Πώς να φορτώσετε ένα πρότυπο Blogger

01 από 05

Πώς να φορτώσετε ένα πρότυπο Blogger

Τζούστιν Λιούις / Getty Images

Ναι, η πλατφόρμα Blogger της Google εξακολουθεί να είναι γύρω και εξακολουθεί να είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους φιλοξενίας ενός ιστολογίου δωρεάν χωρίς διαφημίσεις και χωρίς περιορισμούς στο εύρος ζώνης. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Blogger για να φιλοξενήσετε podcast ή βίντεο . Υπάρχουν ακόμα πολλά δωρεάν και "freemium" πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστολογίου σας χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε στα προεπιλεγμένα πρότυπα που έρχονται με το Blogger. Ακολουθεί μια συλλογή υποδειγμάτων όπου μπορείτε να κατεβάσετε τα πρότυπα του Blogger και υπάρχουν και πολλά άλλα.

Αυτό το σεμινάριο προϋποθέτει ότι έχετε ήδη ξεκινήσει ένα blog στο Blogger , έχετε ήδη κάποιο περιεχόμενο και γνωρίζετε ήδη λίγο τα εργαλεία και τις ρυθμίσεις του Blogger.

02 του 05

Πώς να φορτώσετε ένα πρότυπο Blogger Βήμα 2: Αποσυμπιέστε το πρότυπό σας

Βρείτε το σωστό αρχείο .xml για το πρότυπό σας. Ο πυροβολισμός οθόνης.

Για να ανεβάσετε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο, θα χρειαστείτε πρώτα ένα πρότυπο. Υπάρχουν αμέτρητοι ιστότοποι με δωρεάν και εξαιρετικά θέματα του Blogger. Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενός site υψηλής ποιότητας.

Βεβαιωθείτε ότι το θέμα που κάνετε λήψη είναι μόνο για το Blogger / Blogspot . Είναι επίσης μια καλή ιδέα να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι το πρότυπο έχει δημιουργηθεί ή ενημερωθεί μέσα στο τελευταίο έτος ή δύο. Παρόλο που πολλά παλαιότερα θέματα συχνά λειτουργούν συχνά, μπορεί να χάσουν χαρακτηριστικά ή να απαιτήσουν περισσότερη προσοχή για να λειτουργήσουν σωστά.

Συχνά τα θέματα συσκευάζονται ως αρχεία .zip, οπότε θα πρέπει να αποσυνδέσετε το αρχείο αφού το κατεβάσετε στην επιφάνεια εργασίας σας. Το μόνο αρχείο που χρειάζεστε είναι το αρχείο .xml του θέματος. Συνήθως, θα ονομάζεται κάτι απλό όπως το "όνομα-του-template.xml" ή κάτι παρόμοιο. e "name-of-template.xml" ή κάτι παρόμοιο.

Σε αυτό το παράδειγμα, το πρότυπο ονομάζεται "Έγχρωμο" και έρχεται ως αρχείο .zip. Το μόνο αρχείο που πρέπει να ανησυχείτε σε αυτή τη συλλογή είναι το αρχείο color.xml.

03 του 05

Πώς να φορτώσετε ένα πρότυπο Blogger Βήμα 3 Πηγαίνετε στο Backup / Remove

Πώς να ανεβάσετε ένα νέο πρότυπο Blogger. Βήμα 1. Συλλογή οθόνης

Τώρα που έχετε βρει και αποσυμπιέσει το πρότυπό σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη μεταφόρτωση.

  1. Συνδεθείτε στο Blogger.
  2. Επιλέξτε το ιστολόγιό σας.
  3. Επιλέξτε πρότυπα (εμφανίζονται).
  4. Τώρα επιλέξτε το κουμπί Δημιουργία αντιγράφων / επαναφοράς.

Ναι, ξέρουμε. Αυτό είναι το τελευταίο μέρος που θα αναζητούσατε όταν αναζητούσατε ένα κουμπί "μεταφορτώστε το πρότυπο", αλλά εκεί είναι. Ίσως σε μελλοντικές ενημερώσεις, θα πάρουν γύρω για τον καθορισμό αυτού του ζητήματος διεπαφής χρήστη. Προς το παρόν, είναι η μυστική μας χειραψία στη μεταφόρτωση προτύπου.

04 του 05

Πώς να φορτώσετε ένα πρότυπο Blogger Βήμα 4: Μεταφόρτωση

Σωστά? Λέει "Πρότυπο" Τώρα !. Αποτύπωση οθόνης

Τώρα που βρισκόμαστε στην περιοχή Backup / Restore, θα πρέπει να εξετάσετε την επιλογή "Κατέβασμα πλήρους προτύπου". Κάνατε κάτι στο προηγούμενο πρότυπό σας; Το τροποποιήσατε με οποιονδήποτε τρόπο; Θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως σημείο εκκίνησης για το δικό σας πρόχειρο hacking action; Εάν απαντήσατε "ναι" σε κάποιο από αυτά, προχωρήστε και κάντε λήψη του πλήρους προτύπου.

Αν έχετε πάρει λίγο έξω από το προκαθορισμένο πρότυπο κουτί που ποτέ δεν θέλετε να δείτε ξανά, να το αγνοήσετε. Δεν χρειάζεται πραγματικά να το κατεβάσετε καθόλου.

Τώρα φτάνουμε στο κουμπί φόρτωσης. Προχωρήστε και επιλέξτε το για να αναζητήσετε το αρχείο σας. Θυμηθείτε, μόλις ανεβάζουμε το αρχείο .xml που αποσυνδέσαμε στο Βήμα 2.

05 του 05

Πώς να φορτώσετε ένα πρότυπο Blogger Βήμα 5: Τελειώσεις.

Ολοκληρώστε το πρότυπο καθορίζοντας τις επιλογές διάταξης. Αποτύπωση οθόνης

Αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να είστε ο υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός blog με ένα νέο πρότυπο.

Δεν τελειώσατε. Μην πηγαίνετε μακριά. Θα θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση του προτύπου σας και βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται όπως περιμένετε να εμφανιστεί.

Τα περισσότερα πρότυπα σας αφήνουν επίσης πολλά αντικείμενα που πρέπει να καθαριστούν. Έρχονται με ομοιόμορφα πεδία που έχουν συμπληρωθεί με μενού και κείμενο που δεν δημιουργήσατε ή δεν θέλετε.

Μεταβείτε στην περιοχή διάταξης και προσαρμόστε όλα τα γραφικά στοιχεία σας. Ανάλογα με την ηλικία και τον σχεδιασμό του προτύπου, ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε προσαρμογή μέσω της περιοχής σχεδιαστή προτύπων του Blogger. Βρήκα πολύ λίγα προσαρμοσμένα θέματα που υποστηρίζουν το Template Designer.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους όρους της άδειας χρήσης που χρησιμοποιήσατε για τη λήψη του προτύπου σας. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν μπορείτε να καταργήσετε τις πιστώσεις δημιουργών προτύπων και να παραμείνετε σε συμμόρφωση όταν λαμβάνετε δωρεάν το πρότυπο. Ίσως αξίζει τα $ 15 περίπου για να αγοράσετε ένα θέμα υψηλής ποιότητας με καλύτερη υποστήριξη και προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά.

Τα καλά νέα είναι ότι αν το πρώτο θέμα δεν λειτουργεί - τώρα ξέρετε πώς να ανεβάσετε νέα θέματα. Συνεχίστε να προσπαθείτε και συνεχίστε να εξερευνούμε.