Το προφίλ ήχου Marantz NA8005 Audio Player

Έχετε μια μεγάλη εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου τόσο για ήχο όσο και για βίντεο - Στην πραγματικότητα, παρόλο που διαθέτετε δέκτη οικιακού κινηματογράφου που είναι αρκετά χρόνια, διαθέτει εξαιρετικούς ενισχυτές και προσφέρει τον υπέροχο ήχο που επιθυμείτε. Από την άλλη πλευρά, διαπιστώνετε ότι δεν είναι ενημερωμένο με όλα τα χαρακτηριστικά δικτύου και streaming που παρέχουν πολλοί νέοι δέκτες.

Από την άλλη πλευρά, πληρώσατε μεγάλα δολάρια για αυτόν τον "παλιό" δέκτη και τη σκέψη τώρα να σκάψετε στο πορτοφόλι σας πάλι, μετά από λίγα μόνο χρόνια, για να αντικατασταθεί απλά δεν είναι στα χαρτιά τώρα. Ωστόσο, όλα δεν χάνονται, καθώς έχετε τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε τον παλιό σας δέκτη με όλες τις τελευταίες δυνατότητες ροής και ήχου δικτύου, συνδυάζοντάς το με το Marantz NA8005.

Το Marantz NA8005 είναι αυτό που αναφέρεται ως Network Audio Player. Αυτή η συσκευή δεν συνδέεται απευθείας με ηχεία (δεν διαθέτει ενσωματωμένη ενίσχυση) αλλά λειτουργεί ως εξωτερικός δέκτης, αλλά προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Ωστόσο, αντί να λαμβάνετε ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως τους εξωτερικούς ραδιοφωνικούς δέκτες AM / FM, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε αρχεία ήχου μέσω παρεχόμενης σύνδεσης Ethernet (χωρίς ενσωματωμένο WiFi) που βρίσκονται στο διαδίκτυο (όπως Spotify, Sirius / XM, Pandora και vTuner) ή μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα αποθηκεύσετε σε συσκευές δικτύου ή φυσικά συνδεδεμένες συσκευές όπως συσκευές PC / MAC, NAS και μονάδες flash USB.

Το NA8005 μπορεί επίσης να μεταφέρει αρχεία ήχου από συσκευές iOS (iPhone, iPad, iPod Touch) μέσω της ενσωματωμένης δυνατότητας Apple Airplay ή μπορείτε να συνδέσετε iPod ή iPhone απευθείας στη θύρα USB του μπροστινού πίνακα.

Όταν συνδέεται στο οικιακό σας δίκτυο ή απευθείας σε υπολογιστή, το NA8005 μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερες μορφές αρχείων ψηφιακού ήχου WAV, WMA, MP3, MPEG-4 AAC και ALAC , καθώς και Hi-Rez DSD, FLAC HD 192/24 και WAV 192/24. Επίσης, το NA8005 υποστηρίζει την αναπαραγωγή Gapless.

Επιπλέον, ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι το NA8005 διαθέτει ψηφιακές ομοαξονικές / οπτικές εισόδους έτσι ώστε να συνδέετε επιπλέον πηγές, όπως πολλές συσκευές αναπαραγωγής CD, DVD ή Blu-ray Disc players, και να επωφεληθείτε από τον εσωτερικό DAC Audiophile-grade DAC του Δικτύου Audio Player Μετατροπέας ψηφιακού σε αναλογικό ήχο) .

Το NA8005 παρέχει επιλογές Αναλογικής και Ψηφιακής ομοαξονικής / οπτικής εξόδου για σύνδεση με το home cinema ή στερεοφωνικό δέκτη ή με ενσωματωμένο ενισχυτή. Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του εσωτερικού DAC του NA8005, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις αναλογικές στερεοφωνικές εξόδους από τη συσκευή αναπαραγωγής στον δέκτη ή τον ενισχυτή σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι οι ψηφιακές ομοαξονικές / οπτικές είσοδοι ήχου στο NA8005 δεν θα περάσουν σήματα ήχου Dolby Digital ή DTS ήχου όπως θα περιλαμβάνονταν σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου - θα δέχονται μόνο 2 κανάλια στερεοφωνικό ήχο PCM.

Η προσπάθεια μεταφοράς των σημάτων ήχου Dolby Digital ή DTS στο NA8005 προκαλεί ανεπιθύμητο θόρυβο είτε στο άκρο εξόδου στερεοφωνικού ομοαξονικού / οπτικού / αναλογικού σήματος που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ηχεία όταν μεταδίδεται σε ενισχυτή. Όταν συνδέετε την ψηφιακή ομοαξονική / οπτική έξοδο ενός DVD ή Blu-ray Disc player στο NA8005, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει την ψηφιακή έξοδο ήχου αυτών των συσκευών πηγής στο PCM.

Για υψηλής ποιότητας ιδιωτική ακρόαση, το NA8005 παρέχει επίσης έναν ειδικό ενισχυτή ακουστικών με υποδοχή 1/4 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι όταν θέλετε να ακούτε μουσική σε ιδιωτικό χώρο, μπορείτε ακόμα να λάβετε αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Επίσης, εκτός από τη σύνδεση του NA8005 σε ένα παραδοσιακό σύστημα ήχου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως αυτόνομη μονάδα για ακουστική μουσική υψηλής ποιότητας με ακουστικά μόνο.

Για ευκολία ελέγχου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο που παρέχεται με την οθόνη του μπροστινού πίνακα, τις δωρεάν εφαρμογές iOS και τηλεχειριστηρίου Android ή μπορείτε να ενσωματώσετε το NA8005 σε ένα προσαρμοσμένο περιβάλλον ελέγχου μέσω της θύρας RS232.

Αν ψάχνετε να αναβαθμίσετε το παλιό σας σύστημα ήχου ή αναζητάτε αυτόνομο music player δικτύου, το Marantz NA8005 είναι σίγουρα μια επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.

Το Marantz NA8005 έχει προτεινόμενη τιμή $ 1,199.00.