Ένας οδηγός χρήσης για τη σύνταξη για υπολογιστικά φύλλα

Τι είναι η σύνταξη και πότε θα την χρησιμοποιούσα στο Excel ή στο Google Sheets

Η σύνταξη μιας λειτουργίας υπολογιστικού φύλλου Excel ή φύλλων Google αναφέρεται στη διάταξη και στη σειρά της συνάρτησης και στα επιχειρήματά της . Μια συνάρτηση στο Excel και στο Google Sheets είναι ένας ενσωματωμένος τύπος. Όλες οι λειτουργίες αρχίζουν με το ίση σημάδι ( = ) ακολουθούμενο από το όνομα της λειτουργίας όπως IF, SUM, COUNT ή ROUND. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σωστή σύνταξη όποτε εισάγετε μια λειτουργία στο Excel ή στο Google Sheets ή πιθανόν να λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος.

Τα επιχειρήματα μιας λειτουργίας αναφέρονται σε όλα τα δεδομένα ή τις πληροφορίες που απαιτούνται από μια λειτουργία. Αυτά τα επιχειρήματα πρέπει να εισαχθούν με τη σωστή σειρά.

Η σύνταξη λειτουργιών IF

Για παράδειγμα, η σύνταξη της συνάρτησης IF στο Excel είναι:

= IF (Logical_test, Value_if_true, Value_if_false)

Παρενθέσεις και κόμπος

Εκτός από τη σειρά των επιχειρημάτων, ο όρος "σύνταξη" αναφέρεται επίσης στην τοποθέτηση στρογγυλών παρενθέσεων ή παρενθέσεων που περιβάλλουν τα επιχειρήματα και στη χρήση του κόμμα ως διαχωριστικό μεταξύ των επιμέρους επιχειρημάτων.

Σημείωση: Δεδομένου ότι η σύνταξη της λειτουργίας IF απαιτεί ένα κόμμα για να διαχωρίσει τα τρία επιχειρήματα της συνάρτησης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόμμα ως διαχωριστικό σε αριθμούς μεγαλύτερους από χίλιους. Εάν το κάνετε, το Excel εμφανίζει ένα παράθυρο διαλόγου ειδοποίησης που σας λέει ότι βρήκε κάποιο πρόβλημα με τη φόρμουλα ή ότι έχουν οριστεί πάρα πολλά επιχειρήματα για αυτήν τη λειτουργία.

Ανάγνωση της σύνταξης της Λειτουργίας IF

Ακολουθώντας τους προαναφερθέντες κανόνες, μπορείτε να συμπεράνετε ότι η συνάρτηση IF στο Excel και στα φύλλα του Google έχει κανονικά τρία επιχειρήματα διατεταγμένα με την ακόλουθη σειρά:

  1. Λόγο logical_test
  2. Argument value_f_true
  3. Argument value_if_false

Εάν τα επιχειρήματα τοποθετούνται σε διαφορετική σειρά, η λειτουργία επιστρέφει ένα μήνυμα σφάλματος ή σας δίνει μια απάντηση που δεν περίμενε κανείς.

Απαιτούμενα έναντι προαιρετικών επιχειρημάτων

Μια πληροφορία που η σύνταξη δεν σχετίζεται είναι αν απαιτείται ένα όρισμα ή είναι προαιρετικό. Στην περίπτωση της συνάρτησης IF, απαιτούνται το πρώτο και το δεύτερο επιχείρημα - τα επιχειρήματα Logical_test και Value_if_true, ενώ το τρίτο όρισμα, το argument Value_if_false, είναι προαιρετικό.

Αν το τρίτο παράγωγο παραλείπεται από τη συνάρτηση και η κατάσταση που δοκιμάζεται από το λογικό_πραγματικό όρισμα της λειτουργίας αξιολογείται ως ψευδής, τότε η συνάρτηση εμφανίζει τον όρο FALSE στο κελί όπου βρίσκεται η λειτουργία.