Ασύρματα Προβλήματα - Σήματα Πτώσης και Σημαντικές Συνδέσεις

Τι πρέπει να ελέγξετε όταν αντιμετωπίζετε διαλείποντα προβλήματα ασύρματης σύνδεσης

Ορισμένα από τα ίδια ζητήματα που επηρεάζουν τη μη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (το πρώτο μέρος της σειράς αντιμετώπισης προβλημάτων ασύρματου δικτύου) μπορεί επίσης να προκαλέσει ένα αδύναμο ασύρματο σήμα ή ένα σήμα που συχνά πέφτει έξω. Πτώση των ασύρματων σημάτων μπορεί, ωστόσο, να έχει και άλλες μοναδικές αιτίες και πιθανές λύσεις.

Αντιμετώπιση προβλημάτων ασύρματου δικτύου: Το ασύρματο σήμα πέφτει συχνά

Εδώ είναι τι να κάνετε όταν συχνά ανακαλύπτετε ότι χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας ή του ασύρματου δρομολογητή για να "διορθώσετε" την ασύρματη σύνδεση:

01 από 05

Καταργήστε παρεμβολές και πλησιάστε στο σημείο πρόσβασης / δρομολογητή

Tetra Images / Getty Images

Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες των ραγισμένων ή αδύναμων ασύρματων σημάτων είναι οι παρεμβολές από άλλα αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, μεταλλικών αντικειμένων όπως αρχειοθήκες κλπ.). Η μεγάλη απόσταση από την πηγή ασύρματου σήματος επηρεάζει αρνητικά την ισχύ του σήματος. Για να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα, προσπαθήστε να μετακινηθείτε πιο κοντά στον ασύρματο δρομολογητή ή στο σημείο πρόσβασης και να απομακρύνετε τα εμπόδια που μπορείτε - μια σαφής διαδρομή προς το δρομολογητή είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Επίσης, δοκιμάστε να τοποθετήσετε τον οικιακό ασύρματο δρομολογητή σε μια πιο κεντρική τοποθεσία του σπιτιού σας.

02 του 05

Ενημερώστε τους Προγράμματα οδήγησης κάρτας ασύρματου δικτύου και λειτουργικό σύστημα

Μια άλλη αιτία πτώσης των ασύρματων σημάτων είναι ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης για τις συσκευές σας (υπολογιστής, ασύρματος δρομολογητής) ή το λειτουργικό σας σύστημα . Τα Windows XP, για παράδειγμα, βελτίωσαν σημαντικά την υποστήριξή τους στην ασύρματη ασφάλεια WPA / WPA2 με το XP Service Pack 3 . εάν έχετε μόνο την προηγούμενη ενημερωμένη έκδοση SP1 ή SP2, μπορεί να είναι η πηγή των διακοπτόμενων ασύρματων προβλημάτων. Χρησιμοποιήστε το Windows Update για να δείτε αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης για λειτουργικό σύστημα και συσκευές. επισκεφθείτε επίσης τον ιστότοπο του κατασκευαστή του δρομολογητή για τις απαραίτητες αναβαθμίσεις του υλικολογισμικού .

03 του 05

Αλλάξτε το ασύρματο κανάλι

Μερικές φορές οι παρεμβολές προκαλούνται από άλλα ασύρματα δίκτυα ή συσκευές στην περιοχή. Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να λάβετε ένα σαφέστερο σήμα στο οικιακό σας δίκτυο αλλάζοντας το κανάλι που χρησιμοποιεί ο ασύρματος δρομολογητής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα όπως το NetStumbler για να δείτε ποια κανάλια βρίσκονται κοντά σε ασύρματα δίκτυα και να επιλέξετε διαφορετικό για το ασύρματο δίκτυό σας . Ακολουθήστε τις οδηγίες του εγχειριδίου του δρομολογητή σας για να μεταβείτε στα διαχειριστικά στοιχεία ελέγχου (συνήθως θα κατευθυνθείτε για να μεταβείτε σε μια διεύθυνση URL όπως http://192.168.2.1) και να βρείτε την ενότητα όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό κανάλι.

04 του 05

Ενισχύστε το ασύρματο σήμα σας με ασύρματο επαναλήπτη

Εάν είναι πολύ μακριά από το ασύρματο σημείο πρόσβασης ή το δρομολογητή, υπάρχει το πρόβλημα, μπορείτε να αποκτήσετε έναν ασύρματο επαναλήπτη ή ένα ασύρματο extender για να επεκτείνετε το εύρος του ασύρματου δικτύου. Αυτοί οι "ενισχυτές σήματος" διατίθενται από τη Linksys και άλλους κατασκευαστές προϊόντων δικτύωσης. οι τιμές κυμαίνονται από περίπου $ 50 και άνω ( ελέγξτε τις τιμές και τις κριτικές για τα καλύτερα ασύρματα extenders )

05 του 05

Αντικαταστήστε τον ασύρματο δρομολογητή σας

Δυστυχώς, η αιτία κάποιων ασύρματων προβλημάτων - ειδικά συχνά έπεσε ασύρματα σήματα - είναι ο ίδιος ο δρομολογητής (έχω δει προσωπικά τρεις περιπτώσεις όπου οι ασύρματοι δρομολογητές πέθαναν μόλις έριχναν συνεχώς το ασύρματο σήμα). Εάν οι παραπάνω προτάσεις δεν λειτουργούν, δοκιμάστε να επαναφέρετε τον ασύρματο δρομολογητή στις προεπιλογές και να ελέγξετε εάν μπορεί να διατηρήσει ένα ασύρματο σήμα. Αν όχι, ίσως χρειαστεί να πάρετε ένα νέο δρομολογητή (ενώ είστε σε αυτό, μπορείτε να εξετάσετε την αναβάθμιση σε ασύρματη-n ).