Πόσο βιώσιμο είναι το Google Glasss Project;

01 από 05

Η προοπτική της βιομηχανίας Google Change Glass Tech

Ένας υπάλληλος της Google φορά ένα ζευγάρι γυαλιού κατά τη διάρκεια της διάσκεψης προγραμματιστών της Google το 2012. Ο Mathew Sumner / Getty Images News / Getty Images

Geordi La Forge. Vegeta. Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα γυαλιά υψηλής τεχνολογίας ήταν ο τομέας των sci-fi stalwarts και Saiyans. Με την αποκάλυψη από την Google ενός εξαιρετικά κομψού γυαλιού, ωστόσο, το μέλλον του geeky γυαλιά μόλις πήρε λίγο πιο κοντά. Γνωστός επίσημα ως το "Project Glass" της Google, η φορητή συσκευή συνδυάζει τις δυνατότητες ενός smartphone με ένα σύνολο γυαλιών, παρέχοντας μια διαδραστική εμφάνιση heads-up για τους χρήστες.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε η Google σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η συσκευή ενδέχεται να λειτουργήσει αποκαλύπτει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Αυτές περιλαμβάνουν την απάντηση μηνυμάτων, τη ρύθμιση υπενθυμίσεων, την εύρεση τοποθεσιών, τη λήψη φωτογραφιών και την τηλεοπτική συνομιλία. Για την είσοδο, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε φωνητικές εντολές είτε κινήσεις των χεριών. Ακούγεται κάτι οικείο, έτσι δεν είναι;

02 του 05

Όπως ένα Smartphone ή ένα Tablet στο πρόσωπό σας

Ενώ πολλά από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά μοιάζουν με αυτά που μπορείτε να κάνετε με το τηλέφωνό σας τώρα, η διεπαφή είναι αυτό που θέτει πραγματικά αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι τεχνολογίας. Αντί να χτυπάει ένα τηλέφωνο ή tablet και έχοντας τα πάντα κλειστά μέσα στις οθόνες της συσκευής, τα γυαλιά Google έβαζαν κυριολεκτικά τα πάντα στην άποψή σας. Οι εφαρμογές για μια τέτοια διεπαφή μπορεί να φαίνονται ξεκάθαρες στην αρχή, αλλά το δυναμικό πραγματικά αρχίζει να κρυσταλλώνει μόλις δείτε το πράγμα σε δράση. Με βάση τις δυνητικές χρήσεις που προβάλλονται από την ιδέα βίντεο της Google, η διαδραστικότητα και η χρησιμότητα που μπορούν να παρέχονται από τα γυαλιά είναι πραγματικά αρκετά δροσερά.

Μπορείτε να έχετε έναν φίλο να σας φωνάζει και να σας ρωτάει αν θέλετε να συναντήσετε, για παράδειγμα, και μπορείτε απλά να απαντήσετε πίσω εκφράζοντας την απάντησή σας - ίσως να πετάξετε ένα χρόνο και τόπο - και θα σταλεί πίσω στο πρόσωπο που μόλις έρχεται σε επαφή εσείς. Το λογισμικό Google γυαλιών (μια παραλλαγή του Android ίσως;) μπορεί επίσης να μεταγράψει ό, τι λέτε στη διαδικασία.

03 του 05

Μια νέα έννοια της κατεύθυνσης

Με βάση το προηγούμενο παράδειγμα, όταν αποφασίσετε πού να συναντήσετε, τα γυαλιά μπορούν να σας δώσουν οδηγίες για το σημείο όπου θέλετε να πάτε, παρέχοντας ειδοποιήσεις για πράγματα όπως ειδοποιήσεις κατασκευής ή μεταφοράς. Εκτός από τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης με βάση το δρόμο, το λογισμικό μπορεί επίσης να ρυθμιστεί εκ των προτέρων για να χαρτογραφήσει το εσωτερικό των κτιρίων και των επιχειρήσεων. Το ιδεατό βίντεο της Google, για παράδειγμα, δείχνει τα γυαλιά που παρέχουν οδηγίες σε ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός βιβλιοπωλείου. Εν τω μεταξύ, μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τη θέση ενός φίλου που συναντάτε, υπό την προϋπόθεση ότι το μοιράζεστε μαζί σας, φυσικά.

04 του 05

Λήψη φωτογραφιών και έλεγχος

Τα γυαλιά Google φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμα όταν είστε εκτός δρόμου ή ταξιδεύετε. Προσωπικά, αυτό συμβαίνει όταν τείνω να τραβήξω περισσότερες φωτογραφίες και να χρησιμοποιήσω τα κοινωνικά μέσα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη. Ακριβώς όπως ένα smartphone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα γυαλιά για να τραβήξετε φωτογραφίες και να τα μοιραστείτε αμέσως με φίλους. Μπορείτε επίσης να κάνετε check in σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως ένα εστιατόριο, και να το μοιραστείτε με τον κύκλο φίλων σας. Δείτε κάτι ενδιαφέρον σαν αφίσα για μια συναυλία που θέλετε να δείτε αργότερα; Μπορείτε να δώσετε μια υπενθύμιση για αυτό, αν θέλετε. Κατά μία έννοια, τα γυαλιά λειτουργούν σχεδόν σαν γραμματέας.

05 του 05

Ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη

Ενώ η έννοια είναι σίγουρα δροσερή, είναι ακριβώς αυτό - μια έννοια. Αυτό σημαίνει ότι οι λεπτομέρειες για την τελική έκδοση είναι ακόμα σκανδιναβικές και αυτή η συσκευή θα μπορούσε να καταλήξει να είναι κάτι τελείως διαφορετικό ή ακόμα και να μην βγει καθόλου.

Ακόμα κι αν καταλήξει όπως ακριβώς υποβιβάζεται, εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ποιος θα ήταν ο αντίκτυπος της συσκευής στην όραση, ειδικά για άτομα με ορισμένες συνθήκες υγείας; Μπορεί να είναι πολύ αποσπούν την προσοχή και ενδεχομένως να προκαλέσει ατυχήματα; Είναι το λογισμικό αναγνώρισης φωνής σήμερα αρκετά ακριβές ώστε να καταγράφει όλες τις ομιλίες; Και θα είναι οι άνθρωποι πρόθυμοι να φορούν τέτοια γυαλιά για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία, θα πρέπει να επιλυθούν τέτοιες συσπάσεις. Ωστόσο, για όλα τα πιθανά ζητήματα, το Project Glass της Google ακούγεται σαν κάτι με πολλές δυνατότητες.