Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου Marantz SR6010 και SR7010

Οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου Marantz SR6010 και SR7010 διαθέτουν ένα ξεχωριστό σχέδιο πρόσοψης, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτό το άρθρο. Ωστόσο, ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα "όμορφο πρόσωπο" - πρέπει να το παραδώσει, και ο Marantz σίγουρα φροντίζει να το κάνει. Παρακάτω βλέπετε μερικά από αυτά που προσφέρουν οι δύο αυτοί δέκτες.

Ήχος surround ήχου

Στον πυρήνα της, το SR6010 παρέχει 7 κανάλια ενίσχυσης δύο εξόδων υπογούφερ, αναλογικών αναλογιών 7.1 καναλιών και αναλογικών προενίσχυσης 13.2 καναλιών. Το SR6010 έχει ενσωματωμένη επεξεργασία καναλιών 9.2, αλλά επιπλέον εξωτερικοί ενισχυτές απαιτούνται για να επωφεληθούν από το 8ο και 9ο κανάλι (καθώς και πρόσθετους ενισχυτές αν θέλετε να επωφεληθείτε από την πλήρη απόδοση 13,2 καναλιών, αλλά έχετε κατά νου ότι μόνο γενική επεξεργασία ήχου παρέχεται για τα κανάλια 10 έως 13).

Από την άποψη των επιλογών εξόδου ήχου, το SR7010 καταλαμβάνει μια εγκοπή με 9 κανάλια ενσωματωμένης ενίσχυσης και ενσωματωμένης επεξεργασίας για έως και 11,2 κανάλια με την προσθήκη εξωτερικών ενισχυτών.

Η συμβατότητα μορφής ήχου Surround Sound τόσο στο SR6010 όσο και στο SR7010 περιλαμβάνει αποκωδικοποίηση / επεξεργασία ήχου Dolby Atmos / DTS: X (DTS: X προστέθηκε μέσω δωρεάν ενημέρωσης υλικολογισμικού).

Για το Dolby Atmos / DTS: X, το SR6010 μπορεί να φιλοξενήσει διαμόρφωση ηχείων 5.1.2 με τους ενσωματωμένους ενισχυτές, καθώς και διαμορφώσεις ηχείων 5.1.4 και 7.1.2 με την προσθήκη εξωτερικού ενισχυτή όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Από την άλλη πλευρά, εάν προχωρήσετε στο SR7010, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ρύθμιση παραμέτρων ηχείων 7.1.4 ή 9.1.2 για ρυθμίσεις Dolby Atmos / DTS: X.

Επίσης, εκτός από το Dolby Atmos και το DTS: X, το SR7010 προσφέρει την πρόσθετη δυνατότητα προσθήκης αποκωδικοποίησης μορφής ήχου Auro3D Audio μέσω της πληρωμένης ενημέρωσης υλικολογισμικού.

Για να καταστούν όλες οι πιθανές επιλογές ρύθμισης ηχείων και υπογούφερ ευκολότερη και ακριβέστερη, τα SR6010 και 7010 ενσωματώνουν το σύστημα διόρθωσης δωματίων Audyssey MultEQ® XT32. Το σύστημα λειτουργεί με τη χρήση ειδικού μικροφώνου που τοποθετείται στην κύρια θέση ακρόασης και συνδέεται στους δέκτες. Στη συνέχεια οι δέκτες παράγουν τόνους δοκιμής που αποστέλλονται σε κάθε συνδεδεμένο ηχείο και υπογούφερ. Το μικρόφωνο παραλαμβάνει τους τόνους και τα χρησιμοποιεί για να καθορίσει το μέγεθος και την απόσταση κάθε ηχείου από τη θέση ακρόασης και στη συνέχεια καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο τα ηχεία θα ακούγονται καλύτερα σε σχέση με το περιβάλλον του δωματίου.

Βίντεο και HDMI

Όσον αφορά την υποστήριξη βίντεο, και οι δύο δέκτες παρέχουν μετατροπή βίντεο αναλογικού σήματος σε HDMI, καθώς και αναβάθμιση 1080p και 4K.

Και οι δύο δέκτες παρέχουν επίσης 8 εισόδους με δυνατότητα HDMI 2.0a και HDCP 2.2 (7 πίσω / 1 μπροστά) που είναι συμβατές με τη μετάδοση δεδομένων 3D, 4K και HDR (μόνο HDR10). Επίσης, για πρόσθετη υποστήριξη σύνδεσης HDMI, το SR6010 παρέχει δύο ανεξάρτητες έξοδοι HDMI και το SR7010 παρέχει την προσθήκη τρίτης εξόδου HDMI. Μια έξοδος HDMI και στους δύο δέκτες είναι το κανάλι επιστροφής ήχου - ενεργοποιημένο.

Συνδεσιμότητα δικτύου και ροή στο Διαδίκτυο

Με τη συνεχή έμφαση στην πρόσβαση σε μουσικό περιεχόμενο από διάφορες πηγές, και οι δύο δέκτες είναι ενεργοποιημένοι μέσω δικτύου (μέσω Ethernet ή Wifi), Apple AirPlay και Bluetooth.

Παρέχονται πρόσβαση στο διαδίκτυο και μουσική από υπηρεσίες όπως Pandora, Sirius / XM και Spotify, καθώς και πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε τοπικές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο, όπως υπολογιστές και άλλες συμβατές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι για τη ροή μουσικής δεν χρειάζεται να συνδέσετε μια πρόσθετη συσκευή εξωτερικής ροής πολυμέσων με τον δέκτη.

Hi-Res και αναλογικό ήχο

Και οι δύο δέκτες είναι συμβατοί με Hi-Res audio , που περιλαμβάνουν πρόσβαση σε ψηφιακές μορφές ήχου FLAC , ALAC , WAV και DSD μέσω πηγών USB ή δικτύου.

Ωστόσο, παρόλο που και οι δύο δέκτες διαθέτουν τις τελευταίες ψηφιακές δυνατότητες και τις δυνατότητες ήχου δικτύου, η Marantz εξακολουθεί να παρέχει μια ειδική είσοδο για τη σύνδεση ενός πικάπ Phono και στα SR6010 και SR7010 για να απολαμβάνετε τον ζεστό ήχο των δίσκων βινυλίου.

Η κατώτατη γραμμή

Τα SR6010 και 7010 είναι δύο δέκτες που ανήκουν στο ανώτερο άκρο της σειράς προϊόντων Marantz, παρέχοντας μεγάλη ευελιξία, χαρακτηριστικά και, προπάντων, εξαιρετική απόδοση.

Το Marantz SR6010 έχει ονομαστική ισχύ 110 watts x 7 κανάλια (8 ohms, 20hz - 20kHz, 2 κανάλια, THD: 0,08%) - Αγοράστε από την Amazon

Το Marantz SR7010 έχει ονομαστική ισχύ 125 watts x 9 κανάλια (8 ohms, 20-20kHz, THD: 0,08%) - Αγορά από την Amazon

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι προαναφερόμενες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Επίσης, για πρόσθετη υποστήριξη εξωτερικού ενισχυτή για διευρυμένες ρυθμίσεις ηχείων Dolby Atmos / DTS: X ή πρόσθετες εφαρμογές Zone, η Marantz προσφέρει τον στερεοφωνικό ενισχυτή MM7025 2 καναλιών - Προτεινόμενη τιμή: $ 799 - Αγορά από την Amazon.

Αποκάλυψη: Ο σύνδεσμος ηλεκτρονικού εμπορίου που περιλαμβάνεται σε αυτό το άρθρο είναι ανεξάρτητος από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.