Το Microsoft Surface 3 εναντίον του Surface Pro 3

Επιλέξτε μεταξύ αυτών των δύο επιφανειών Tablet PCs

Η Microsoft κυκλοφόρησε ένα επιτραπέζιο tablet PC, οπότε τώρα υπάρχουν δύο στην οικογένεια. Ποιο θα μπορούσε να είναι σωστό για εσάς; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Και τα δύο ταμπλέτες λειτουργούν με Windows 8.1, σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο Surface RT, το οποίο συνοδεύεται από μια κατεστραμμένη έκδοση των Windows. Και τα δύο ταμπλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κάλυμμα πληκτρολογίου (με φωτιζόμενα πλήκτρα!), Γραφίδα και άλλα εξαρτήματα, όπως σταθμό σύνδεσης και ασύρματο προσαρμογέα οθόνης. Εκτός από τα διαφορετικά μεγέθη, και τα δύο φαίνονται περίπου τα ίδια από έξω, αλλά εδώ σταματά ομοιότητες.

Η νέα επιφάνεια 3

Η επιφάνεια 3 είναι το πιό προσιτό tablet των δύο, με τιμή $ 499 για το μοντέλο με 2 GB μνήμης και 64 GB αποθήκευσης. Για $ 599 μπορείτε να πάρετε διπλάσια τη μνήμη και την αποθήκευση.

Έχει μια οθόνη 10,8 ιντσών με ανάλυση 1920x1280 και λειτουργεί σε επεξεργαστή Quad-core Intel Atom x7 - όχι τόσο ισχυρός όσο ο επεξεργαστής Intel Core Surface Pro 3, αλλά είναι καλύτερο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (έως και 10 ώρες).

Ενώ η επιφάνεια 3 έρχεται με ένα χρόνο Office 365 Personal και 1 TB αποθήκευσης σε OneDrive, το Surface Pen είναι ένα πρόσθετο $ 49,99 με την επιφάνεια 3.

Τέλος, το στήριγμα αυτού του tablet έχει μόνο τρεις θέσεις, σε αντίθεση με τις πολλαπλές θέσεις του Surface Pro 3.

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι περισσότερο ένα tablet που ανταγωνίζεται iPad της Apple από έναν ανταγωνιστή για φορητούς υπολογιστές. Η θύρα USB 3.0 πλήρους μεγέθους, ο αναγνώστης καρτών microSD και ο Mini DisplayPort (προσαρμογείς είναι διαθέσιμοι για άλλες συνδέσεις οθόνης) της προσφέρουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το iPad, ενώ παράλληλα λειτουργεί με πλήρη Windows, ακριβώς όπως ένα κανονικό φορητό υπολογιστή.

Το Surface Pro 3

Το Surface Pro 3 θα μπορούσε να είναι ο πλήρης φορητός υπολογιστής και η αντικατάσταση tablet. Το tablet των 12 ιντσών διαθέτει οθόνη 2160x1440 και έρχεται σε πολλές άλλες διαμορφώσεις με τον ισχυρότερο επεξεργαστή Intel Core:

Όπως βλέπετε, αυτές είναι περισσότερες τιμές για φορητούς υπολογιστές από αυτές των tablet και το Surface Pro 3 ανεβαίνει έναντι του MacBook Air και του νέου MacBook Pro από το iPad, παρόλο που λειτουργεί και σαν tablet.

Το kickstand είναι πολλαπλών θέσεων και το Surface Pen περιλαμβάνεται, αλλά το Microsoft Office πωλείται ξεχωριστά. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Pro είναι επίσης μόνο έως 9 ώρες περιήγησης στο Web.

Στο κάτω μέρος, το Surface Pro 3 έχει τις ίδιες θύρες με την επιφάνεια 3 - δεν είναι αρκετές θύρες USB κατά τη γνώμη μου. Είναι επίσης λίγο βαρύτερο από την επιφάνεια 3, στα 1,76 λίβρες έναντι 1,5 κιλών.

Ποια επιφάνεια πρέπει να αγοράσετε

Το μεγάλο ερώτημα, όπως για την επιλογή οποιουδήποτε φορητού υπολογιστή ή tablet , είναι αυτό που το χρειάζεστε; Παρόλο που η επιφάνεια 3 έχει την ίδια εμπειρία των Windows 8.1 με το Surface Pro, το μικρότερο μέγεθος και τα λιγότερο ισχυρά χαρακτηριστικά μπορεί να το κάνουν καλύτερο για tablet ή laptop.

Το Surface Pro 3 κάνει μια καλύτερη αντικατάσταση φορητού υπολογιστή - ή, όταν συνδέεται, αντικατάσταση του επιτραπέζιου υπολογιστή. Έχω χρησιμοποιήσει το Surface Pro 3 για μερικές εβδομάδες και γενικά απολαμβάνω το μηχάνημα, ιδιαίτερα το multi-position kickstand, αφού πολλοί φορητοί υπολογιστές δεν μπορούν να τοποθετηθούν τόσο λεπτή. Φυσικά, οι φήμες το κάνουν ότι το Surface Pro 4 θα είναι εδώ οποιαδήποτε ημέρα σύντομα, οπότε αργότερα θα χρειαστεί να συγκρίνουμε αυτό το μοντέλο επόμενης γενιάς με την επιφάνεια 3 που μόλις έφτασε.