Πώς να διορθώσετε ένα ερωτηματικό που αναβοσβήνει σε Mac

Τι να κάνετε όταν το Mac σας δεν μπορεί να βρει ένα λειτουργικό σύστημα για εκκίνηση

Το ερωτηματικό που αναβοσβήνει είναι ο τρόπος Mac σας που σας λέει ότι έχει πρόβλημα να βρει ένα bootable λειτουργικό σύστημα. Κανονικά, ο υπολογιστής σας Mac θα ξεκινήσει τη διαδικασία εκκίνησης αρκετά γρήγορα ώστε να μην παρατηρήσετε ποτέ το ερωτηματικό που αναβοσβήνει στην οθόνη. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να βρείτε το Mac που εμφανίζει το εικονίδιο ερωτηματικού, είτε για μικρό χρονικό διάστημα πριν τελικά τερματιστεί η διαδικασία εκκίνησης είτε μπορεί να φαίνεται κολλημένο στο ερωτηματικό, περιμένοντας τη βοήθειά σας.

Ενώ το ερωτηματικό αναβοσβήνει, ο Mac σας ελέγχει όλους τους διαθέσιμους δίσκους για ένα λειτουργικό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει. Αν βρει ένα, το Mac σας θα τελειώσει την εκκίνηση. Από τις πληροφορίες στην ερώτησή σας, ακούγεται ότι ο Mac σας βρει τελικά ένα δίσκο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ως μονάδα εκκίνησης και τελειώνει τη διαδικασία εκκίνησης. Μπορείτε να συντομεύσετε, στην πραγματικότητα, να εξαλείψετε τη διαδικασία αναζήτησης επιλέγοντας μια δισκέτα εκκίνησης στις Προτιμήσεις συστήματος.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) στο Dock ή επιλέξτε System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Κάντε κλικ στο παράθυρο προτιμήσεων του δίσκου εκκίνησης στην ενότητα Σύστημα των προτιμήσεων συστήματος.
  3. Θα εμφανιστεί μια λίστα με μονάδες δίσκου που είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή στο Mac σας και έχουν OS X, MacOS ή άλλο λειτουργικό σύστημα εκκίνησης που έχουν εγκατασταθεί σε αυτά.
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο λουκέτου στην κάτω αριστερή γωνία και μετά δώστε τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή σας.
  5. Από τη λίστα των διαθέσιμων μονάδων δίσκου, επιλέξτε αυτήν που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως δισκέτα εκκίνησης.
  6. Θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Mac για να εφαρμοστεί η αλλαγή.

Εάν την επόμενη φορά που ξεκινήσετε το Mac σας, το ερωτηματικό που αναβοσβήνει δεν πέφτει και το Mac δεν ολοκληρώνει την εκκίνηση, ενδέχεται να έχετε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα από ένα δυσχερώς εντοπισμένο λειτουργικό σύστημα. Οι πιθανότητες είναι ότι η επιλεγμένη μονάδα εκκίνησης έχει προβλήματα, πιθανώς σφάλματα δίσκου που μπορεί να εμποδίζουν την σωστή φόρτωση των απαραίτητων δεδομένων εκκίνησης.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο δίσκου για να επιβεβαιώσετε ποια ένταση είναι η δισκέτα εκκίνησης

Ωστόσο, πριν δοκιμάσετε την επιλογή "Ασφαλής εκκίνηση", γυρίστε πίσω και ελέγξτε τη Δισκέτα εκκίνησης που επιλέξατε στο προηγούμενο βήμα. Βεβαιωθείτε ότι είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί ο Mac σας όταν τελειώσει τελικά.

Μπορείτε να ανακαλύψετε ποια ένταση χρησιμοποιείται ως δισκέτα εκκίνησης χρησιμοποιώντας το Disk Utility, μια εφαρμογή που περιλαμβάνεται στο Mac OS.

  1. Εκκινήστε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου , το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Το Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου εμφανίζει το Σημείο Συναρμολόγησης κάθε τόμου που είναι προσαρτημένος στο Mac σας. Το σημείο προσάρτησης της μονάδας εκκίνησης είναι πάντα "/". αυτός είναι ο χαρακτήρας μπροστινής κάθετης χωρίς τα εισαγωγικά. Η εμπρόσθια κάθετος χρησιμοποιείται για να υποδείξει τη ρίζα ή το σημείο εκκίνησης του ιεραρχικού συστήματος αρχείων Mac. Η μονάδα εκκίνησης είναι πάντα η ρίζα ή η έναρξη του συστήματος αρχείων στο Mac OS.
  3. Στην πλευρική γραμμή του βοηθητικού προγράμματος δισκέτας, επιλέξτε μια ένταση ήχου και, στη συνέχεια, ελέγξτε το σημείο συναρμολόγησης που εμφανίζεται στην περιοχή πληροφοριών έντασης στο κέντρο του κάτω παραθύρου. Εάν δείτε το σύμβολο προς τα εμπρός, αυτή η ένταση χρησιμοποιείται ως μονάδα εκκίνησης. Όταν ένας τόμος δεν είναι η μονάδα εκκίνησης, το σημείο συναρμολόγησης του εμφανίζεται συνήθως ως / Volumes / (volume volume), όπου (όνομα τόμου) είναι το όνομα του επιλεγμένου τόμου.
  4. Συνεχίστε να επιλέγετε τόμους στην πλευρική γραμμή του Disk Utility μέχρι να βρείτε τον τόμο εκκίνησης.
  5. Τώρα που γνωρίζετε ποιο τόμο χρησιμοποιείται ως δίσκος εκκίνησης, μπορείτε να επιστρέψετε στο παράθυρο προτιμήσεων του δίσκου εκκίνησης και να ρυθμίσετε τον σωστό τόμο ως δίσκο εκκίνησης.

Δοκιμάστε μια ασφαλή εκκίνηση

Η Ασφαλής εκκίνηση είναι μια ειδική μέθοδος εκκίνησης που αναγκάζει το Mac σας να φορτώσει μόνο τις ελάχιστες πληροφορίες που χρειάζεται για να εκτελεστεί. Το Safe Boot ελέγχει επίσης τη μονάδα εκκίνησης για θέματα δίσκου και προσπαθεί να επιδιορθώσει τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της επιλογής "Ασφαλής εκκίνηση" στο άρθρο " Επιλογή ασφαλούς εκκίνησης του υπολογιστή σας Mac" .

Δοκιμάστε την ασφαλή εκκίνηση. Μόλις ο υπολογιστής σας Mac εκκινήσει χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Ασφαλής εκκίνηση, προχωρήστε και κάντε επανεκκίνηση του Mac σας για να δείτε αν έχει επιλυθεί το αρχικό ζήτημα ερωτηματικού.

Πρόσθετοι οδηγοί αντιμετώπισης προβλημάτων

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σωστή εκκίνηση του Mac σας, θα πρέπει να ελέγξετε αυτές τις οδηγίες αντιμετώπισης προβλημάτων για βοήθεια σχετικά με ζητήματα εκκίνησης για Mac .

Ενώ είστε σε αυτό, μπορείτε επίσης να θελήσετε να ρίξετε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό για την εγκατάσταση του νέου Mac σας . Περιέχει χρήσιμους οδηγούς για την εκκίνηση του Mac σας.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε ζητήματα εκκίνησης, δοκιμάστε να ξεκινήσετε από κάποια άλλη συσκευή. Αν έχετε πρόσφατο backup / κλώνο της μονάδας εκκίνησης, δοκιμάστε να εκκινήσετε από το bootable backup. Θυμηθείτε ότι το Time Machine δεν παράγει αντίγραφα ασφαλείας από τα οποία μπορείτε να εκκινήσετε. Θα χρειαστεί να έχετε χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή που μπορεί να δημιουργήσει κλώνους, όπως το Carbon Copy Cloner , το SuperDuper , τη λειτουργία Restore Utility του Disk Utility (OS X Yosemite και παλιότερα) ή το Use Disk Utility για να κλωνοποιήσετε μια μονάδα Mac (OS X El Capitan και αργότερα) .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Συντομεύσεις έναρξης λειτουργίας του Mac OS X για να επιλέξετε μια διαφορετική μονάδα δίσκου για προσωρινή εκκίνηση από το.

Εάν μπορείτε να ξεκινήσετε το Mac σας από μια διαφορετική μονάδα δίσκου, ίσως χρειαστεί να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε την αρχική μονάδα εκκίνησης. Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που μπορούν να επιδιορθώσουν μικρά προβλήματα δίσκου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πρώτης βοήθειας του Disk Utility και του Drive Genius . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια άλλη ειδική λειτουργία εκκίνησης που ονομάζεται Ενιαία λειτουργία χρήστη για να εκτελέσετε επιδιόρθωση δίσκου στη μονάδα εκκίνησης.