Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αναζήτηση και την Αντικατάσταση στο Dreamweaver

Είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε το Adobe Dreamweaver για να κάνετε μια αναζήτηση και να αντικαταστήσετε το τρέχον αρχείο, τα επιλεγμένα αρχεία ή κάθε αρχείο στον ιστότοπό σας. Μόλις συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε την παγκόσμια αναζήτηση και να την αντικαταστήσετε, θα αναρωτηθείτε πώς ζούσατε ποτέ χωρίς αυτήν. Μάθετε πώς μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.

Ξεκινώντας

Για να κάνετε αναζήτηση σε ένα αρχείο, ανοίξτε το αρχείο για επεξεργασία στο Dreamweaver. Μεταβείτε στην επιλογή "Εύρεση και αντικατάσταση" στο μενού "Επεξεργασία" ή κάντε κλικ στο κουμπί Ctrl-F / Cmd-F. Πληκτρολογήστε τις λέξεις που θα βρείτε στο πλαίσιο εύρεσης και τις λέξεις που θέλετε να αντικαταστήσετε στο πλαίσιο αντικατάστασης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει "Τρέχον Έγγραφο" και κάντε κλικ στην επιλογή "Αντικατάσταση". Συνεχίστε να κάνετε κλικ στην αντικατάσταση μέχρι το Dreamweaver να αντικαταστήσει όλες τις εμφανίσεις στη σελίδα.

Για να κάνετε αναζήτηση σε ολόκληρο τον ιστότοπο, ανοίξτε το Dreamweaver και ανοίξτε μια προκαθορισμένη τοποθεσία Web. Στη λίστα φακέλων, επισημάνετε τα αρχεία που θέλετε να αναζητήσετε. Μεταβείτε στην επιλογή "Εύρεση και αντικατάσταση" στο μενού "Επεξεργασία" ή κάντε κλικ στο κουμπί Ctrl-F / Cmd-F. Πληκτρολογήστε τις λέξεις που θα βρείτε στο πλαίσιο εύρεσης και τις λέξεις που θέλετε να αντικαταστήσετε στο πλαίσιο αντικατάστασης.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει "Επιλεγμένα αρχεία στον ιστότοπο" εάν θέλετε να αναζητήσετε μόνο μερικές από τις σελίδες του ιστού σας, "Άνοιγμα εγγράφων", εάν θέλετε να αναζητήσετε μόνο τα αρχεία που έχετε ανοίξει για επεξεργασία ή "Ολόκληρη η τρέχουσα τοπική τοποθεσία" αν θέλετε να κάνετε αναζήτηση σε όλες τις σελίδες. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Αντικατάσταση όλων".

Το Dreamweaver θα σας ειδοποιήσει ότι δεν θα μπορείτε να ακυρώσετε αυτήν την ενέργεια. Κάντε κλικ στο κουμπί "Ναι". Το Dreamweaver θα σας δείξει όλα τα μέρη όπου βρέθηκε η συμβολοσειρά αναζήτησης. Τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στο παράθυρο αναζήτησης κάτω από το παράθυρο του ιστότοπού σας.

Χρήσιμες συμβουλές

Για να αποφύγετε την αντιστοίχιση στοιχείων που δεν πρέπει να αντικατασταθούν, δημιουργήστε μια συμβολοσειρά εύρους που είναι πολύ συγκεκριμένη. Για παράδειγμα, η συμβολοσειρά "in" θα βρεθεί μέσα σε λέξεις ("κασσίτερο", "εμπιστευτικές πληροφορίες", κλπ.). Μπορείτε να συμπεριλάβετε τμήματα της φράσης εύρεσης μέσα στην φράση αντικατάστασης. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αντικαταστήσετε "στο θέμα" με "για το θέμα", θα πρέπει να συμπεριλάβετε όλες τις λέξεις στη συμβολοσειρά αναζήτησης και να αντικαταστήσετε τη συμβολοσειρά. Απλά ψάχνετε για "in" θα έχει ως αποτέλεσμα κάθε περίπτωση των δύο αυτών γραμμάτων να αντικατασταθεί με "on". Μετατρέποντας το "κασσίτερο" σε "τόνο" και "εμπιστευτικό" σε "επί τόπου".

Το Dreamweaver σάς επιτρέπει να επιλέξετε επιλογές για να περιορίσετε την αναζήτηση: Η περίπτωση αντιστοιχίας αντιστοιχεί στην ακριβή κεφαλή ή την πεζά κειμένου του κειμένου που πληκτρολογείτε. Το "In" δεν θα ταιριάζει με το "in". Η αντιστοιχία ολόκληρης της λέξης θα αντιστοιχεί μόνο στη λέξη "in" και όχι "εμπιστευτικό" ή "κασσίτερο".

Η παράκαμψη των κενών θέσεων θα ταιριάζει με τις φράσεις όπου υπάρχει μια καρτέλα ή μια επιστροφή μεταφοράς μεταξύ των λέξεων, ακόμα κι αν η φράση αναζήτησης είχε μόνο ένα κενό. Χρησιμοποιήστε την κανονική έκφραση για να κάνετε αναζήτηση με χαρακτήρες μπαλαντέρ.

Το Dreamweaver σας επιτρέπει επίσης να κάνετε αναζήτηση μέσα σε ένα μπλοκ κειμένου ή έναν συγκεκριμένο φάκελο στον σκληρό σας δίσκο. Επιλέξτε αυτές τις επιλογές στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο "Εύρεση στο". Το Dreamweaver θα πραγματοποιήσει αναζήτηση μέσω του πηγαίου κώδικα, μέσα μόνο στο κείμενο της σελίδας, μέσα στις ετικέτες (για να βρείτε τις ιδιότητες και τις τιμές των χαρακτηριστικών) ή σε μια σύνθετη αναζήτηση κειμένου για να εξετάσει πολλαπλές ετικέτες.

Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στα αποτελέσματα για να δείτε τι άλλαξε και κάντε αλλαγές.