Τι είναι ένα αρχείο ABR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ABR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ABR είναι ένα αρχείο Photoshop Brush που αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με το σχήμα και την υφή μιας ή περισσότερων βουρτσών.

Τα αρχεία ABR χρησιμοποιούνται μέσω του εργαλείου Brush του Photoshop. Από προεπιλογή, αυτά τα αρχεία αποθηκεύονται στο φάκελο εγκατάστασης του Photoshop κάτω από ... \ Presets \ Brushes \ .

Συμβουλή: Μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε τα δικά σας αρχεία ABR, αλλά και να κάνετε δωρεάν λήψη των δωρεάν πινέλων Photoshop online.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ABR

Τα αρχεία ABR μπορούν να ανοίξουν και να χρησιμοποιηθούν με το Adobe Photoshop από το στοιχείο μενού Edit> Presets> Preset Manager .... Επιλέξτε Βούρτσες ως Τύπος Προεπιλογής και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Φόρτωση ... για να επιλέξετε το αρχείο ABR.

Το GIMP είναι ένας άλλος δωρεάν επεξεργαστής εικόνων που μπορεί να χρησιμοποιήσει αρχεία ABR. Απλά αντιγράψτε το αρχείο ABR στο σωστό φάκελο έτσι ώστε το GIMP να το δει. Στην εγκατάσταση του GIMP (η δική σας μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική), ο φάκελος είναι εδώ: C: \ Program Files \ GIMP 2 \ share \ gimp \ 2.0 \ Brushes \ Basic \ .

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε αρχεία ABR με το Argus του Tumasoft ή δωρεάν με το abrViewer, αλλά αυτά τα προγράμματα σας επιτρέπουν να δείτε μόνο μια προεπισκόπηση της εμφάνισης της βούρτσας - δεν σας επιτρέπουν πραγματικά να την χρησιμοποιήσετε.

Σημείωση: Είναι εύκολο να συγχέουμε την επέκταση αρχείου ABR με την επέκταση ABW , ABF (γραμματοσειρά Adobe Binary Screen) ή ABS (Απόλυτη βάση δεδομένων). Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας με τα προγράμματα που ανέφερα παραπάνω, ίσως να συγχέετε μια διαφορετική μορφή αρχείου με ένα αρχείο Photoshop Brush.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ABR, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ABR, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ABR

Αν και πιθανότατα δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να το κάνουμε, το abrMate είναι μια ελεύθερη εφαρμογή που μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία ABR σε αρχεία εικόνας PNG , αρκεί τα αρχεία ABR να γίνουν στο Photoshop CS5 ή παλαιότερα.

Συμβουλή: Μόλις το αρχείο ABR είναι στη μορφή PNG, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα εικόνων για να μετατρέψετε το αρχείο PNG σε JPG ή σε κάποια άλλη μορφή.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε ένα αρχείο GIMP Brush (.GBR) σε ένα αρχείο Photoshop Brush έτσι ώστε ένα αρχείο βουρτσών που γίνεται κάτω από το GIMP να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Photoshop, αλλά δεν είναι τόσο εξορθολογισμένο όσο οι περισσότερες μετατροπές αρχείων.

Εδώ είναι πώς να δημιουργήσετε ένα αρχείο Photoshop Brush από ένα αρχείο Brush GIMP: Ανοίξτε το αρχείο GBR του GIMP στο XnView, αποθηκεύστε την εικόνα ως αρχείο PNG, ανοίξτε το PNG στο Photoshop, επιλέξτε την περιοχή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως βούρτσα και, στη συνέχεια, βουρτσίστε μέσω του στοιχείου μενού Επεξεργασία> Ορισμός προρρύθμισης πινέλου ....

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία ABR

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ABR και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.