Κορυφαίοι κανόνες blogging για την αποφυγή προβλημάτων

Οι κανόνες ισχύουν για κάθε blogger. Οι κορυφαίοι κανόνες blogging είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, επειδή οι bloggers που δεν συμμορφώνονται μπορούν να βρεθούν στο κέντρο της αρνητικής δημοσιότητας ή σε νομικό πρόβλημα . Κατανοήστε και προστατέψτε τον εαυτό σας γνωρίζοντας και ακολουθώντας τους κανόνες που καλύπτουν τα πνευματικά δικαιώματα, τη λογοκλοπή, τις πληρωμένες επικυρώσεις, την ιδιωτικότητα, τη δυσφήμηση, τα λάθη και την κακή συμπεριφορά.

01 του 06

Αναφέρετε τις πηγές σας

Εικόνες Cavan / Ταξί / Getty Images

Είναι πολύ πιθανό ότι σε κάποιο σημείο θα θελήσετε να ανατρέξετε σε άρθρο ή δημοσίευση ιστολογίου που διαβάζετε ηλεκτρονικά στη δική σας θέση blog. Ενώ είναι δυνατό να αντιγράψετε μια φράση ή μερικές λέξεις χωρίς να παραβιάσετε τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, να παραμείνετε εντός των κανόνων της δίκαιης χρήσης, πρέπει να αποδώσετε την πηγή από την οποία προέρχεται το απόσπασμα. Θα πρέπει να το κάνετε αναφέροντας το όνομα του αρχικού συγγραφέα και τον ιστοτόπο ή το όνομα του ιστολογίου όπου χρησιμοποιήθηκε αρχικά η προσφορά μαζί με έναν σύνδεσμο προς την αρχική πηγή.

02 του 06

Αποκάλυψη πληρωμένων εγκρίσεων

Οι ιστολόγοι πρέπει να είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς για τις τυχόν πληρωμένες εγκρίσεις. Εάν πληρώνεστε για να χρησιμοποιήσετε και να αναθεωρήσετε ή να προωθήσετε ένα προϊόν, θα πρέπει να το αποκαλύψετε. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, η οποία ρυθμίζει την αλήθεια στη διαφήμιση, δημοσιεύει μια εκτεταμένη Συχνή Ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Τα βασικά είναι απλά. Να είστε ανοιχτοί με τους αναγνώστες σας:

03 του 06

Ζήτα άδεια

Παρότι παραθέτουμε λίγα λόγια ή φράση και αποδίδουμε την πηγή σας είναι αποδεκτή σύμφωνα με τους νόμους περί δίκαιης χρήσης, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι νόμοι περί δίκαιης χρήσης καθώς αφορούν το διαδικτυακό περιεχόμενο εξακολουθούν να είναι μια γκρίζα περιοχή στα δικαστήρια. Εάν σχεδιάζετε να αντιγράψετε περισσότερα από λίγα λόγια ή φράσεις, καλό είναι να σφάλλετε από την πλευρά της προσοχής και να ζητήσετε από τον αρχικό συντάκτη την άδεια να αναδημοσιεύσει τα λόγια του - με την σωστή απόδοση, φυσικά, στο ιστολόγιό σας. Μην πλαγιάζετε.

Η ερώτηση σχετικά με την άδεια ισχύει επίσης για τη χρήση φωτογραφιών και εικόνων στο ιστολόγιό σας. Εκτός αν μια φωτογραφία ή εικόνα που σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε προέρχεται από μια πηγή που σαφώς σας δίνει την άδεια να τη χρησιμοποιήσετε στο ιστολόγιό σας, πρέπει να ζητήσετε από τον αρχικό φωτογράφο ή σχεδιαστή άδεια χρήσης του στο ιστολόγιό σας με σωστή απόδοση.

04 του 06

Δημοσιεύστε μια πολιτική απορρήτου

Το απόρρητο είναι ανησυχία για τους περισσότερους ανθρώπους στο Διαδίκτυο. Θα πρέπει να δημοσιεύσετε μια πολιτική απορρήτου και να την ακολουθήσετε. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το "YourBlogName δεν θα πουλήσει ποτέ, να νοικιάσει ή να μοιραστεί τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας" ή ίσως χρειαστεί μια πλήρη σελίδα αφιερωμένη σε αυτό, ανάλογα με την ποσότητα των πληροφοριών που συλλέγετε από τους αναγνώστες σας.

05 του 06

Παίξτε Νίκαια

Ακριβώς επειδή το ιστολόγιό σας είναι δικός σας δεν σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε ελεύθερο κακό για να γράψετε οτιδήποτε θέλετε χωρίς επιπτώσεις. Να θυμάστε ότι το περιεχόμενο του ιστολογίου σας είναι διαθέσιμο για να δει ο κόσμος. Ακριβώς όπως οι γραπτές λέξεις ενός δημοσιογράφου ή οι λεκτικές δηλώσεις ενός ατόμου μπορούν να θεωρηθούν ως συκοφαντική δυσφήμιση ή συκοφαντία, έτσι μπορούν και οι λέξεις που χρησιμοποιείτε στο ιστολόγιό σας. Αποφύγετε τη νομική εμπλοκή, γράφοντας με ένα παγκόσμιο ακροατήριο. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να σκοντάψει στο blog σας.

Αν το ιστολόγιό σας δέχεται σχόλια , απαντήστε προσεκτικά. Μην παίρνετε επιχειρήματα με τους αναγνώστες σας.

06 του 06

Διορθώστε τα σφάλματα

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε δημοσιεύσει λανθασμένες πληροφορίες, μην διαγράψετε μόνο τη δημοσίευση. Διορθώστε το και εξηγήστε το σφάλμα. Οι αναγνώστες σας θα εκτιμήσουν την ειλικρίνεια σας.