Επεξεργασία μουσικής, ήχου ή άλλων ρυθμίσεων ήχου στο PowerPoint 2010

01 από 05

Παίξτε μουσική σε πολλές διαφάνειες του PowerPoint

Αναπαράγετε μουσική σε διάφορες διαφάνειες του PowerPoint. © Wendy Russell

Πρόσφατα, ο αναγνώστης αντιμετώπιζε προβλήματα στην αναπαραγωγή μουσικής σε διάφορες διαφάνειες. Ήθελε επίσης να προσθέσει μια αφήγηση για να παίξει πάνω στη μουσική, αφήνοντας τη μουσική ως απλό περιβαλλοντικό ήχο για την παρουσίαση.

"Μπορεί αυτό να γίνει;" ρώτησε.

Ναι, μπορεί και άλλες επιλογές ήχου να μπορούν να επεξεργαστούν την ίδια στιγμή. Ας αρχίσουμε.

Παίξτε μουσική σε πολλές διαφάνειες του PowerPoint

Το PowerPoint 2010 το έκανε ένα εύκολο έργο. Με μερικά κλικ, η μουσική σας θα παίξει σε πολλές διαφάνειες, μέχρι να τελειώσει.

  1. Μεταβείτε στη διαφάνεια όπου θα τοποθετηθεί η μουσική, ο ήχος ή άλλο αρχείο ήχου.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή στην κορδέλα .
  3. Στο δεξιό άκρο της κορδέλας, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος κάτω από το κουμπί Ήχος . (Αυτό επιτρέπει την επιλογή του τύπου ήχου που θέλετε να προσθέσετε.) Σε αυτό το παράδειγμα, θα επιλέξετε Audio from File ....
  4. Μεταβείτε στη θέση όπου έχετε αποθηκεύσει το αρχείο ήχου ή μουσικής στον υπολογιστή σας και τοποθετήστε το.
  5. Με το εικονίδιο αρχείου ήχου που επιλέχθηκε στη διαφάνεια, ένα νέο κουμπί - Εργαλεία ήχου θα πρέπει να εμφανίζεται πάνω από την κορδέλα. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή , ακριβώς κάτω από το κουμπί Εργαλεία ήχου .
  6. Ανατρέξτε στην ενότητα " Επιλογές ήχου" της κορδέλας. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στην επιλογή Έναρξη: και επιλέξτε Αναπαραγωγή σε διαφάνειες .
    • Σημείωση - Το αρχείο ήχου έχει τώρα ρυθμιστεί να αναπαράγεται για 999 διαφάνειες ή το τέλος της μουσικής, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Για να κάνετε αλλαγές σε αυτήν τη ρύθμιση, ακολουθήστε τα επόμενα δύο βήματα.

02 του 05

Ανοίξτε το παράθυρο κινούμενης εικόνας για ρυθμίσεις μουσικής στο PowerPoint

Αλλαγή επιλογών εφέ ήχου PowerPoint. © Wendy Russell

Ορίστε τις επιλογές αναπαραγωγής μουσικής χρησιμοποιώντας το παράθυρο κινούμενων εικόνων

Πίσω στο βήμα 1, σημειώθηκε ότι όταν επιλέξετε την επιλογή Αναπαραγωγή σε διαφάνειες , ότι η μουσική ή το αρχείο ήχου θα αναπαραχθεί, από προεπιλογή, σε 999 διαφάνειες. Αυτή η ρύθμιση γίνεται από το PowerPoint για να διασφαλιστεί ότι η μουσική δεν θα σταματήσει πριν ολοκληρωθεί η επιλογή.

Αλλά, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να παίξετε αρκετές επιλογές μουσικής (ή τμήματα πολλών επιλογών) και θέλετε να σταματήσει η μουσική μετά την εμφάνιση ενός ακριβούς αριθμού διαφανειών. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  1. Μεταβείτε στη διαφάνεια που περιέχει το εικονίδιο του αρχείου ήχου.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Κινούμενες εικόνες της κορδέλας .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Παράθυρο κινούμενης εικόνας , στην ενότητα Προηγμένη κίνηση (προς τη δεξιά πλευρά της κορδέλας). Το παράθυρο κινούμενων εικόνων θα ανοίξει στη δεξιά πλευρά της οθόνης.
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ήχου της διαφάνειας για να το επιλέξετε. (Θα το δείτε επίσης και στο παράθυρο κινούμενων εικόνων ).
  5. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος στα δεξιά της επιλεγμένης μουσικής στο παράθυρο κινούμενης εικόνας .
  6. Επιλέξτε Επιλογές εφέ ... από την αναπτυσσόμενη λίστα.
  7. Ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Αναπαραγωγή ήχου που δείχνει τις επιλογές καρτέλας Effect , τις οποίες θα εξετάσουμε στο επόμενο βήμα.

03 του 05

Αναπαραγωγή μουσικής μέσω συγκεκριμένου αριθμού διαφανειών του PowerPoint

Επιλέξτε για αναπαραγωγή μουσικής μέσω συγκεκριμένου αριθμού διαφανειών του PowerPoint. © Wendy Russell

Επιλέξτε συγκεκριμένο αριθμό διαφανειών για αναπαραγωγή μουσικής

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εφέ στο παράθυρο διαλόγου Αναπαραγωγή ήχου αν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  2. Στην ενότητα " Διακοπή αναπαραγωγής" , διαγράψτε την καταχώριση 999 που έχει οριστεί επί του παρόντος.
  3. Εισαγάγετε τον συγκεκριμένο αριθμό διαφανειών για να αναπαραχθεί η μουσική.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εφαρμόσετε τη ρύθμιση και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.
  5. Πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων συντόμευσης Shift + F5 για να ξεκινήσετε την προβολή παρουσίασης στην τρέχουσα διαφάνεια και δοκιμάστε την αναπαραγωγή της μουσικής για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστή για την παρουσίασή σας.

04 του 05

Απόκρυψη εικονιδίου ήχου κατά τη διάρκεια της προβολής διαφανειών του PowerPoint

Απόκρυψη εικονιδίου ήχου στη διαφάνεια του PowerPoint. © Wendy Russell

Απόκρυψη εικονιδίου ήχου κατά τη διάρκεια της προβολής διαφανειών του PowerPoint

Ένα σίγουρο σημάδι ότι η παρουσίαση αυτή δημιουργήθηκε από έναν ερασιτέχνη παρουσιαστή είναι ότι το εικονίδιο αρχείου ήχου είναι ορατό στην οθόνη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Βρεθείτε στο σωστό δρόμο για να γίνετε καλύτερος παρουσιαστής κάνοντας αυτή τη γρήγορη και εύκολη διόρθωση.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο αρχείου ήχου στη διαφάνεια. Το κουμπί Εργαλεία ήχου θα πρέπει να εμφανίζεται πάνω από την κορδέλα.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής , ακριβώς κάτω από το κουμπί Εργαλεία ήχου.
  3. Στην ενότητα " Επιλογές ήχου" της κορδέλας, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο Απόκρυψη κατά τη διάρκεια της προβολής . Το εικονίδιο του αρχείου ήχου θα είναι ορατό σε εσάς, τον δημιουργό της παρουσίασης, στη φάση επεξεργασίας. Ωστόσο, το κοινό δεν θα το δει ποτέ όταν η εκπομπή είναι ζωντανή.

05 του 05

Αλλαγή ρύθμισης έντασης ήχου του αρχείου ήχου σε μια παρουσίαση PowerPoint

Αλλάξτε την ένταση του αρχείου ήχου ή μουσικής σε μια διαφάνεια του PowerPoint. © Wendy Russell

Αλλαγή ρύθμισης έντασης ήχου του αρχείου ήχου σε μια παρουσίαση PowerPoint

Υπάρχουν τέσσερις ρυθμίσεις για την ένταση του αρχείου ήχου που έχει εισαχθεί σε μια διαφάνεια του PowerPoint. Αυτά είναι:

Από προεπιλογή, όλα τα αρχεία ήχου που έχετε προσθέσει σε μια διαφάνεια ρυθμίζονται για αναπαραγωγή στο υψηλό επίπεδο. Αυτό μπορεί να μην είναι η προτίμησή σας. Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την ένταση του αρχείου ήχου ως εξής:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ήχου της διαφάνειας για να το επιλέξετε.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής , το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κουμπί Εργαλεία ήχου πάνω από την κορδέλα .
  3. Στην ενότητα " Επιλογές ήχου" της κορδέλας, κάντε κλικ στο κουμπί " Ένταση ". Εμφανίζεται μια αναπτυσσόμενη λίστα επιλογών.
  4. Κάντε την επιλογή σας.

Σημείωση - Με τη δική μου εμπειρία, παρόλο που είχα επιλέξει Χαμηλή ως επιλογή, το αρχείο ήχου έπαιξε πολύ πιο δυνατά από ό, τι περίμενα. Μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε περαιτέρω την αναπαραγωγή ήχου, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις ήχου στον υπολογιστή, εκτός από την αλλαγή εδώ. Και - ως περαιτέρω σημείωση - φροντίστε να δοκιμάσετε τον ήχο στον υπολογιστή παρουσίασης , εάν είναι διαφορετικός από αυτόν που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία της παρουσίασης. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό θα δοκιμαστεί στη θέση όπου θα γίνει η παρουσίαση.