Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε επανεκκίνηση ενός διακομιστή Web Apache

Επανεκκινήστε το Apache σε Ubuntu, RedHat, Gentoo και άλλα Linux Distros

Εάν φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας σε πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, είναι πολύ πιθανό αυτή η πλατφόρμα να είναι Apache. Αν συμβαίνει αυτό και φιλοξενείτε με έναν διακομιστή Apache, τότε όταν επεξεργάζεστε το αρχείο Apache httpd.conf ή άλλο αρχείο ρυθμίσεων (όπως την προσθήκη νέου εικονικού κεντρικού υπολογιστή), θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Apache έτσι ώστε οι αλλαγές σας θα ισχύσουν. Αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά ευτυχώς αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το κάνετε σε περίπου ένα λεπτό (χωρίς να υπολογίζετε τον χρόνο που θα χρειαστεί για να διαβάσετε αυτό το άρθρο για να πάρετε τις οδηγίες βήμα προς βήμα).

Ξεκινώντας

Για να κάνετε επανεκκίνηση του διακομιστή ιστού Linux Apache, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την εντολή init.d. Αυτή η εντολή είναι διαθέσιμη σε πολλές διανομές Linux συμπεριλαμβανομένων των Red Hat, Ubuntu και Gentoo. Δείτε πώς θα το κάνετε αυτό:

  1. Συνδεθείτε στο διακομιστή ιστού χρησιμοποιώντας SSH ή telnet και βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας περιλαμβάνει την εντολή init.d. Συνήθως βρίσκεται στον κατάλογο / etc, οπότε καταγράψτε τον κατάλογο:
    ls / etc / i *
  2. Εάν ο διακομιστής σας χρησιμοποιεί init.d, θα λάβετε μια λίστα των αρχείων προετοιμασίας σε αυτόν τον καθορισμένο φάκελο. Αναζητήστε apache ή apache2 σε αυτόν το φάκελο δίπλα. Αν έχετε init.d, αλλά δεν έχετε αρχείο αρχικοποίησης Apache, μεταβείτε στην ενότητα αυτού του άρθρου με την επικεφαλίδα που αναφέρει "Επανεκκίνηση του διακομιστή σας χωρίς Init.d", διαφορετικά μπορείτε να συνεχίσετε.
  3. Αν έχετε init.d και ένα αρχείο αρχικοποίησης Apache, τότε μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του Apache χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή:
    /etc/init.d/apache2 επαναλάβετε
    Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε sudo ως χρήστη root για να εκτελέσετε αυτήν την εντολή.

Η επιλογή Επαναφόρτωση

Η χρήση της επιλογής επαναφόρτωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανεκκινήσετε τον διακομιστή Apache, καθώς διατηρεί τον διακομιστή σε λειτουργία (η διαδικασία δεν θα σκοτωθεί και δεν θα ξαναρχίσει). Αντ 'αυτού, απλά φορτώνει ξανά το αρχείο httpd.conf, το οποίο συνήθως είναι το μόνο που θέλετε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση ούτως ή άλλως.

Αν η επιλογή επαναφόρτωσης δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες εντολές:

Επανεκκίνηση του διακομιστή σας χωρίς Init.d

Εντάξει, γι 'αυτό σας ζητήσαμε να παραλείψετε εάν ο διακομιστής σας δεν έχει init.d. Αν αυτό είναι εσείς, μην απελπίζεστε, μπορείτε ακόμα να κάνετε επανεκκίνηση του διακομιστή σας. Απλά πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα με την εντολή apachectl. Ακολουθούν τα βήματα για αυτό το σενάριο:

  1. Συνδεθείτε στο μηχάνημα του διακομιστή ιστού χρησιμοποιώντας SSH ή telnet
  2. Εκτελέστε το πρόγραμμα ελέγχου Apache:
    apachectl χαριτωμένη
    Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε sudo ως χρήστη root για να εκτελέσετε αυτήν την εντολή.

Η apachectl χαριτωμένη εντολή λέει στο Apache ότι θέλετε να επανεκκινήσετε το διακομιστή με χάρη, χωρίς να ακυρώσετε τις ανοιχτές συνδέσεις. Ελέγχει αυτόματα τα αρχεία ρυθμίσεων πριν από την έναρξη της επανεκκίνησης για να βεβαιωθείτε ότι το Apache δεν πεθαίνει.

Αν το apachectl graceful δεν κάνει επανεκκίνηση του διακομιστή σας, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Συμβουλές για την επανεκκίνηση του διακομιστή σας Apache: