Επανεξετάζοντας τις συμβάσεις σχεδίασης του Data Center

Η πλειοψηφία των χειριστών των κέντρων δεδομένων αλιεύονται μεταξύ ενός σκληρού χώρου και ενός ροκ όταν πρόκειται για απαιτήσεις του κέντρου δεδομένων. Πρέπει να λάβουν μέτρα για να μειώσουν το κόστος με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπονομεύεται η διαθεσιμότητα εφαρμογών με κανέναν τρόπο, για να μην αναφέρουμε αμελητέα επίδραση στη συντήρηση του κέντρου δεδομένων. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός του κέντρου δεδομένων πρέπει να προσφέρει τις βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της υποδομής.

Ο πρόεδρος του κέντρου δεδομένων Infomart, John Sheputis, θεωρεί ότι θα ήταν ευκολότερο να γίνει μια τέτοια πράξη εξισορρόπησης μόνο εάν ακολουθούν λιγότερο συμβατικές μεθόδους σχεδιασμού και διαχείρισης κέντρων δεδομένων. Ολοκληρώθηκε για να συζητήσει το θέμα κατά τη διάρκεια αυτού του Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Data Center που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο National Harbor του Maryland.

Είναι αλήθεια ότι οι εμπειρογνώμονες πληροφορικής γενικά, οι χειριστές των κέντρων δεδομένων, για να είναι πιο συγκεκριμένοι, είναι εξαιρετικά συντηρητικοί όσον αφορά σε οτιδήποτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εφαρμογή μέχρι το χρόνο. Τέλος, συνήθως είναι κατάρα για κάθε λάθος που συμβαίνει. Έτσι, κάνουν συχνά το καλύτερο για να το παίξουν ασφαλές.

Το πρόβλημα είναι ότι ένας υποψήφιος είναι πάντοτε έτοιμος να περάσει ένα επιπλέον μίλι για να ολοκληρωθεί η παραγωγή κατάλληλων μέτρων κοπής του κόστους για να δώσει στην επιχείρησή του μια πρωτοπορία μόνο και μόνο επειδή είναι έτοιμη και ικανή να κάνει στην πραγματικότητα κάτι μοναδικό. Το ανυψωμένο δάπεδο είναι ένα παράδειγμα απαρχαιωμένου σχεδιασμού του κέντρου δεδομένων. Και, είναι περιττό να πούμε ότι οι μέρες κατά τις οποίες το προσωπικό έπρεπε να αναπτύξει αυξημένα πατώματα μέσα στο κέντρο δεδομένων είναι κάτι παρελθόν.

Τα συστήματα πληροφορικής στο κέντρο δεδομένων καταλήγουν να είναι πολύ βαριά για τα υπερυψωμένα δάπεδα και επιπλέον κρύος αέρας επίσης αδυνατεί να αυξηθεί. Αυτό σημαίνει ότι πολλές προσπάθειες, χρόνος και χρήματα σπαταλούνται για την ψύξη του χώρου κάτω από ένα υπερυψωμένο πάτωμα - όλα αυτά χωρίς εμφανή οικονομικά οφέλη!

Με τον ίδιο τρόπο, τώρα είναι καιρός να ξανασκεφτούμε τους συνδετήρες που χρησιμοποιούνται για τη διανομή ενέργειας μέσω του κέντρου δεδομένων. Επίσης, η επανεξέταση σχετικά με τους κύκλους συντήρησης που τείνουν να υποθέτουν ότι το σύστημα πρέπει να αντικατασταθεί πολύ νωρίς. Ο Ιωάννης δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσε να τρέξει ηλεκτρισμό υψηλότερης ισχύος για να αυξήσει την αποδοτικότητα της κατανάλωσης ρεύματος. Είπε ότι λέει: " Οι χειριστές των κέντρων δεδομένων πρέπει να κάνουν μεγαλύτερη χρήση των προγνωστικών αναλύσεων. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για σκληρά γεγονότα. "

Τα κέντρα δεδομένων πρέπει να συντονιστούν όπως και κάθε άλλος κινητήρας, δεδομένου ότι είναι επί του παρόντος ο οικονομικός κινητήρας της ψηφιακής επιχείρησης. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να ανακαλυφθούν καινοτόμες μέθοδοι για τη μείωση του κόστους χωρίς συμβιβασμό στην ακεραιότητα του περιβάλλοντος εφαρμογής.

Η πρόκληση είναι ότι οι χειριστές των κέντρων δεδομένων έχουν βυθιστεί σε κάτι με αυλάκωση. Αντί να βρούμε νέα υποκατάστατα, η τάση είναι να κάνουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έχουν πάντα επιτευχθεί. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν αλλάζει ποτέ τη βασική οικονομία της ανάπτυξης και της διαχείρισης των κέντρων δεδομένων.

Ενώ είναι καιρός να επανεξετάσουμε τις συμβάσεις σχεδιασμού του κέντρου δεδομένων, δεν θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός όσον αφορά την ασφάλεια, τη συνέχεια της επιχείρησης, την ενοποιημένη υπολογιστική, την αποθήκευση, το cloud computing και άλλα κρίσιμα αρχιτεκτονικά ζητήματα. Όταν βράζει στη συντήρηση του κέντρου δεδομένων, τα συστήματα hvac είναι χρήσιμα, αλλά για άλλη μια φορά η επιλογή των πλέον ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα συζήτησης.