Ανοιχτό Office Calc Tutorial ΜΕΣΗ Λειτουργία

Μαθηματικά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι μέτρησης της κεντρικής τάσης ή, όπως συνήθως ονομάζεται, του μέσου όρου για ένα σύνολο τιμών. Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν τον αριθμητικό μέσο , τον διάμεσο και τον τρόπο λειτουργίας . Το πιο συχνά υπολογισμένο μέτρο της κεντρικής τάσης είναι ο αριθμητικός μέσος όρος - ή ο απλός μέσος όρος. Για να καταστεί ευκολότερη η αριθμητική μέση τιμή, το Open Office Calc έχει μια ενσωματωμένη λειτουργία , η οποία αποκαλείται, όχι αναπάντεχα, η συνάρτηση AVERAGE.

01 από 02

Πώς υπολογίζεται ο μέσος όρος

Βρείτε μέσες τιμές με το Open Office Calc Μέση μέτρηση. © Ted French

Ο μέσος όρος υπολογίζεται προσθέτοντας μια ομάδα αριθμών μαζί και στη συνέχεια διαιρώντας με τον αριθμό αυτών των αριθμών.

Όπως φαίνεται στο παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα, ο μέσος όρος για τις τιμές: 11, 12, 13, 14, 15 και 16 όταν διαιρείται με 6, δηλαδή 13,5 όπως φαίνεται στο κελί C7.

Αντί να βρούμε αυτό το μέσο όρο με το χέρι, ωστόσο, αυτό το κελί περιέχει τη συνάρτηση AVERAGE:

= ΜΕΣΟ (C1: C6)

το οποίο όχι μόνο βρίσκει τον αριθμητικό μέσο όρο για το τρέχον εύρος τιμών αλλά επίσης θα σας δώσει μια ενημερωμένη απάντηση εάν αλλάξουν τα δεδομένα αυτής της ομάδας κυττάρων.

02 του 02

Η σύνταξη της συνάρτησης AVERAGE

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης

Η σύνταξη για τη λειτουργία AVERAGE είναι:

= ΜΕΣΟ (αριθμός 1, αριθμός 2, ... αριθμός30)

Μέχρι και 30 αριθμοί μπορούν να υπολογιστούν κατά μέσο όρο από τη λειτουργία.

Τα επιχειρήματα της Λειτουργίας AVERAGE

αριθμός 1 (απαιτείται) - τα δεδομένα να υπολογίζονται κατά μέσον όρο από τη λειτουργία

νούμερο 2; ... number30 (προαιρετικό) - πρόσθετα δεδομένα που μπορούν να προστεθούν στους μέσους υπολογισμούς.

Τα επιχειρήματα μπορούν να περιέχουν:

Παράδειγμα: Βρείτε τη μέση τιμή μιας στήλης αριθμών

  1. Καταχωρίστε τα ακόλουθα δεδομένα στα κελιά C1 έως C6: 11, 12, 13, 14, 15, 16;
  2. Κάντε κλικ στο κελί C7 - τη θέση όπου θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο " Οδηγός λειτουργιών" - όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα - για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου " Οδηγός λειτουργιών " .
  4. Επιλέξτε Στατιστικά από τη λίστα κατηγοριών.
  5. Επιλέξτε Μέσος από τη λίστα λειτουργιών.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  7. Επισημάνετε τα κυψέλες C1 έως C6 στο υπολογιστικό φύλλο για να εισαγάγετε αυτήν την περιοχή στο παράθυρο διαλόγου της γραμμής παραμέτρων αριθ. 1 .
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.
  9. Ο αριθμός "13.5" θα πρέπει να εμφανίζεται στο κελί C7, αυτός είναι ο μέσος όρος για τους αριθμούς που εισάγονται στα κελιά C1 έως C6.
  10. Όταν κάνετε κλικ στο κελί C7, η πλήρης λειτουργία = AVERAGE (C1: C6) εμφανίζεται στη γραμμή εισόδου πάνω από το φύλλο εργασίας

Σημείωση: Εάν τα δεδομένα που θέλετε να εμφανίζονται κατά μέσο όρο κατανέμονται σε μεμονωμένα κελιά στο φύλλο εργασίας και όχι σε μία μόνο στήλη ή γραμμή, εισαγάγετε κάθε μεμονωμένη αναφορά κυττάρων στο παράθυρο διαλόγου σε ξεχωριστή γραμμή παραμέτρων - όπως τον αριθμό 1, τον αριθμό 2, αριθμός 3.