Τι είναι ένα αρχείο BZ2;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία BZ2

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου BZ2 είναι ένα συμπιεσμένο αρχείο BZIP2. Χρησιμοποιούνται συνήθως μόνο σε συστήματα που βασίζονται σε Unix για διανομή λογισμικού.

Το BZ2 είναι συχνά η συμπίεση που χρησιμοποιείται για τα δημοφιλή κοντέινερ αρχείων που δεν υποστηρίζουν τη συμπίεση (όπως τα αρχεία TAR ), ώστε να έχουν ένα όνομα όπως το data.tar.bz2 . Άλλοι που κρατούν συμπιεσμένα αρχεία εικόνας PNG , για παράδειγμα, μπορεί να ονομάζονται κάτι παρόμοιο όπως το image.png.bz2 .

Μια CPU που υποστηρίζει πολλά σπειρώματα μπορεί να επωφεληθεί από τον αναβαθμισμένο συμπιεστή αρχείων PBZIP2.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο BZ2

Τα αρχεία BZ2 μπορούν να ανοίξουν με τα πιο δημοφιλή προγράμματα συμπίεσης / αποσυμπίεσης. Από αυτούς, τα PeaZip και 7-Zip είναι πιθανώς τα αγαπημένα μου, τα οποία υποστηρίζουν πλήρως τα αρχεία BZ2. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν αρχεία BZ2 καθώς και να συμπιέσουν αρχεία στη μορφή BZIP2.

Συμβουλή: Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το 7-Zip για να δημιουργήσετε ένα αρχείο 7Z ή ZIP που είναι συμπιεσμένο χρησιμοποιώντας το BZIP2, ξεκινήστε να δημιουργείτε ένα νέο αρχείο και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το BZip2 από το αναπτυσσόμενο μενού "Μέθοδος συμπίεσης".

Το βοηθητικό πρόγραμμα αρχειοθήκης της Apple μπορεί να ανοίξει τα αρχεία BZ2 σε ένα Mac δωρεάν, όπως και το The Unarchiver. Ορισμένα άλλα ανοίγματα BZ2 για το macOS περιλαμβάνουν το Archiver του Incredible Bee και το WinZip του Corel, αν και ούτε είναι ελεύθερα να χρησιμοποιήσουν το παρελθόν της δοκιμής.

Μια άλλη επιλογή, η οποία λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα , είναι η χρήση της ιστοσελίδας B1 Online Archiver. Μπορεί να ανοίξει αρχεία BZ2 online στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας, ώστε να μην χρειάζεται να κατεβάζετε λογισμικό για να αποσυμπιέσετε το αρχείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δωρεάν εφαρμογή RAR από το RARLAB για να ανοίξετε αρχεία BZ2 σε μια συσκευή Android. Οι χρήστες του iOS μπορούν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα περιήγησης Zip για να ανοίξουν αρχεία BZ2 σε ένα iPhone ή iPad.

Τα συστήματα Linux μπορούν να εξαγάγουν τα περιεχόμενα ενός αρχείου BZ2 χωρίς κανένα εξωτερικό λογισμικό. Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή σε ένα τερματικό, αλλά αντικαταστήστε το αρχείο.bz2 με το δικό σας αρχείο BZ2:

bzip2 -dk file.bz2

Σημείωση: Αυτή η εντολή θα διατηρήσει το αρχικό αρχείο αρχειοθέτησης στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε την εντολή bzip2 -d file.bz2 για να διαγράψετε το πρωτότυπο μετά την εξαγωγή.

Τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε ένα αρχείο TAR, αλλά συμπιεσμένα με το BZIP2, μπορούν να εξαχθούν με αυτήν την εντολή (και πάλι αντικαθιστώντας το αρχείο.tar.bz2 σύμφωνα με το όνομα του δικού σας αρχείου):

tar xvjf file.tar.bz2

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο BZ2 αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα ανοίξετε αρχεία BZ2, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο BZ2

Ο ευκολότερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο BZ2 σε άλλη μορφή αρχειοθέτησης είναι να χρησιμοποιήσετε μία από τις επιλογές αυτής της λίστας των Ελεύθερων Μετατροπών Αρχείων για τυχαία χρησιμοποιούμενες μορφές .

Το FileZigZag είναι ένα παράδειγμα ελεύθερου μετατροπέα αρχείων που εκτελείται στον περιηγητή σας για να μετατρέψει το BZ2 σε GZ , ZIP , TAR, GZIP, TBZ , TGZ , 7Z και άλλες παρόμοιες μορφές. Απλά μεταφορτώστε το αρχείο BZ2 στον ιστότοπο και επιλέξτε σε ποια μορφή θα μετατραπεί αυτό. Στη συνέχεια, πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο που έχει μετατραπεί στον υπολογιστή σας πριν να το χρησιμοποιήσετε.

Το AnyToISO μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή των αρχείων TAR.BZ2 σε ISO .

Δεδομένου ότι τα αρχεία BZ2 είναι αρχεία, σημαίνει ότι δεν είναι σε "κανονική" μορφή όπως PDF , MP4 , TXT , CSV κλπ. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο BZ2 σε ένα από αυτά τα φορμά (δηλ. t μετατρέπουν το BZ2 σε TXT).

Ωστόσο, εάν έχετε ένα αρχείο BZ2 που περιέχει ένα από αυτά τα αρχεία, μπορείτε να μετατρέψετε εύκολα ένα από τα αρχεία αυτά σε μια νέα μορφή, απλά αφαιρώντας το από το αρχείο BZ2 πρώτα με ένα από τα προγράμματα που ανέφερα παραπάνω (όπως το 7-Zip). Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα αρχείων στο αρχείο TXT (ή όποιο τύπο αρχείου συνεργάζεστε) για να το αποθηκεύσετε σε μια νέα μορφή.

Συμβουλή: Εάν θέλετε να κάνετε το αντίστροφο και να συμπιέσετε κάτι σαν ένα αρχείο BSP (Game Quake Engine Game Map) σε ένα αρχείο BZ2, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο συμπίεσης αρχείων όπως το 7-Zip. Αν χρειάζεστε βοήθεια, το TF2Maps.net έχει ένα εξαιρετικό φροντιστήριο για τη συμπίεση του BSP στο BZ2.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία BZ2

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να ξέρω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου BZ2 και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.