ή ακόμα και κενό, δεν θα έχει καμία επίδραση σε τίποτα.
    1. Σημείωση: Οι περισσότερες εκκινήσιμες εικόνες ISO περιλαμβάνουν πληροφορίες για την ετικέτα όγκου, οπότε ενδέχεται να δείτε αυτόματα την αλλαγή κατά τη διάρκεια του βήματος 11.
  3. Κάτω από τις επιλογές μορφοποίησης , θα δείτε έναν αριθμό ... ναι, επιλογές μορφοποίησης ! Μπορείτε να αφήσετε όλα αυτά στην κατάσταση προεπιλογής τους αλλά μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Ελέγξτε τη συσκευή για κακές μπλοκ αν έχετε κάποια ανησυχία ότι η μονάδα flash ή η συσκευή USB που χρησιμοποιείτε μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα.
    1. Συμβουλή: 1 Το Pass είναι εντάξει στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά χτυπάτε μέχρι 2, 3, ή ακόμα και 4, αν είχατε προβλήματα με αυτή τη μονάδα πριν.
  1. Δίπλα στο Δημιουργία ενός δίσκου εκκίνησης με χρήση , βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την εικόνα ISO και στη συνέχεια πατήστε ή κάντε κλικ στο εικονίδιο CD / DVD δίπλα σε αυτό.
  2. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο " Άνοιγμα ", εντοπίστε και στη συνέχεια επιλέξτε την εικόνα ISO που θέλετε να εγγράψετε στη μονάδα flash.
  3. Αφού επιλέξετε, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα .
  4. Περιμένετε ενώ ο Rufus επιθεωρεί το αρχείο ISO που επιλέξατε. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα ή μπορεί να πάει τόσο γρήγορα που δεν παρατηρείτε καν.
    1. Σημείωση: Αν λάβετε ένα μήνυμα μη υποστηριζόμενου ISO , το ISO που επιλέξατε δεν υποστηρίζεται για εγγραφή σε USB από τον Rufus. Σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάστε ένα από τα άλλα προγράμματα που αναφέρονται στην Συμβουλή # 3 παρακάτω ή συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή της εικόνας ISO για περισσότερη βοήθεια για να λειτουργήσει το λογισμικό τους από μια μονάδα USB.
  5. Στην περιοχή Δημιουργία ενός δίσκου εκκίνησης που χρησιμοποιεί περιοχή, ελέγξτε το κουμπί επιλογής Πρότυπο εγκατάστασης των Windows, εάν το δείτε αυτό και αν συμβαίνει αυτό.
    1. Για παράδειγμα, εάν τοποθετείτε μια εικόνα ISO εγκατάστασης των Windows στη μονάδα flash και έχετε αυτή την επιλογή, θα θέλατε να την ενεργοποιήσετε σίγουρα.
  6. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να ξεκινήσετε την "εγγραφή" του αρχείου ISO στη συσκευή USB που επιλέξατε.
    1. Σημείωση: Εάν λάβετε ένα μήνυμα εικόνας είναι πολύ μεγάλο , θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια μεγαλύτερη συσκευή USB ή να επιλέξετε μια μικρότερη εικόνα ISO.
  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο OK στο ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ 'XYZ' ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΕΙ το μήνυμα που εμφανίζεται στη συνέχεια.
    1. Σημαντικό: Πάρτε αυτό το μήνυμα σοβαρά! Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα flash ή άλλη συσκευή USB είναι κενή ή ότι είστε εντάξει με τη διαγραφή όλων των στοιχείων σε αυτήν.
  2. Περιμένετε όσο ο Rufus διαμορφώνει σωστά τη μονάδα USB, ώστε να είναι εκκινήσιμη και, στη συνέχεια, αντιγράφει όλα τα αρχεία στη μονάδα δίσκου που περιέχονται στην εικόνα ISO που επιλέξατε στο Βήμα 11.
    1. Συμβουλή: Ο συνολικός χρόνος για να γίνει αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο μεγάλο είναι το αρχείο ISO με το οποίο εργάζεστε. Ορισμένα μικρά εργαλεία διάγνωσης (όπως το 18 MB ONTP & RE ISO ) διαρκούν λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ μεγαλύτερες εικόνες (όπως ένα ISO 5 Windows 10 ISO ) μπορούν να πάρουν πιο κοντά σε 20 λεπτά. Ο υπολογιστής σας και οι ταχύτητες του υλικού USB αποτελούν μεγάλο παράγοντα εδώ.
  3. Μόλις η κατάσταση στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος Rufus αναφέρει DONE , μπορείτε να κλείσετε τον Rufus και να αφαιρέσετε τη μονάδα USB.
  4. Εκκίνηση από τη μονάδα USB τώρα που σωστά "καίγεται" και μετά συνεχίστε με ό, τι χρησιμοποιείτε για αυτό το bootable drive για.
    1. Για παράδειγμα, αν έχετε τοποθετήσει ένα πρόγραμμα δοκιμής μνήμης σε μια μονάδα flash, μπορείτε να εκκινήσετε από αυτήν τη μονάδα flash και να δοκιμάσετε τη μνήμη RAM μαζί της. Το ίδιο ισχύει για προγράμματα δοκιμών εκκίνησης για σκληρό δίσκο , εργαλεία ανάκτησης κωδικού πρόσβασης , προγράμματα σκουπίσματος δεδομένων , εργαλεία προστασίας από ιούς κ.λπ. Δείτε την παρακάτω συμβουλή # 2 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση αυτής της διαδικασίας για τα αρχεία ISO εγκατάστασης των Windows.
    2. Συμβουλή: Η εκκίνηση από μια μονάδα USB είναι συχνά τόσο εύκολη όσο η σύνδεση της μονάδας σε οποιαδήποτε ελεύθερη θύρα USB και στη συνέχεια η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας , αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκη. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο Πώς να εκκινήσετε από μια μονάδα USB Drive αν χρειάζεστε βοήθεια.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Ο Rufus και τα σχετικά εργαλεία ISO-to-USB είναι τέλειοι όταν χρειάζεστε κάποιο πρόγραμμα εκκίνησης ή ακόμα και ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα σε μια μονάδα USB. Ωστόσο, τι γίνεται αν έχετε μια εικόνα ISO που θέλετε να "καίσετε" σε μια μονάδα USB από την οποία δεν πρόκειται να εκκινηθεί; Ένα ISO του Microsoft Office έρχεται στο μυαλό ως ένα κοινό παράδειγμα.
    1. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σκεφτείτε την εικόνα ISO με την οποία εργάζεστε, όπως ακριβώς και οποιαδήποτε άλλη συμπιεσμένη μορφή, όπως ένα αρχείο ZIP . Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων - συχνά συνιστούμε το δωρεάν εργαλείο 7-Zip - για να εξαγάγετε τα περιεχόμενα της εικόνας ISO απευθείας στη μονάδα flash που είχε προηγουμένως διαμορφωθεί. Αυτό είναι!
    2. Ανατρέξτε σε αυτήν την λίστα των προγραμμάτων δωρεάν προγραμμάτων εξαγωγής αρχείων για ορισμένα δωρεάν προγράμματα που λειτουργούν με αρχεία ISO με αυτό τον τρόπο.
  2. Είστε ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω με τις εικόνες Rufus για Windows ISO, όπως αυτές που ίσως έχετε κατεβάσει για τα Windows 8 , τα Windows 7 κ.λπ. Ωστόσο, υπάρχει μια πιο "επίσημη" διαδικασία που χρησιμοποιεί δωρεάν λογισμικού απευθείας από τη Microsoft.
    1. Έχουμε γράψει πλήρεις οδηγίες σχετικά με αυτές τις διαδικασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης οδηγίες για άλλες πτυχές της εγκατάστασης των Windows από ένα stick USB. Δείτε την εγκατάσταση των Windows 8 από το USB ή τον τρόπο εγκατάστασης των Windows 7 Από το USB , ανάλογα με την έκδοση των Windows που εγκαθιστάτε.
  1. Ορισμένοι άλλοι ελεύθεροι "καυστήρες" ISO-to-USB περιλαμβάνουν το UNetbootin, το ISO σε USB και το Universal USB Installer.
  2. Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη χρήση του Rufus ή τη λήψη του ISO που καταγράφεται σε USB; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου για περισσότερη βοήθεια.