Τι είναι το αρχείο RPM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία RPM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου RPM είναι ένα αρχείο Red Hat Package Manager που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πακέτων εγκατάστασης σε λειτουργικά συστήματα Linux.

Τα αρχεία RPM παρέχουν έναν εύκολο τρόπο για να διανεμηθεί, να εγκατασταθεί, να αναβαθμιστεί και να καταργηθεί το λογισμικό, αφού τα αρχεία "συσκευάζονται" σε ένα μέρος.

Ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιεί το Linux, τα αρχεία RPM χρησιμοποιούνται επίσης ως RealPlayer Plug-in αρχεία από το λογισμικό RealPlayer για να προσθέσουν πρόσθετες λειτουργίες στο πρόγραμμα.

Σημείωση: Το ακρωνύμιο RPM μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τα αρχεία του υπολογιστή. Για παράδειγμα, σημαίνει επίσης και στροφές ανά λεπτό , μέτρηση περιστροφής συχνότητας.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο RPM

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα αρχεία RPM δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπολογιστές με Windows, όπως στο λειτουργικό σύστημα Linux. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι απλά αρχεία, οποιοδήποτε δημοφιλές πρόγραμμα συμπίεσης / αποσυμπίεσης, όπως το 7-Zip ή το PeaZip, μπορεί να ανοίξει ένα αρχείο RPM για να αποκαλύψει τα αρχεία μέσα.

Οι χρήστες του Linux μπορούν να ανοίξουν αρχεία RPM με το σύστημα διαχείρισης πακέτων που ονομάζεται Διαχειριστής πακέτων RPM . Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή , όπου "file.rpm" είναι το όνομα του αρχείου RPM που θέλετε να εγκαταστήσετε:

rpm -i file.rpm

Στην προηγούμενη εντολή, "-i" σημαίνει εγκατάσταση του αρχείου RPM, ώστε να μπορείτε να το αντικαταστήσετε με "-U" για να εκτελέσετε αναβάθμιση. Αυτή η εντολή θα εγκαταστήσει το αρχείο RPM και θα αφαιρέσει όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του ίδιου πακέτου:

rpm -U file.rpm

Επισκεφθείτε το RPM.org και το Linux Foundation για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση αρχείων RPM.

Εάν το αρχείο RPM είναι αρχείο Plug-In RealPlayer, το πρόγραμμα RealPlayer πρέπει να μπορεί να το ανοίξει.

Σημείωση: Τα αρχεία RMP είναι γραμμένα σχεδόν πανομοιότυπα με τα αρχεία RPM και συμβαίνουν ακριβώς ως αρχεία πακέτων μεταδεδομένων RealPlayer, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε τόσο τα αρχεία RPM όσο και τα αρχεία RMP στο RealPlayer.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο RPM αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα RPM, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο RPM

Οι εντολές που επικαλούνται το λογισμικό Alien Linux μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετατροπή των RPM σε DEB . Οι ακόλουθες εντολές θα εγκαταστήσουν το Alien και στη συνέχεια θα το χρησιμοποιήσουν για να μετατρέψουν το αρχείο σε αρχείο DEB:

apt-get εγκατάσταση αλλοδαπός αλλοδαπός -d file.rpm

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το "-d" με το "-i" για να μετατρέψετε το πακέτο και στη συνέχεια να ξεκινήσετε αμέσως την εγκατάσταση.

Το AnyToISO είναι σε θέση να μετατρέψει RPM σε μορφή ISO .

Αν θέλετε να μετατρέψετε RPM σε TAR , TBZ , ZIP , BZ2 , 7Z ή σε κάποια άλλη μορφή αρχείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FileZigZag . Πρέπει να μεταφορτώσετε το αρχείο RPM στον συγκεκριμένο ιστότοπο, προτού μπορέσετε να το μετατρέψετε, πράγμα που σημαίνει ότι στη συνέχεια πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο που μετατράπηκε στον υπολογιστή σας πριν να το χρησιμοποιήσετε.

Για να μετατρέψετε RPM σε MP3 , MP4 ή σε κάποια άλλη μορφή που δεν είναι αρχειοθετημένη, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να εξαγάγετε μόνο τα αρχεία από το RPM. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα πρόγραμμα αποσυμπίεσης όπως προαναφέρθηκε. Στη συνέχεια, μόλις πάρετε το MP3, κλπ. Εκτός του αρχείου RPM, απλά χρησιμοποιήστε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων σε αυτά τα αρχεία.

Σημείωση: Παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με τις επεκτάσεις αρχείων που αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα, μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τις στροφές ανά λεπτό σε άλλες μετρήσεις, όπως η χερτζ και τα ακτίνια ανά δευτερόλεπτο.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Σε αυτό το σημείο, εάν το αρχείο σας δεν ανοίξει ακόμα και αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα ή εγκαταστήσετε ένα συμβατό πρόγραμμα ανοίγματος αρχείων RPM, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην ασχολείστε πραγματικά με ένα αρχείο RPM. Η πιο πιθανή περίπτωση είναι ότι έχετε διαβάσει εσφαλμένα την επέκταση αρχείου.

Υπάρχουν πολλά αρχεία που μοιράζονται παρόμοια γράμματα επέκτασης αρχείων ως αρχεία RPM, αλλά στην πραγματικότητα δεν σχετίζονται με το Red Hat ή το RealPlayer. Ένα αρχείο RPP είναι ένα παράδειγμα, το οποίο είναι ένα αρχείο απλού κειμένου του προγράμματος REAPER που χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα REAPER.

Το RRM είναι ένα παρόμοιο κατάληξη που χρησιμοποιείται για τα αρχεία Meta RAM. Όπως το RPP, οι δύο μοιάζουν πολύ όπως λένε RPM, αλλά δεν είναι οι ίδιοι και επομένως δεν ανοίγουν με τα ίδια προγράμματα. Ωστόσο, σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα αρχείο RMM μπορεί στην πραγματικότητα να ανοίξει με το RealPlayer αφού είναι ένα αρχείο Real Audio Media (RAM) - αλλά δεν λειτουργεί με το Linux όπως τα αρχεία RPM.

Αν δεν έχετε αρχείο RPM, αναζητήστε την πραγματική επέκταση του αρχείου για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το άνοιγμα ή τη μετατροπή του.

Ωστόσο, εάν έχετε πράγματι ένα αρχείο RPM που δεν φαίνεται να ανοίξετε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου RPM και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.