Συνδυάστε τους τύπους γραφημάτων στο Excel 2010

01 από 09

Προσθέστε έναν δευτερεύοντα άξονα Υ σε έναν πίνακα Excel

Δημιουργήστε ένα γράφημα κλίματος στο Excel 2010. © Ted French

Σημείωση : Τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το σεμινάριο ισχύουν μόνο για εκδόσεις του Excel μέχρι και το Excel 2010 .

Το Excel σάς επιτρέπει να συνδυάσετε δύο ή περισσότερους διαφορετικούς τύπους γραφημάτων ή γραφημάτων για να διευκολύνετε την ταυτόχρονη προβολή σχετικών πληροφοριών.

Ένας εύκολος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό το έργο είναι η προσθήκη ενός δεύτερου κατακόρυφου άξονα ή ενός άξονα Υ στη δεξιά πλευρά του διαγράμματος. Τα δύο σύνολα δεδομένων εξακολουθούν να έχουν κοινό X ή οριζόντιο άξονα στο κάτω μέρος του διαγράμματος.

Επιλέγοντας συμπληρωματικούς τύπους γραφημάτων - όπως ένα γράφημα στήλης και ένα γραμμικό γράφημα - η παρουσίαση των δύο συνόλων δεδομένων μπορεί να ενισχυθεί.

Κοινές χρήσεις για αυτόν τον τύπο συνδυασμού περιλαμβάνουν την εμφάνιση δεδομένων μέσου μηνιαίου θερμοκρασιακού και βροχόπτωσης, την παραγωγή δεδομένων όπως οι παραγόμενες μονάδες και το κόστος παραγωγής ή τον μηνιαίο όγκο πωλήσεων και τη μέση μηνιαία τιμή πώλησης.

Απαιτήσεις πίνακα συνδυασμού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το κλίμα κλίμακας Excel

Αυτό το σεμινάριο καλύπτει τα βήματα που απαιτούνται για να συνδυάσετε τα διαγράμματα στηλών και γραμμών μαζί για να δημιουργήσετε ένα κλιματικό γράφημα ή κλιματογράφημα , το οποίο δείχνει τη μέση μηνιαία θερμοκρασία και βροχόπτωση για μια δεδομένη τοποθεσία.

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, το γράφημα στήλης ή το γράφημα ράβδων εμφανίζει τη μέση μηνιαία βροχόπτωση ενώ το γράφημα γραμμής εμφανίζει μέσες τιμές θερμοκρασίας.

Εκπαιδευτικά βήματα

Τα βήματα που ακολουθούνται στο tutorial για τη δημιουργία του κλιματικού γραφήματος είναι:

  1. Δημιουργεί ένα βασικό δισδιάστατο γράφημα στήλης, το οποίο εμφανίζει δεδομένα καθίζησης και θερμοκρασίας σε διαφορετικές έγχρωμες στήλες
  2. Αλλάξτε τον τύπο γραφήματος για τα δεδομένα θερμοκρασίας από στήλες σε γραμμή
  3. Μετακινήστε τα δεδομένα θερμοκρασίας από τον κύριο κατακόρυφο άξονα (αριστερή πλευρά του διαγράμματος) στον δευτερεύοντα κατακόρυφο άξονα (δεξιά πλευρά του διαγράμματος)
  4. Εφαρμόστε τις επιλογές μορφοποίησης στο γράφημα βασικού κλίματος, έτσι ώστε να ταιριάζει με το γράφημα που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα

02 του 09

Εισαγωγή και επιλογή των δεδομένων κλιματολογικού κλίματος

Δημιουργήστε ένα γράφημα κλίματος στο Excel. © Ted French

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός γραφικού κλίματος είναι η εισαγωγή των δεδομένων στο φύλλο εργασίας .

Μόλις εισαχθούν τα δεδομένα, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε τα δεδομένα που θα συμπεριληφθούν στο γράφημα.

Η επιλογή ή η επισήμανση των δεδομένων δείχνει στο Excel ποιες πληροφορίες στο φύλλο εργασίας πρέπει να συμπεριλάβει και τι αγνοεί.

Εκτός από τα αριθμητικά δεδομένα, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει όλους τους τίτλους των στηλών και των γραμμών που περιγράφουν τα δεδομένα.

Σημείωση: Το σεμινάριο δεν περιλαμβάνει τα βήματα για τη μορφοποίηση του φύλλου εργασίας όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές μορφοποίησης φύλλου εργασίας είναι διαθέσιμες σε αυτό το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μορφοποίησης excel .

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Εισάγετε τα δεδομένα όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα στα κελιά A1 έως C14.
  2. Επισημάνετε τα κελιά A2 έως C14 - αυτό είναι το φάσμα των πληροφοριών που θα συμπεριληφθούν στο γράφημα

03 του 09

Δημιουργία ενός βασικού γραφήματος στήλης

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το πλήρες μέγεθος. © Ted French

Όλα τα διαγράμματα βρίσκονται κάτω από την καρτέλα Εισαγωγή της κορδέλας στο Excel και όλοι μοιράζονται αυτά τα χαρακτηριστικά:

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία οποιουδήποτε συνδυασμού, όπως είναι το κλιματικό γράφημα, είναι η καταγραφή όλων των δεδομένων σε έναν τύπο γραφήματος και στη συνέχεια η αλλαγή ενός συνόλου δεδομένων σε ένα δεύτερο τύπο γραφήματος.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, για αυτό το κλιματικό γράφημα, θα σχεδιάσουμε πρώτα και τα δύο σύνολα δεδομένων σε ένα γράφημα στήλης όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα και, στη συνέχεια, αλλάξτε τον τύπο γραφήματος για τα δεδομένα θερμοκρασίας σε ένα γράφημα γραμμής.

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Με τα δεδομένα γραφήματος που έχετε επιλέξει, κάντε κλικ στην επιλογή Insert> Column> 2-d Clustered Column στην κορδέλα
  2. Ένα βασικό γράφημα στήλης, παρόμοιο με αυτό που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, θα πρέπει να δημιουργηθεί και να τοποθετηθεί στο φύλλο εργασίας

04 του 09

Μεταγωγή δεδομένων θερμοκρασίας σε ένα γράφημα γραμμής

Μεταγωγή δεδομένων θερμοκρασίας σε ένα γράφημα γραμμής. © Ted French

Η αλλαγή των τύπων γραφημάτων στο Excel γίνεται με το παράθυρο διαλόγου " Αλλαγή τύπου γραφήματος " .

Δεδομένου ότι επιθυμούμε να αλλάξουμε μόνο μία από τις δύο σειρές δεδομένων που εμφανίζονται σε διαφορετικό τύπο γραφήματος, πρέπει να πούμε στο Excel ποια είναι.

Αυτό μπορεί να γίνει επιλέγοντας ή κάνοντας κλικ μία φορά σε μια από τις στήλες του διαγράμματος, η οποία επισημαίνει όλες τις στήλες του ίδιου χρώματος.

Οι επιλογές για το άνοιγμα του παραθύρου διαλόγου "Αλλαγή τύπου χάρτη" ​​περιλαμβάνουν:

Όλοι οι διαθέσιμοι τύποι γραφημάτων παρατίθενται στο παράθυρο διαλόγου, οπότε είναι εύκολο να αλλάξετε από ένα γράφημα σε άλλο.

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Κάντε κλικ μία φορά σε μία από τις στήλες δεδομένων θερμοκρασίας - που εμφανίζονται με μπλε χρώμα στην παραπάνω εικόνα - για να επιλέξετε όλες τις στήλες αυτού του χρώματος στο διάγραμμα
  2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από μία από αυτές τις στήλες και κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού περιβάλλοντος
  3. Επιλέξτε την επιλογή Αλλαγή τύπου γραφήματος από το αναπτυσσόμενο μενού για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Αλλαγή τύπου γραφήματος
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή γραφήματος πρώτης γραμμής στο δεξιό παράθυρο του παραθύρου διαλόγου
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας
  6. Στο διάγραμμα, τα δεδομένα θερμοκρασίας θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται ως μπλε γραμμή εκτός από τις στήλες των δεδομένων καθίζησης

05 του 09

Μετακίνηση δεδομένων στον δευτερεύοντα άξονα Υ

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το πλήρες μέγεθος. © Ted French

Η αλλαγή των δεδομένων θερμοκρασίας σε ένα γράφημα γραμμής μπορεί να διευκόλυνε τη διάκριση μεταξύ των δύο συνόλων δεδομένων, αλλά επειδή είναι και τα δύο γραφικά στον ίδιο κατακόρυφο άξονα , τα δεδομένα θερμοκρασίας εμφανίζονται ως μια σχεδόν ευθεία γραμμή που μας λέει πολύ λίγα για μηνιαίες μεταβολές θερμοκρασίας.

Αυτό συνέβη λόγω της κλίμακας του ενός κατακόρυφου άξονα που προσπαθεί να φιλοξενήσει δύο σύνολα δεδομένων που ποικίλλουν σημαντικά σε μέγεθος.

Τα δεδομένα της μέσης θερμοκρασίας για το Acapulco έχουν μικρή μόνο περιοχή από 26,8 έως 28,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα δεδομένα για τις βροχοπτώσεις ποικίλλουν από λιγότερο από 3 χιλιοστά το Μάρτιο σε πάνω από 300 χιλιοστά το Σεπτέμβριο.

Κατά τη ρύθμιση της κλίμακας του κατακόρυφου άξονα για να δείξει το μεγάλο εύρος δεδομένων κατακρημνίσεων, το Excel έχει αφαιρέσει οποιαδήποτε εμφάνιση διακύμανσης στα δεδομένα θερμοκρασίας για το έτος.

Η μετακίνηση των δεδομένων θερμοκρασίας σε έναν δεύτερο κατακόρυφο άξονα - που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του διαγράμματος, επιτρέπει ξεχωριστές κλίμακες για τα δύο εύρη δεδομένων.

Ως αποτέλεσμα, ο πίνακας θα μπορεί να εμφανίζει παραλλαγές και για τα δύο σύνολα δεδομένων κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η μετακίνηση των δεδομένων θερμοκρασίας σε δευτερεύοντα κατακόρυφο άξονα γίνεται στο παράθυρο διαλόγου " Σειρά δεδομένων δεδομένων ".

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Κάντε κλικ μία φορά στη γραμμή θερμοκρασίας - εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα στην παραπάνω εικόνα - για να την επιλέξετε
  2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στη γραμμή και κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού περιβάλλοντος
  3. Επιλέξτε την επιλογή Μορφή δεδομένων μορφοποίησης από το αναπτυσσόμενο μενού για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Format Data Series

06 του 09

Μετακίνηση δεδομένων στον δευτερεύοντα άξονα Y (con't)

Μετακίνηση δεδομένων στον δευτερεύοντα άξονα Υ. © Ted French

Εκπαιδευτικά βήματα

  1. Κάντε κλικ στις επιλογές σειράς στο αριστερό παράθυρο του πλαισίου διαλόγου, εάν χρειάζεται
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή δευτερεύοντος άξονα στο δεξιό παράθυρο του πλαισίου διαλόγου όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας
  4. Στο διάγραμμα, η κλίμακα για τα δεδομένα θερμοκρασίας πρέπει τώρα να εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του διαγράμματος

Ως αποτέλεσμα της μετακίνησης των δεδομένων θερμοκρασίας σε έναν δεύτερο κατακόρυφο άξονα, η γραμμή που εμφανίζει τα δεδομένα βροχόπτωσης θα πρέπει να παρουσιάζει μεγαλύτερες διακυμάνσεις από μήνα σε μήνα, καθιστώντας ευκολότερη τη μέτρηση της θερμοκρασίας.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κλίμακα για τα δεδομένα θερμοκρασίας στον κατακόρυφο άξονα στη δεξιά πλευρά του διαγράμματος πρέπει τώρα να καλύψει μια περιοχή μικρότερη από τέσσερις βαθμούς Κελσίου παρά μια κλίμακα που κυμαίνεται από μηδέν έως 300 όταν τα δύο σύνολα δεδομένων μοιράζονται το μία κλίμακα.

Διαμόρφωση του κλιματικού κλίματος

Σε αυτό το σημείο, το κλιματικό γράφημα πρέπει να μοιάζει με την εικόνα που εμφανίζεται στο επόμενο βήμα του σεμιναρίου.

Τα υπόλοιπα βήματα στο μάθημα καλύπτουν την εφαρμογή επιλογών μορφοποίησης στο κλιματικό γράφημα ώστε να μοιάζει με το γράφημα που παρουσιάζεται στο βήμα 1.

07 του 09

Διαμόρφωση του κλιματικού κλίματος

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το πλήρες μέγεθος. © Ted French

Όταν πρόκειται για μορφοποίηση γραφημάτων στο Excel δεν χρειάζεται να αποδεχτείτε την προεπιλεγμένη μορφοποίηση για οποιοδήποτε μέρος ενός γραφήματος. Όλα τα μέρη ή τα στοιχεία ενός γραφήματος μπορούν να αλλάξουν.

Οι επιλογές μορφοποίησης για τα γραφήματα βρίσκονται κυρίως σε τρεις καρτέλες της κορδέλας που ονομάζονται συλλογικά τα εργαλεία γραφημάτων

Κανονικά, αυτές οι τρεις καρτέλες δεν είναι ορατές. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά, απλώς κάντε κλικ στο βασικό χάρτη που μόλις δημιουργήσατε και τρεις καρτέλες - Σχεδίαση, Διάταξη και Μορφή - προστίθενται στην κορδέλα.

Πάνω από αυτές τις τρεις καρτέλες, θα δείτε το κεφάλαιο Εργαλεία γραφήματος .

Στα εναπομείναντα βήματα tutorial θα γίνουν οι ακόλουθες αλλαγές μορφοποίησης:

Προσθήκη του τίτλου οριζόντιου άξονα

Ο οριζόντιος άξονας δείχνει τις ημερομηνίες κατά μήκος του κατωτέρου του διαγράμματος.

  1. Κάντε κλικ στο βασικό γράφημα στο φύλλο εργασίας για να εμφανίσετε τις καρτέλες εργαλείων γραφήματος
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διάταξη
  3. Κάντε κλικ στους τίτλους αξόνων για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα
  4. Κάντε κλικ στον τίτλο Πρωτεύον οριζόντιο άξονα> Τίτλος κάτω από την άξονα για να προσθέσετε τον αρχικό τίτλο Άξονα στον πίνακα
  5. Σύρετε τον προεπιλεγμένο τίτλο για να τον επισημάνετε
  6. Πληκτρολογήστε τον τίτλο " Μήνας "

Προσθήκη του τίτλου του πρωτεύοντος άξονα

Ο κύριος κατακόρυφος άξονας δείχνει την ποσότητα των μετοχών που πωλούνται κατά μήκος της αριστερής πλευράς του διαγράμματος.

  1. Κάντε κλικ στο διάγραμμα, εάν χρειάζεται
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διάταξη
  3. Κάντε κλικ στους τίτλους αξόνων για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή τίτλου πρωτογενούς κατακόρυφου άξονα> περιστρεφόμενο τίτλο για να προσθέσετε τον προεπιλεγμένο τίτλο Axis Title στον πίνακα
  5. Επισημάνετε τον προεπιλεγμένο τίτλο
  6. Πληκτρολογήστε τον τίτλο " Καταβύθιση (mm) "

Προσθήκη του τίτλου δευτερογενούς κάθετου άξονα

Ο δευτερεύων κατακόρυφος άξονας δείχνει το φάσμα των τιμών των μετοχών που πωλούνται κατά μήκος της δεξιάς πλευράς του διαγράμματος.

  1. Κάντε κλικ στο διάγραμμα, εάν χρειάζεται
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διάταξη
  3. Κάντε κλικ στους τίτλους αξόνων για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή τίτλου δευτερογενούς κάθετου άξονα> περιστρεφόμενο τίτλο για να προσθέσετε τον προεπιλεγμένο τίτλο Axis Title στον πίνακα
  5. Επισημάνετε τον προεπιλεγμένο τίτλο
  6. Πληκτρολογήστε τον τίτλο " Μέση θερμοκρασία (° C) "

Προσθήκη του τίτλου γραφήματος

  1. Κάντε κλικ στο διάγραμμα, εάν χρειάζεται
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διάταξη της κορδέλας
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Τίτλος διαγράμματος > Πάνω από το διάγραμμα για να προσθέσετε τον προεπιλεγμένο τίτλο Τίτλος γραφήματος στο γράφημα
  4. Επισημάνετε τον προεπιλεγμένο τίτλο
  5. Πληκτρολογήστε τον τίτλο Climatograph για Acapulco (1951-2010)

Αλλαγή του χρώματος γραμματοσειράς τίτλου γραφήματος

  1. Κάντε κλικ μία φορά στο γράφημα τίτλου για να το επιλέξετε
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα στο μενού κορδέλας
  3. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος της επιλογής Χρώμα γραμματοσειράς για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού
  4. Επιλέξτε Σκούρο Κόκκινο από κάτω από την ενότητα Standard Colors του μενού

08 από 09

Μετακίνηση του μύθου και αλλαγή των χρωμάτων της περιοχής φόντου

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το πλήρες μέγεθος. © Ted French

Από προεπιλογή, ο μύθος του χάρτη βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του γραφήματος. Μόλις προσθέσουμε τον δευτερεύοντα τίτλο κατακόρυφου άξονα, τα πράγματα είναι λίγο γεμάτα σε αυτόν τον τομέα. Για να μετριάσουμε τη συμφόρηση, θα μεταφέρουμε το μύθο στην κορυφή του γραφήματος κάτω από τον τίτλο του γραφήματος.

  1. Κάντε κλικ στο διάγραμμα, εάν χρειάζεται
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διάταξη της κορδέλας
  3. Κάντε κλικ στο Legend για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Show Legend in Top επιλογή για να μετακινήσετε το μύθο κάτω από τον τίτλο του γραφήματος

Χρήση επιλογών μορφοποίησης μενού περιβάλλοντος

Εκτός από τις καρτέλες εργαλείων γραφήματος της κορδέλας, οι αλλαγές μορφοποίησης μπορούν να γίνουν σε διαγράμματα χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού ή το μενού περιβάλλοντος που ανοίγει όταν κάνετε δεξί κλικ σε ένα αντικείμενο.

Η αλλαγή των χρωμάτων φόντου για ολόκληρο το διάγραμμα και για την περιοχή γραφικών παραστάσεων - το κεντρικό πλαίσιο του γραφήματος που εμφανίζει τα δεδομένα - θα γίνει χρησιμοποιώντας το μενού περιβάλλοντος.

Αλλαγή του χρώματος φόντου περιοχής χάρτη

  1. Κάντε δεξί κλικ στο φόντο του λευκού διαγράμματος για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος γραφήματος
  2. Κάντε κλικ στο μικρό κάτω βέλος στα δεξιά του εικονιδίου Shape Fill - το χρώμα μπορεί - στη γραμμή εργαλείων περιβάλλοντος για να ανοίξει ο πίνακας Theme Colors
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Λευκό, φόντο 1, σκοτεινότερο 35% για να αλλάξετε το χρώμα φόντου του γραφήματος σε σκούρο γκρι

Αλλαγή του χρώματος φόντου περιοχής επιφάνειας

Σημείωση: Προσέξτε να μην επιλέξετε τις οριζόντιες γραμμές πλέγματος που τρέχουν μέσα από την περιοχή του σχεδίου παρά το ίδιο το φόντο.

  1. Κάντε δεξί κλικ στο φόντο της περιοχής λευκού οικοπέδου για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος περιοχής γραφικών παραστάσεων
  2. Κάντε κλικ στο μικρό κάτω βέλος στα δεξιά του εικονιδίου Shape Fill - το χρώμα μπορεί - στη γραμμή εργαλείων περιβάλλοντος για να ανοίξει ο πίνακας Theme Colors
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Λευκό, φόντο 1, σκουρότερο 15% για να αλλάξετε το χρώμα φόντου περιοχής γραφικών σε ανοιχτό γκρι χρώμα

09 του 09

Προσθέτοντας το 3-D Bevel Effect και επανατοποθετώντας το διάγραμμα

Προσθέτοντας το 3-D Bevel Effect. © Ted French

Η προσθήκη του εφέ τρισδιάστατης κλίσης προσθέτει λίγο στο βάθος στο διάγραμμα. Αφήνει το διάγραμμα με μια εξωτερική άκρη με ανάγλυφη εμφάνιση.

  1. Κάντε δεξί κλικ στο φόντο του γραφήματος για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος γραφήματος
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση διάταξης γραφήματος στη γραμμή εργαλείων περιβάλλοντος για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή 3-D Format στο αριστερό πλαίσιο του πλαισίου διαλόγου Format Chart Area
  4. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος στα δεξιά του εικονιδίου " Κορυφαία" στο δεξιό πλαίσιο για να ανοίξετε την ομάδα των επιλογών κολόνας
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Κύκλος στον πίνακα - η πρώτη επιλογή στην ενότητα Κοψίματος του πίνακα
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας

Επανατοποθέτηση του διαγράμματος

Η αλλαγή μεγέθους του γραφήματος είναι ένα άλλο προαιρετικό βήμα. Το πλεονέκτημα της αύξησης του γραφήματος είναι ότι μειώνει τη συνωστισμένη εμφάνιση που δημιουργείται από τον δεύτερο κατακόρυφο άξονα στη δεξιά πλευρά του διαγράμματος.

Θα αυξήσει επίσης το μέγεθος της επιφάνειας του οικοπέδου, καθιστώντας τα δεδομένα χάρτη πιο ευανάγνωστα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε το μέγεθος ενός γραφήματος είναι να χρησιμοποιήσετε τις λαβές προσδιορισμού μεγέθους που ενεργοποιούνται γύρω από την εξωτερική άκρη ενός γραφήματος αφού κάνετε κλικ σε αυτό.

  1. Κάντε κλικ μία φορά στο φόντο του διαγράμματος για να επιλέξετε ολόκληρο το διάγραμμα
  2. Η επιλογή του διαγράμματος προσθέτει μια ελαφριά μπλε γραμμή στην εξωτερική άκρη του γραφήματος
  3. Στις γωνίες αυτού του μπλε περιγράμματος φαίνονται οι λαβές μεγέθους
  4. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από μία από τις γωνίες μέχρι ο δείκτης να αλλάξει σε ένα μαύρο βέλος διπλής κεφαλής
  5. Όταν ο δείκτης είναι αυτό το βέλος διπλής κεφαλής, κάντε κλικ με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και τραβήξτε λίγο προς τα έξω για να μεγεθύνετε το διάγραμμα. Ο πίνακας θα αναδιαμορφωθεί τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος. Η επιφάνεια του οικοπέδου πρέπει να αυξηθεί και σε μέγεθος.

Εάν έχετε ακολουθήσει όλα τα βήματα σε αυτό το εκπαιδευτικό σε αυτό το σημείο, το γράφημά σας για το Κλίμα θα πρέπει να μοιάζει με το παράδειγμα που εμφανίζεται στην εικόνα στο πρώτο μέρος αυτού του σεμιναρίου.