Εξέταση της διεπαφής BMW iDrive

Το iDrive της BMW είναι ένα σύστημα ψυχαγωγίας που κυκλοφόρησε αρχικά το 2001 και από τότε έχει περάσει από πολλές επαναλήψεις. Όπως και τα περισσότερα συστήματα ψυχαγωγίας OEM, το iDrive προσφέρει μια κεντρική διεπαφή που μπορεί να ελέγξει τα περισσότερα δευτερεύοντα συστήματα οχημάτων. Κάθε λειτουργία μπορεί να προσεγγιστεί με τη χρήση ενός μόνο κουμπιού ελέγχου, αλλά αργότερα τα μοντέλα περιλαμβάνουν επίσης ένα πλήθος προγραμματιζόμενων κουμπιών.

Ο διάδοχος του iDrive είναι το BMW ConnectedDrive, το οποίο εισήχθη το 2014. Το ConnectedDrive διαθέτει την τεχνολογία iDrive στον πυρήνα του, αλλά απομακρύνθηκε από το χειριστήριο του περιστροφικού χειριστηρίου στα χειριστήρια αφής.

Πληροφορίες συστήματος iDrive

Η οθόνη πληροφοριών συστήματος εμφανίζει σημαντικά δεδομένα, όπως την έκδοση λειτουργικού συστήματος. Jeff Wilcox / Flickr / CC-BY-2.0

Όταν το iDrive εισήχθη αρχικά, έτρεξε στο λειτουργικό σύστημα Windows CE. Οι μεταγενέστερες εκδόσεις χρησιμοποίησαν αντ 'αυτού Wind River VxWorks .

Το VxWorks χρεώνεται ως λειτουργικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο και είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε ενσωματωμένα συστήματα όπως το iDrive. Η BMW προσφέρει περιοδικές ενημερώσεις λογισμικού που πρέπει να εκτελούνται από ένα τμήμα αντιπροσωπείας.

Οι κάτοχοι οχημάτων με iDrive μπορούν επίσης να επισκεφτούν τον ιστότοπο υποστήριξης της BMW για να λάβουν ενημερώσεις iDrive. Αυτές οι ενημερώσεις μπορούν στη συνέχεια να φορτωθούν σε μια μονάδα USB και να εγκατασταθούν μέσω της θύρας USB του οχήματος.

Κουμπί ελέγχου iDrive

Ένα κουμπί παρέχει πρόσβαση σε όλα τα συστήματα που ελέγχουν το iDrive. Benjamin Kraft / Flickr / CC BY-SA 2.0

Η κεντρική ιδεολογία του iDrive είναι ότι ολόκληρο το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί με ένα μόνο κουμπί. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να αποκτά πρόσβαση σε διάφορα δευτερεύοντα συστήματα χωρίς να κοιτάζει μακριά από το δρόμο ή να βουίζει για κουμπιά.

Όταν το iDrive κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, οι επικριτές του συστήματος ισχυρίζονται ότι είχε μια απότομη καμπύλη εκμάθησης και υπέφερε από καθυστέρηση εισόδου. Αυτά τα προβλήματα καθορίστηκαν μέσω ενός συνδυασμού ενημερώσεων λογισμικού και επανασχεδιασμών που εφαρμόστηκαν σε νεότερες εκδόσεις του συστήματος.

Ξεκινώντας από το μοντέλο του 2008, το iDrive περιλάμβανε πλήθος κουμπιών εκτός από τον τροχό ελέγχου. Αυτά τα κουμπιά λειτουργούσαν ως συντομεύσεις ενώ ο διακόπτης ελέγχου εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για πρόσβαση σε όλα τα δευτερεύοντα συστήματα του οχήματος.

Κάθε κουμπί σε αυτές τις εκδόσεις του iDrive είναι επίσης προγραμματιζόμενο για πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη λειτουργία, οθόνη ή ακόμα και ραδιοφωνικό σταθμό.

Ροτονικοί έλεγχοι BMW

Η διεπαφή iDrive της BMW βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο χειριστήριο του κύριου κουμπιού. Jeff Wilcox / Flickr / CC-BY-2.0

Τα περισσότερα χειριστήρια στο σύστημα iDrive έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται το κουμπί ελέγχου, το οποίο διευκολύνει την πλοήγησή τους χωρίς να κοιτάζει μακριά από το δρόμο.

Για τη διευκόλυνση αυτής της ευκολίας χρήσης, η επικοινωνία, η πλοήγηση GPS , τα συστήματα ψυχαγωγίας και ελέγχου του κλίματος στα αρχικά συστήματα iDrive χαρτογραφήθηκαν σε κατεύθυνση καρδινάλου.

Σε μοντέλα που δεν περιλάμβαναν επιλογή πλοήγησης, η οθόνη του επιτηρητή υπολογιστή του υπολογιστή αντικατέστησε το σύστημα πλοήγησης στον επιλογέα.

Όταν απαιτείται εισαγωγή κειμένου, όπως η αναζήτηση ενός POI στο σύστημα πλοήγησης, το αλφάβητο εμφανίζεται σε σχηματισμό δαχτυλιδιών. Αυτό επιτρέπει την επιλογή των γραμμάτων περιστρέφοντας και κάνοντας κλικ στο κουμπί.

Οθόνη πλοήγησης iDrive

Η οθόνη iDrive μπορεί να εμφανίσει ταυτόχρονα δύο πηγές δεδομένων. Jeff Wilcox / Flickr / CC-BY-2.0

Η οθόνη ευρείας οθόνης iDrive μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες από δύο διαφορετικές πηγές ταυτόχρονα. Το μικρότερο τμήμα της οθόνης αναφέρεται ως παράθυρο βοήθειας.

Κατά τη διάρκεια της πλοήγησης, το παράθυρο βοήθειας μπορεί να εμφανίζει οδηγίες ή πληροφορίες θέσης, ενώ το κύριο παράθυρο εμφανίζει μια διαδρομή ή έναν τοπικό χάρτη.

Στη συνέχεια, το παράθυρο βοήθειας μπορεί να αλλάξει για να εμφανίσει τις πληροφορίες διαδρομής αν ο οδηγός εμφανίσει στην κύρια οθόνη ένα άλλο σύστημα, όπως το ραδιόφωνο ή το κλιματισμό.

iDrive POI Search

Η βάση δεδομένων POI χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες. Jeff Wilcox / Flickr / CC-BY-2.0

Στις εκδόσεις του iDrive που διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, συμπεριλαμβάνεται επίσης μια βάση δεδομένων POI που μπορεί να αναζητηθεί. Αυτή η βάση δεδομένων περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες.

Οι πρώτες εκδόσεις της βάσης POI του iDrive απαιτούσαν από τον οδηγό να αναζητά ξεχωριστά κάθε κατηγορία. Αυτή η επιλογή του σχεδιασμού ήταν κακώς ληφθείσα, δεδομένου ότι απαιτούσε από τους οδηγούς να τραβήξουν την προσοχή από το δρόμο για να υπολογίσουν σε ποια κατηγορία να αναζητήσουν οποιοδήποτε δεδομένο σημείο ενδιαφέροντος.

Οι μεταγενέστερες εκδόσεις του iDrive και οι ενημερωμένες παλαιότερες εκδόσεις επιτρέπουν στο πρόγραμμα οδήγησης να αναζητά ολόκληρη τη βάση POI χωρίς να καθορίζει μια κατηγορία.

Εάν το σύστημά σας iDrive εξακολουθεί να διαθέτει περιορισμένη λειτουργικότητα αναζήτησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης της τοπικής αντιπροσωπείας για να ενημερωθείτε σχετικά με πιθανές ενημερώσεις συστήματος. Μπορεί επίσης να είναι δυνατή η λήψη μιας ενημερωμένης έκδοσης και η τοποθέτησή της μέσω USB.

iDrive Traffic Warnings

Οι ειδοποιήσεις προειδοποίησης κυκλοφορίας συμβάλλουν στην καθοδήγηση των οδηγών γύρω από τις περιοχές προβλημάτων. Jeff Wilcox / Flickr / CC-BY-2.0

Εκτός από τη βασική λειτουργικότητα πλοήγησης, το iDrive είναι επίσης σε θέση να εκδίδει προειδοποιήσεις κυκλοφορίας. Εάν το σύστημα εντοπίσει ένα πρόβλημα κυκλοφορίας στην επιλεγμένη διαδρομή, θα εκδώσει μια προειδοποίηση ώστε ο οδηγός να μπορεί να δράσει.

Αυτές οι προειδοποιήσεις δείχνουν πόσο μακριά είναι το πρόβλημα της κυκλοφορίας και πόσο μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται. Το σύστημα πλοήγησης iDrive είναι επίσης ικανό να υπολογίζει εναλλακτικές διαδρομές, στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση επιλέγοντας την επιλογή παράκαμψης.

Πληροφορίες για το όχημα iDrive

Η οθόνη πληροφοριών οχημάτων εμφανίζει χρήσιμα δεδομένα για διάφορα συστήματα. Jeff Wilcox / Flickr / CC-BY-2.0

Δεδομένου ότι το iDrive έχει σχεδιαστεί ως σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας (infotainment), μπορεί επίσης να εμφανίζει μια ποικιλία πληροφοριών ζωτικής σημασίας σχετικά με διάφορα πρωτογενή και δευτερεύοντα συστήματα του οχήματος.

Η οθόνη πληροφοριών οχήματος είναι ικανή να μεταδίδει πληροφορίες από το ενσωματωμένο σύστημα διάγνωσης, γεγονός που καθιστά εύκολη την παρακολούθηση της στάθμης λαδιού, των συστάσεων παροχής υπηρεσιών και άλλων ζωτικών δεδομένων.