Μια επισκόπηση του επεξεργαστή βίντεο Darbee DVP-5100CIE

Ημερομηνία αναφοράς: 09/12/2014
Η ετήσια έκθεση CEDIA EXPO, που διεξάγεται φέτος το 2014 στο Ντένβερ, Κολοράντο, από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, είναι η κύρια ετήσια συνάντηση όπου παρουσιάζονται τα προϊόντα AV home-theater και custom-install AV για οικιακούς εγκαταστάτες, ανεξάρτητους αντιπροσώπους , και το πάτημα.

Ένας από τους εκθέτες που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στο CEDIA 2014 είναι το DarbeeVision, το οποίο παρουσιάζει τον επεξεργαστή βίντεο DVP-5100CIE.

Το DVP-5100CIE δεν είναι ο συνηθισμένος επεξεργαστής βίντεο

Σε αντίθεση με άλλους παραδοσιακούς επεξεργαστές βίντεο ή ενσωματωμένους σε πολλούς Blu-ray Disc / DVD players, δέκτες οικιακού κινηματογράφου και τηλεοράσεις, το DVP-5100CIE δεν εκτελεί αναβάθμιση της ανάλυσης βίντεο , μειώνει το θόρυβο του βίντεο, απάντηση. Οτιδήποτε υπάρχει ήδη στο αρχικό σήμα ή επεξεργασμένο πριν φτάσει στο DVP-5100CIE εξακολουθεί να υπάρχει.

Ωστόσο, αυτό που κάνει το DVP-5100CIE είναι η απόσπαση πληροφοριών βάθους σε εικόνες μέσω χειρισμού σε πραγματικό χρόνο της αντίθεσης, της φωτεινότητας και της ευκρίνειας (αναφέρεται ως φωτεινή διαμόρφωση). Αυτός ο τύπος επεξεργασίας χρησιμεύει για την αποκατάσταση των χαμένων πληροφοριών "3D" που χάνονται λόγω του κανονικού τρόπου με τον οποίο οι εικόνες 2D φωτογραφίζονται, επεξεργάζονται και εμφανίζονται. Η Darbee Visual Presence (DarbeeVision) προσθέτει την υφή, το βάθος και το εύρος της αντίθεσης, δίνοντας την εικόνα 2D σε μια πιο πραγματική "3D" εμφάνιση.

Ενώ το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο με το πραγματικό 3D, το DVP-5100CIE προσθέτει σίγουρα ένα "ποπ" σε 2D εικόνες σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή οθόνη προβολής. Στην πραγματικότητα, το DVP-5100CIE λειτουργεί με πηγές σήματος 2D και 3D. Όταν χρησιμοποιείται με τρισδιάστατες πηγές, το DarbeeVision βοηθά στην αποκατάσταση της ευκρίνειας ακμών σε εικόνες που καταλήγουν να μαλακώνονται λόγω της διαδικασίας δημιουργίας και εμφάνισης 3D. Έχοντας δει τα αποτελέσματα μόνοι μου, μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το DVP-5100CIE μπορεί να λειτουργήσει με ανάλυση βίντεο, μέχρι 1080p και είναι συμβατό με HDMI ver 1.4 . Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που το DVP-5100CIE δεν είναι συμβατό με τα εγγενή σήματα 4K Ultra HD , οποιαδήποτε οθόνη βίντεο που παρέχει περαιτέρω αναβάθμιση βίντεο θα δέχεται επεξεργασμένο σήμα 1080p Darbee Visual Presence - πράγμα που σημαίνει ότι το 5100CIE μπορεί ακόμα να κάνει η αναβαθμισμένη εικόνα 4K φαίνεται ακόμα καλύτερη.

Το DVP5100 είναι plug and play (ένα HDMI και ένα HDMI). Σε ένα περιβάλλον οικιακού κινηματογράφου, η πιο πρακτική ρύθμιση σύνδεσης θα ήταν να συνδέσετε όλες τις πηγές σας με δέκτη home theater (με τις πηγές ή τον δέκτη οικιακού κινηματογράφου να εκτελούν όλες τις κύριες λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο και αναβάθμισης) και να συνδέσετε την έξοδο HDMI στο DVP-5100CIE και στη συνέχεια συνδέστε την έξοδο HDMI από το 5100CIE στη συσκευή προβολής βίντεο (τηλεόραση, βιντεοπροβολέας).

Μόλις το έχετε συνδέσει, και λειτουργούν, είστε έτοιμοι να πάτε. Το Darbee παρέχει αρκετές επιλογές προεπιλογής και χειροκίνητης ρύθμισης για να ρυθμίσετε το βαθμό επεξεργασίας του DarbeeVision που επιθυμείτε (με επιλογή διαίρεσης σε πραγματικό χρόνο για σύγκριση των αποτελεσμάτων πριν και μετά).

Φάση HD

Εκτός από την επεξεργασία Darbee Visual Presence, το DVP-5100CIE ενσωματώνει επίσης ένα χαρακτηριστικό προσθήκης που είναι χρήσιμο στις εγκαταστάσεις οικιακού κινηματογράφου: Phase HD.

Αυτή η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να λύσει μερικά από τα προβλήματα κατά τη χρήση συνδέσεων HDMI , ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις, όπως η υποβάθμιση του σήματος και το πρόβλημα της χειραψίας HDMI.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Darbee DVP-5100CIE έχει προτεινόμενη τιμή $ 499.00. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί το DarbeeVision (Darbee Visual Processing) (συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών), ανατρέξτε στις προηγούμενες αναφορές και κριτικές μου: