Παρακολούθηση συστήματος: Επιλογή λογισμικού Mac του Tom

Παρακολουθήστε την απόδοση του Mac σας και δείτε τα αποτελέσματα στη γραμμή μενού

Σας αρέσει να τροποποιείτε το Mac σας, προσπαθώντας να αποκτήσετε τη μέγιστη απόδοση από το υλικό του ; Ή ίσως έχετε κάποιο είδος διαλείπουσα πρόβλημα που νομίζετε ότι μπορεί να σχετίζεται με την εσωτερική θερμοκρασία του Mac σας, ή άλλους παράγοντες στρες που έχει ο Mac σας.

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές παρακολούθησης συστήματος που διατίθενται για το Mac, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων όπως το Activity Monitor , το οποίο διατίθεται δωρεάν με το Mac. Αλλά για εκείνους τους χρήστες που αναζητούν εργαλεία παρακολούθησης, το σύστημα παρακολούθησης του Marcel Bresink είναι δύσκολο να το καταλάβει.

Pro

Ενάντιος

Το System Monitor είναι μια εφαρμογή που παρακολουθεί βασικά στοιχεία του Mac σας και εμφανίζει τη δραστηριότητά τους σχεδόν σε πραγματικό χρόνο στη γραμμή μενού του Mac. Υπάρχουν επτά στοιχεία που παρακολουθούνται:

Κάθε στοιχείο που παρακολουθείται προσφέρει διάφορες επιλογές, από την απενεργοποίηση της παρακολούθησης του αντικειμένου, έως τον ορισμό παραμέτρων για τον τρόπο εκτέλεσης της παρακολούθησης. Ενώ η διαμόρφωση κάθε στοιχείου μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα, για να κατανοήσετε πλήρως τις επιλογές διαμόρφωσης, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο αρχείο βοήθειας και στο εγχειρίδιο που περιλαμβάνεται.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα παρακολούθησης

Το πρόγραμμα εγκατάστασης εγκαθίσταται ως εφαρμογή που βρίσκεται στο φάκελο / εφαρμογές σας. Μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε επιθυμείτε, αλλά ο φάκελος / Applications είναι τόσο καλός όσο οποιοσδήποτε και εξασφαλίζει ότι θα εντοπιστεί και θα ενημερωθεί μέσω του Mac App Store .

Ενώ το πιο οπτικό μέρος της εφαρμογής είναι η μακρά ακολουθία των εικονιδίων και των δεδομένων που προστέθηκαν στη γραμμή μενού του Mac σας, η πραγματική διεπαφή για τη ρύθμιση της εφαρμογής είναι οι προτιμήσεις της, οι οποίες σας επιτρέπουν να διαμορφώσετε καθεμία από τις επτά περιοχές παρακολούθησης.

Γενικές και Προτιμήσεις διάταξης γραμμών μενού

Οι προτιμήσεις κατανέμονται στα επτά στοιχεία που παρακολουθούνται, καθώς και μια προτίμηση για γενικές ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλο το πλάτος και μια ρύθμιση για τον έλεγχο της διάταξης της γραμμής μενού .

Στο Layout Bar Layout (Γραμμή μενού), μπορείτε να ελέγξετε το μέγεθος των διαγραμμάτων ιστορικού και ράβδων που εμφανίζονται, καθώς και τη σειρά με την οποία εμφανίζονται τα στοιχεία που παρακολουθούνται.

Οι Γενικές Ρυθμίσεις σάς επιτρέπουν να καθορίσετε τη κλίμακα θερμοκρασίας που θα χρησιμοποιήσετε, τον τρόπο εμφάνισης του μεγέθους της μνήμης και εάν πρέπει να εμφανίζεται η δημόσια διεύθυνση IP (η πλευρά WAN του δικτύου σας). Υπάρχει επίσης ένα μικρό hiccup στην εφαρμογή σε αυτό το σημείο. Για κάποιο λόγο, αν επιλέξετε να εμφανίσετε τη διεύθυνση WAN στις διεπαφές δικτύου, η εφαρμογή υποθέτει ότι χρησιμοποιείτε μια δυναμική υπηρεσία DNS και απαιτεί να παρέχετε πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε και πόσο συχνά να εξαναγκάζετε τη διεύθυνση WAN για ενημέρωση.

Δεν είμαι σίγουρος γιατί η εμφάνιση της διεύθυνσης WAN θα σήμαινε αυτόματα ότι χρησιμοποιείτε μια δυναμική υπηρεσία DNS , αλλά η υπόθεση είναι λανθασμένη και ελπίζω ότι σε μελλοντικές ενημερώσεις, οι δυναμικές ρυθμίσεις DNS θα αποσυνδεθούν απλά θέλοντας να εμφάνιση της διεύθυνσης WAN.

Ρυθμίσεις πηγής πληροφοριών

Τα επτά αντικείμενα που παρακολουθούνται έχουν το καθένα τις δικές τους προτιμήσεις, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τον τρόπο συλλογής και προβολής δεδομένων για κάθε στοιχείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους γραφημάτων, πραγματικές τιμές ή ποσοστά, όπως αρμόζει για κάθε στοιχείο.

Ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν αυτές για δίσκους, οι οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν την ταχύτητα εγγραφής και εγγραφής , την κορυφή ή την ταχύτητα εγγραφής, τις συνολικές λειτουργίες ανάγνωσης ή εγγραφής και μερικές ακόμη παραμέτρους που μπορούν να είναι σημαντικές τόσο για την παρακολούθηση της απόδοσης των δίσκων σας, για την πρόβλεψη πιθανών λειτουργιών αστοχίας που ενδεχομένως να είναι έτοιμες να συμβούν.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ρύθμιση είναι για τις Δραστηριότητες, οι οποίες χρονολογούνται από τις μέρες που οι περισσότεροι Mac χρησιμοποιούν εξωτερικούς δίσκους, με το καθένα να έχει το δικό του φως πρόσβασης που ανάβει όταν συμβαίνει ανάγνωση ή γραφή. Εάν χάσετε τις ημέρες που αναβοσβήνουν οι λυχνίες των υπολογιστών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη Παρακολούθηση δραστηριοτήτων για να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε χρήση δίσκου ή διεπαφής δικτύου και να εμφανίσετε τα αποτελέσματα ως λυχνίες δραστηριότητας στη γραμμή μενού. Να είστε έτοιμοι για πολλά φώτα που αναβοσβήνουν.

Τα υπόλοιπα παρακολουθούμενα στοιχεία είναι αρκετά εύκολο να τα διαμορφώσετε, αλλά εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτά, το System Monitor έχει ένα αρκετά καλό σύστημα βοήθειας που περιλαμβάνει μια εγγραφή για τον τρόπο διαμόρφωσης κάθε στοιχείου, εξηγώντας καλά τι κάνει κάθε επιλογή και πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Η γραμμή μενού του συστήματος παρακολούθησης συστήματος

Μόλις διαμορφωθούν τα πάντα, μπορείτε να προχωρήσετε στην καθημερινή σας εργασία και να ανατρέχετε κατά περιόδους στη γραμμή μενού για να δείτε πώς λειτουργεί το Mac σας. Φυσικά, η πραγματική χρήση του συστήματος παρακολούθησης έρχεται όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα με το Mac σας, όπως ένας δρομέας μπάλας / pinwheel, αργή δικτύωση ή άλλα κομμάτια επιδείνωσης υπολογιστών. Με το σύστημα παρακολούθησης συστήματος ενεργό, μόνο μια γρήγορη ματιά μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι συμβαίνει και, ελπίζουμε, να σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα.

Τελικές σκέψεις

Συνολικά, μου άρεσε το σύστημα παρακολούθησης. Νομίζω ότι η τοποθέτηση της οθόνης του συστήματος στη γραμμή μενού ήταν μια μεγάλη ιδέα. Το πρόβλημα με πολλές άλλες εφαρμογές παρακολούθησης υλικού είναι ότι παίρνουν αρκετά κομμάτι της οθόνης ακίνητης περιουσίας, καθιστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά καθώς πρέπει να μετακινήσετε τα παράθυρα γύρω για να τα δείτε όταν εργάζεστε πραγματικά στον Mac σας, σε αντίθεση με το να βλέπετε μόνο το εφαρμογή παρακολούθησης. Η Παρακολούθηση Συστήματος σάς επιτρέπει να επιστρέψετε στην εργασία και να αγνοήσετε εύκολα την παρακολούθηση, εκτός και αν συμβαίνει κάτι αμφίβολο, και στη συνέχεια οι πληροφορίες είναι ακριβώς εκεί στη γραμμή μενού.

Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι η γραμμή μενού μπορεί να γίνει πολύ γεμάτη με όλες τις επιλογές του συστήματος παρακολούθησης που είναι ενεργοποιημένες. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφαρμογή, πρέπει να είστε προσεκτικοί και απλά να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες που νομίζετε ότι θα χρειαστείτε. που θα βοηθήσει να κρατήσει το σωρό κάτω.

Το τελευταίο αρνητικό μου σχόλιο είναι η έλλειψη χρώματος. Ναι, μερικά από τα στοιχεία του συστήματος παρακολούθησης έχουν χρωματισμένα κομμάτια σε αυτά, αλλά συνολικά, η οθόνη είναι άσπρη σε ασπρόμαυρη. Είναι πραγματικά λίγο καταθλιπτικό. Ένα άγγιγμα χρώματος θα έκανε θαύματα και θα βοηθήσει με την οπτική οργάνωση μεταξύ των διαφόρων στοιχείων που μπορούν να παρακολουθούνται. Όταν τα στοιχεία είναι όλα ασπρόμαυρα, τείνουν να τρέχουν μαζί, καθιστώντας πιο δύσκολο από ό, τι πρέπει να είναι για να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο στοιχείο.

Η επιλογή του νήματος, το σύστημα παρακολούθησης κάνει ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς και το κάνει με τη χρήση της γραμμής μενού και όχι με την ανάληψη ακινήτων οθόνης που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την απόδοση του Mac σας ή να έχετε κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει με την παρακολούθηση διαφόρων στοιχείων υλικού, το System Monitor αξίζει μια ματιά.

Το σύστημα παρακολούθησης είναι $ 4,99 και διατίθεται από το Mac App Store. Ένα demo διατίθεται επίσης από τον ιστότοπο του προγραμματιστή.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .