Αντιμετώπιση προβλημάτων Mac Wi-Fi με την εφαρμογή ασύρματου διαγνωστικού ελέγχου

Η εφαρμογή Wireless Diagnostics περιλαμβάνει βοηθητικά προγράμματα για τη λειτουργία του Wi-Fi

Το Mac σας περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη εφαρμογή διαγνωστικού ελέγχου Wi-Fi που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση προβλημάτων στη σύνδεση ασύρματου δικτύου . Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ταιριάξετε τη σύνδεση Wi-Fi για καλύτερη απόδοση, να καταγράψετε αρχεία καταγραφής και πολλά άλλα.

Τι μπορεί να κάνει η εφαρμογή διαγνωστικών Wi-Fi;

Η εφαρμογή Διαγνωστικά Wi-Fi έχει σχεδιαστεί κυρίως για να βοηθήσει τους χρήστες να επιλύσουν προβλήματα Wi-Fi. Για να σας βοηθήσουμε, η εφαρμογή μπορεί να εκτελέσει ορισμένες ή όλες τις ακόλουθες λειτουργίες, ανάλογα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε.

Οι κύριες λειτουργίες της εφαρμογής Διαγνωστικά Wi-Fi είναι οι εξής:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις λειτουργίες ξεχωριστά. Δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη χρήση όλων των λειτουργιών με ορισμένες εκδόσεις της εφαρμογής Διαγνωστικά Wi-Fi. Για παράδειγμα, στο OS X Lion, δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την ισχύ του σήματος κατά τη διάρκεια της λήψης ακατέργαστων καρέ.

Η πιο χρήσιμη από τις λειτουργίες για τους περισσότερους χρήστες Mac είναι αυτή που παρακολουθεί την ισχύ σήματος και το θόρυβο. Με αυτό το γράφημα σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να ανακαλύψετε τι προκαλεί τη ροή της ασύρματης σύνδεσης σας από καιρό σε καιρό. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάθε φορά που το ασύρματο τηλέφωνό σας κουδουνίζει, το πάτωμα του θορύβου πηδάει να σκιάσει το σήμα που έλαβε, ή ίσως συμβαίνει όταν φτιάχνετε πίτσα για το μεσημεριανό γεύμα.

Ενδέχεται επίσης να δείτε ότι η ισχύς σήματος είναι περιθωριακή και ότι η μετακίνηση του ασύρματου δρομολογητή μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της σύνδεσης Wi-Fi.

Το άλλο χρήσιμο εργαλείο είναι για την καταγραφή συμβάντων. Εάν αναρωτιέστε αν κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυό σας (και ίσως να επιτύχει) , η λειτουργία Record Events μπορεί να δώσει την απάντηση. Κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να συνδεθεί ή συνδεθεί, στο δίκτυό σας, θα συνδεθεί η σύνδεση μαζί με την ώρα και την ημερομηνία. Αν δεν κάνατε μια σύνδεση εκείνη την εποχή, μπορεί να θέλετε να μάθετε ποιος έκανε.

Αν χρειάζεστε λίγο περισσότερη λεπτομέρεια από ότι μπορείτε να δώσετε στα συμβάντα εγγραφής, μπορείτε να δοκιμάσετε την επιλογή "Ενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων", η οποία θα καταγράφει λεπτομέρειες για κάθε πραγματοποίηση ή απόρριψη κάθε ασύρματης σύνδεσης.

Και για όσους θέλουν πραγματικά να κατεβαίνουν στο νιτρινο-gritty debugging ένα δίκτυο, Capture Raw Frames θα κάνει ακριβώς αυτό? καταγράφει όλη την κυκλοφορία σε ασύρματο δίκτυο για μεταγενέστερη ανάλυση.

Χρήση διαγνωστικών Wi-Fi με OS X Lion και OS X Mountain Lion

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Διαγνωστικά Wi-Fi, που βρίσκεται στο / System / Library / CoreServices / .
  2. Η εφαρμογή Διαγνωστικά Wi-Fi θα ανοίξει και θα σας παρουσιάσει την επιλογή να επιλέξετε μία από τις τέσσερις διαθέσιμες λειτουργίες:
    • Παρακολούθηση επιδόσεων
    • Εγγραφή γεγονότων
    • Καταγράψτε τα ακατέργαστα πλαίσια
    • Ενεργοποιήστε τα αρχεία εντοπισμού σφαλμάτων
  3. Μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας κάνοντας κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιθυμητή λειτουργία. Για αυτό το παράδειγμα, θα επιλέξουμε τη λειτουργία Performance Monitor . Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  4. Η εφαρμογή " Διαγνωστικά Wi-Fi" θα εμφανίσει μια γραφική παράσταση σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, στην οποία θα εμφανίζεται το επίπεδο σήματος και θορύβου με την πάροδο του χρόνου. Αν προσπαθείτε να ανακαλύψετε τι προκαλεί προβλήματα θορύβου, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε ή να χρησιμοποιήσετε διάφορες συσκευές, υπηρεσίες ή άλλα αντικείμενα που παράγουν θόρυβο που μπορεί να έχετε στο σπίτι ή το γραφείο σας και να δείτε πώς επηρεάζει το επίπεδο θορύβου.
  5. Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε καλύτερο σήμα, μετακινήστε είτε την κεραία είτε ολόκληρο τον ασύρματο δρομολογητή ή τον προσαρμογέα σε άλλη θέση, για να δείτε πώς επηρεάζει το επίπεδο σήματος. Ανακάλυψα ότι η περιστροφή μιας από τις κεραίες στον ασύρματο δρομολογητή μου βελτίωσε το επίπεδο σήματος.
  1. Η ένδειξη επιπέδου σήματος και θορύβου δείχνει μόνο τα δύο τελευταία λεπτά της απόδοσης της ασύρματης σύνδεσης σας, ωστόσο όλα τα δεδομένα διατηρούνται σε ένα αρχείο καταγραφής επιδόσεων.

Πρόσβαση στο ημερολόγιο επιδόσεων της οθόνης

  1. Με το γράφημα Performance Monitor εξακολουθεί να εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί Continue .
  2. Μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το αρχείο καταγραφής στο Finder ή να το στείλετε ως μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Δεν ήμουν σε θέση να χρησιμοποιήσω με επιτυχία την επιλογή Αποστολή ως Email, γι 'αυτό προτείνω να επιλέξετε την επιλογή Show in Finder . Κάντε κλικ στο κουμπί Αναφορά .
  3. Η αναφορά αποθηκεύεται στην επιφάνεια εργασίας σας σε συμπιεσμένη μορφή. Θα βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με την προβολή των αναφορών στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρησιμοποιώντας διαγνωστικά Wi-Fi με το OS X Mavericks και αργότερα

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Wireless Diagnostics , που βρίσκεται στο / System / Library / CoreServices / Applications / . Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε την εφαρμογή κρατώντας πατημένο το πλήκτρο επιλογής και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο δικτύου Wi-Fi στη γραμμή μενού. Επιλέξτε Open Wireless Diagnostics από το μενού που εμφανίζεται.
  2. Θα ανοίξει η εφαρμογή Wireless Diagnostics και θα παράσχει μια σύντομη περιγραφή του τι θα κάνει η εφαρμογή. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  3. Η εφαρμογή πρέπει να κάνει κάποιες αλλαγές στο σύστημά σας κατά τη διάρκεια της φάσης διάγνωσης. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή σας και κάντε κλικ στο OK .
  4. Η εφαρμογή Wireless Diagnostics θα ελέγξει πόσο καλά λειτουργεί η ασύρματη σύνδεση σας. Εάν εντοπίσει τυχόν προβλήματα, ακολουθήστε τις συμβουλές επί της οθόνης για την επίλυση του προβλήματος. διαφορετικά, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.
  5. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις δύο επιλογές: Παρακολούθηση της σύνδεσης Wi-Fi , η οποία θα ξεκινήσει τη διαδικασία καταγραφής και θα διατηρεί ιστορικό συμβάντων που μπορείτε να επανεξετάσετε αργότερα ή Συνεχίστε με την Περίληψη , τα οποία θα εξαντλήσουν το τρέχον Wi-Fi καταγράφει στην επιφάνεια εργασίας σας, όπου μπορείτε να τα δείτε ελεύθερα. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε κάποια από τις επιλογές που αναφέρονται στην λίστα. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα βοηθήματα Wireless Diagnostics, που είναι διαθέσιμα από το μενού Window της εφαρμογής.

OS X Mavericks Βοηθητικά προγράμματα διαγνωστικών ασύρματης διαγνωστικής

Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Mavericks, η πρόσβαση στα βοηθητικά προγράμματα του Wireless Diagnostics είναι ελαφρώς διαφορετική από ό, τι σε νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Εάν ανοίξετε το μενού Παράθυρο της εφαρμογής, θα δείτε τις βοηθητικές εφαρμογές ως επιλογή μενού. Επιλέγοντας το στοιχείο Utilities θα ανοίξει ένα παράθυρο Utilities με μια ομάδα καρτελών στην κορυφή.

Οι καρτέλες αντιστοιχούν στα διάφορα βοηθητικά προγράμματα που παρατίθενται στο OS X Yosemite και σε νεότερες εκδόσεις του μενού Window της εφαρμογής Wireless Diagnostics. Για το υπόλοιπο άρθρο, όταν δείτε μια αναφορά στο μενού Παράθυρο και ένα όνομα χρησιμότητας, θα βρείτε το αντίστοιχο βοηθητικό πρόγραμμα στις καρτέλες της έκδοσης Mavericks της εφαρμογής Wireless Diagnostics.

OS X Yosemite και αργότερα βοηθητικά προγράμματα διαγνωστικής ασύρματης διαγνωστικής

Στο OS X Yosemite και αργότερα, τα βοηθήματα Wireless Diagnostics εμφανίζονται ως μεμονωμένα στοιχεία στο μενού Window της εφαρμογής. Εδώ θα βρείτε τα εξής:

Πληροφορίες: Παρέχει λεπτομέρειες για την τρέχουσα σύνδεση Wi-Fi, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP, της έντασης του σήματος, του επιπέδου θορύβου, της ποιότητας του σήματος, του καναλιού που χρησιμοποιείται, του πλάτους του καναλιού και αρκετά περισσότερων. Είναι ένας γρήγορος τρόπος για να δείτε μια επισκόπηση της τρέχουσας σύνδεσης Wi-Fi.

Αρχεία καταγραφής (που ονομάζεται Καταχώρηση στην έκδοση Mavericks): Σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη συλλογή αρχείων καταγραφής για συγκεκριμένα συμβάντα που σχετίζονται με το δίκτυό σας Wi-Fi. Αυτό περιλαμβάνει:

Για να συλλέξετε τα αρχεία καταγραφής, επιλέξτε τον τύπο των αρχείων καταγραφής στα οποία θέλετε να συλλέξετε δεδομένα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συλλογή αρχείων καταγραφής . Τα επιλεγμένα συμβάντα θα καταγραφούν στη συνέχεια, έως ότου απενεργοποιήσετε τη λειτουργία καταγραφής, επιστρέφοντας στον ασύρματο διαγνωστικό βοηθό στο μενού Παράθυρο.

Όταν χρησιμοποιείτε τα βοηθήματα Wireless Diagnostics, μπορείτε να επιστρέψετε στον Βοηθό επιλέγοντας Βοηθός από το μενού Παράθυρο ή κλείνοντας τα παράθυρα των βοηθητικών προγραμμάτων που μπορεί να έχετε ανοίξει.

Παρακολούθηση σύνδεσης Wi-Fi

Εάν αντιμετωπίζετε διαλείποντα προβλήματα στη σύνδεση Wi-Fi, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή " Παρακολούθηση της σύνδεσης Wi-Fi" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί " Συνέχεια" . Αυτό θα προκαλέσει το Wireless Diagnostics να παρακολουθεί τη σύνδεση Wi-Fi. Εάν η σύνδεση έχει χαθεί για οποιονδήποτε λόγο, η εφαρμογή θα σας ειδοποιήσει για την αποτυχία και θα σας δώσει λόγους για το λόγο απόρριψης του σήματος.

Κλείσιμο του Διαγνωστικού προγράμματος ασύρματου δικτύου

  1. Όταν είστε έτοιμοι να κλείσετε την εφαρμογή Wireless Diagnostics , συμπεριλαμβανομένης της διακοπής οποιασδήποτε καταγραφής που ενδεχομένως έχετε ξεκινήσει, επιλέξτε την επιλογή Continue to Summary και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Continue ( Συνέχεια ).
  2. Θα σας ζητηθεί να δώσετε όλες τις πληροφορίες που θεωρείτε κατάλληλες, όπως π.χ. το σημείο πρόσβασης στο Wi-Fi. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  3. Μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες σχετικά με το σημείο πρόσβασης που χρησιμοποιείτε, όπως τον αριθμό μάρκας και μοντέλου. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια όταν τελειώσετε.
  4. Θα δημιουργηθεί μια διαγνωστική αναφορά και θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας. Μόλις ολοκληρωθεί η αναφορά, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να τερματίσετε την εφαρμογή Wireless Diagnostics.

Η αναφορά διαγνωστικών ασύρματης λειτουργίας

  1. Η αναφορά αποθηκεύεται στην επιφάνεια εργασίας σας σε συμπιεσμένη μορφή.
  2. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο διαγνωστικού για να αποσυμπιέσετε την αναφορά.

Τα αρχεία αναφοράς αποθηκεύονται σε διάφορες μορφές, ανάλογα με τη λειτουργία που χρησιμοποιούσατε. Οι περισσότερες αναφορές αποθηκεύονται στη μορφή πιάτου της Apple, η οποία μπορεί να διαβαστεί από τους περισσότερους συντάκτες XML. Η άλλη μορφή που θα δείτε είναι η μορφή pcap, η οποία χρησιμοποιείται από τις περισσότερες εφαρμογές δέσμευσης πακέτων δικτύου, όπως το WireShark .

Επιπλέον, πολλά από τα αρχεία διαγνωστικών μπορούν να ανοίξουν με την εφαρμογή Console που περιλαμβάνεται στο OS X. Θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στα αρχεία διαγνωστικών για να τα δείτε στο πρόγραμμα προβολής κονσόλας ή σε μια από τις αποκλειστικές εφαρμογές προβολής που περιλαμβάνονται στο OS X.

Ως επί το πλείστον, οι αναφορές που δημιουργεί η εφαρμογή "Διαγνωστικά Wi-Fi" δεν βοηθούν τους απλούς χρήστες να προσπαθούν απλώς να ενεργοποιήσουν το ασύρματο δίκτυό τους. Αντίθετα, οι διάφορες εφαρμογές κοινής χρήσης διαγνωστικού προγράμματος Wireless Diagnostics που αναφέραμε παραπάνω μπορούν να σας δώσουν έναν καλύτερο τρόπο για να μειώσετε τυχόν προβλήματα Wi-Fi που μπορεί να έχετε.