Δοκιμάστε τον παροχέα DNS σας για να αποκτήσετε ταχύτερη πρόσβαση στο Web

Χρήση του ονόματοςbank για τη σύγκριση των ρυθμίσεων DNS σας

Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, δεν έχετε σκεφτεί πολύ το DNS (Domain Name Server) αφού έχετε εισάγει τις διευθύνσεις IP DNS που σας έδωσε ο ISP (Internet Service Provider) στις ρυθμίσεις δικτύου του Mac σας. Μόλις ο υπολογιστής σας Mac μπορεί να συνδεθεί στο Internet και μπορείτε να περιηγηθείτε στους αγαπημένους σας ιστότοπους, τι περισσότερο υπάρχει για να κάνετε με το DNS;

Με το namebench, ένα νέο εργαλείο από τον κώδικα Google, μπορείτε να εκτελέσετε μια σειρά δοκιμών σε πάγκους στον παροχέα DNS για να δείτε πόσο καλά εκτελείται η υπηρεσία. Γιατί είναι σημαντικό? Επειδή όταν κάνετε περιήγηση στον ιστό, η σύνδεσή σας στο Internet χρησιμοποιεί το DNS για να αναζητήσει τη διεύθυνση IP (Internet Protocol) της τοποθεσίας Web που προσπαθείτε να προσεγγίσετε. Πόσο γρήγορα μπορεί να εκτελεστεί η αναζήτηση, καθορίζει πόσο σύντομα μπορεί να ξεκινήσει η λήψη του ιστότοπου από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Και δεν είναι μόνο ένας δικτυακός τόπος που κοιτάζει επάνω. Για τις περισσότερες ιστοσελίδες, υπάρχουν αρκετές διευθύνσεις URL ενσωματωμένες στην ιστοσελίδα που πρέπει να αναζητηθούν επίσης. Τα στοιχεία σελίδας από διαφημίσεις σε εικόνες έχουν διευθύνσεις URL που χρησιμοποιούν το DNS για να επιλύσουν από πού να ανακτήσουν τις πληροφορίες.

Έχοντας ένα γρήγορο DNS βοηθάει στην γρήγορη απόκριση στο web browser σας.

Κώδικας ονομάτων Google Code

Το Namebench διατίθεται από τον ιστότοπο του κώδικα Google. Αφού κατεβάσετε το namebench στον Mac σας, μπορείτε να διαμορφώσετε μερικές παραμέτρους namebench και, στη συνέχεια, να ξεκινήσετε τη δοκιμή.

Ρύθμιση ονόματοςbench

Όταν ξεκινάτε το namebench, θα εμφανιστεί ένα μόνο παράθυρο όπου μπορείτε να διαμορφώσετε μερικές επιλογές. Παρόλο που μπορείτε απλά να αποδεχτείτε τις προεπιλογές, θα λάβετε καλύτερα αποτελέσματα με μεγαλύτερη χρησιμότητα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω πληροφορίες για να προσαρμόσετε τις παραμέτρους ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Όνομα διακομιστές : Αυτό το πεδίο θα πρέπει να συμπληρωθεί εκ των προτέρων με τη διεύθυνση IP της υπηρεσίας DNS που χρησιμοποιείτε με το Mac. Αυτή είναι πιθανώς η υπηρεσία DNS που παρέχεται από τον ISP σας. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον διευθύνσεις IP DNS που θέλετε να συμπεριλάβετε στη δοκιμή διαχωρίζοντάς τις με κόμμα.

Συμπεριλάβετε τους παγκόσμιους παρόχους DNS (Google Public DNS, OpenDNS, UltraDNS κ.λπ.): Η τοποθέτηση ενός σημείου επιλογής εδώ θα επιτρέψει στους σημαντικούς παρόχους DNS να συμπεριληφθούν στη δοκιμή.

Συμπεριλάβετε τις καλύτερες διαθέσιμες περιφερειακές υπηρεσίες DNS: Η τοποθέτηση ενός σημείου επιλογής εδώ θα επιτρέψει στους τοπικούς παροχείς DNS στη συγκεκριμένη περιοχή σας να συμπεριληφθούν αυτόματα στη λίστα των IP διευθύνσεων DNS για έλεγχο.

Πηγή δεδομένων δείκτη αναφοράς: Αυτό το αναπτυσσόμενο μενού θα πρέπει να περιλαμβάνει τα προγράμματα περιήγησης που έχετε εγκαταστήσει στο Mac σας. Επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Το Namebench θα χρησιμοποιήσει το αρχείο ιστορικού του προγράμματος περιήγησης ως πηγή για τα ονόματα ιστότοπων που θα χρησιμοποιήσουν για τον έλεγχο των υπηρεσιών DNS.

Λειτουργία επιλογής δεδομένων αναφοράς: Υπάρχουν τρεις επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε:

Αριθμός δοκιμών: Αυτό καθορίζει πόσες αιτήσεις ή δοκιμές θα εκτελεστούν για κάθε πάροχο DNS. Ένας μεγάλος αριθμός δοκιμών θα παράγει τα πιο ακριβή αποτελέσματα, αλλά όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η δοκιμή. Τα προτεινόμενα μεγέθη κυμαίνονται από 125 έως 200, αλλά μια γρήγορη δοκιμασία μπορεί να εκτελεστεί με μόλις 10 και να αποδώσει ακόμα εύλογα αποτελέσματα.

Αριθμός διαδρομών: Αυτό καθορίζει πόσες φορές θα εκτελεστεί ολόκληρη η σειρά των δοκιμών. Η προεπιλεγμένη τιμή του 1 είναι συνήθως επαρκής για τις περισσότερες χρήσεις. Η επιλογή μιας τιμής μεγαλύτερης από 1 θα ελέγξει μόνο πόσο καλά το τοπικό σας σύστημα DNS αποθηκεύει δεδομένα.

Έναρξη της δοκιμής

Μόλις τελειώσετε τη διαμόρφωση των παραμέτρων του ονόματοςbaby, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δοκιμή κάνοντας κλικ στο πλήκτρο 'Start Benchmark'.

Η δοκιμή αναφοράς μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως 30 λεπτά. Όταν έχω τρέξει όνομαbench με τον αριθμό των δοκιμών που έχουν οριστεί σε 10, χρειάστηκαν περίπου 5 λεπτά. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, θα πρέπει να αποφύγετε διαφορετικά τη χρήση του Mac σας.

Κατανόηση των αποτελεσμάτων των δοκιμών

Μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή, στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού θα εμφανιστεί η σελίδα αποτελεσμάτων, η οποία θα απαριθμεί τους τρεις κορυφαίους διακομιστές DNS που εκτελούν , μαζί με μια λίστα παροχέων DNS και τον τρόπο σύγκρισης με το σύστημα DNS που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Στις δοκιμές μου, ο δημόσιος διακομιστής DNS της Google επανήλθε πάντα ως αποτυχημένος, δεν μπόρεσε να επιστρέψει ερωτήματα για κάποιες ιστοσελίδες που συνήθως βλέπω. Το αναφέρω μόνο για να δείξω ότι παρόλο που το εργαλείο αυτό αναπτύχθηκε με τη βοήθεια της Google, δεν φαίνεται να σταθμίζεται υπέρ της Google.

Πρέπει να αλλάξετε τον διακομιστή DNS;

Αυτο εξαρταται. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον τρέχοντα παροχέα DNS, τότε ναι, η αλλαγή μπορεί να είναι καλό. Θα πρέπει, ωστόσο, να εκτελέσετε τη δοκιμή σε λίγες μέρες και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές για να αποκτήσετε μια γενική αίσθηση για το οποίο το DNS θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι μόνο επειδή ένα DNS περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα δεν σημαίνει ότι είναι ένα δημόσιο DNS που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε ανά πάσα στιγμή. Εάν είναι καταχωρισμένο στα αποτελέσματα τότε είναι ανοικτό για δημόσια πρόσβαση, αλλά ενδέχεται να γίνει κλειστός διακομιστής κάποια στιγμή στο μέλλον. Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε τον κύριο παροχέα DNS, ίσως θελήσετε να αφήσετε το IP DNS που έχει εκχωρηθεί από τον ISP σας ως δευτερεύουσα διεύθυνση IP DNS. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ο κύριος DNS πάει ποτέ ιδιωτικός, θα πέσετε αυτόματα στο αρχικό DNS.

Δημοσιεύθηκε: 2/15/2010

Ενημερώθηκε: 12/15/2014