Ο ασπρόμαυρος εκτυπωτής ImageClass MF419dw της Canon

Κομψές ασπρόμαυρες σελίδες

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Συμπέρασμα:

Αυτός ο πολυλειτουργικός μονόχρωμος εκτυπωτής λέιζερ εκπέμπει ωραίες εκτυπώσεις με λογικές ταχύτητες. μόνο ένα υπερβολικά υψηλό κόστος ανά σελίδα , ή το CPP, το αποδίδει σε πολύ ελαφρύτερα καθήκοντα ως πολυλειτουργικός εκτυπωτής χαμηλού όγκου (MFP).

Εισαγωγή

Όπως έχει αναφέρει εκτυπωτές.com.about.com λίγες φορές τώρα, ένας από τους γνωστούς εκμισθωτές στον κλάδο των εκτυπωτών λέιζερ είναι η Canon, μια εταιρεία γνωστή για τις φωτογραφικές μηχανές της και άλλες συσκευές απεικόνισης, όπως η φωτογραφία για τον καταναλωτή και την επαγγελματική ποιότητα εκτυπωτές. Οι εκτυπωτές λέιζερ είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος του φετινού γιγαντιαίου γυαλιού απεικόνισης της Ιαπωνίας, όπως έδειξε το dki.me με τις αναθεωρήσεις των μοντέλων της Canon υψηλότερης κατηγορίας, όπως το $ 1,000-list Color ImageClass MF810Cdn, καθώς και τα μικρότερα, χαμηλότερης χωρητικότητας ασπρόμαυρες μηχανές, όπως το μοντέλο της σημερινής ανασκόπησης, τον ασπρόμαυρο εκτυπωτή ImageClass MF419dw της Canon, αξίας $ 665.99.

Στη συνέχεια, υπάρχουν αρκετά ανταγωνιστικά μοντέλα, όπως ο μονόχρωμος εκτυπωτής laser LaserJet Pro M402dw της HP , καθώς και άλλοι από την OKI Data και την Brother. Όπως συμβαίνει με τον μεγαλύτερο εκτυπωτή λέιζερ Canon, αυτό είναι ανθεκτικό, εκτυπώνει, σαρώνει και αντιγράφει καλά (για ασπρόμαυρο εκτυπωτή) και το σχετικά γρήγορο. Το μόνο πραγματικό παράπονό μου, όπως θα δείτε στην ενότητα Κόστος ανά σελίδα αργότερα, είναι το κόστος αυτού του μονόχρωμου λέιζερ ανά σελίδα. είναι αρκετά υψηλή για να υποβιβαστεί αυτό το MFP σε εκτυπωτή χαμηλού όγκου.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Αν ψάχνετε για έναν προσωπικό εκτυπωτή λέιζερ, αυτό είναι πιθανώς λίγο πολύ μεγάλο για να χωρέσει στο γραφείο σας δίπλα σας. Σε 17,7 ίντσες σε πλάτος, από 18,6 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, κατά 18,3 ίντσες υψηλό, και ζυγίζει ένα λιτό 47,2 κιλά (με την κασέτα γραφίτη εγκατασταθεί). Εκτός αυτού, το MF419dw έχει σχεδιαστεί ως ένας εκτυπωτής ομάδας εργασίας συνδεδεμένος σε πολλούς χρήστες. είναι καλύτερα τοποθετημένο σε μια κεντρική τοποθεσία, όπου όλοι μπορούν να φτάσουν σε αυτό άνετα, χωρίς να παραβιάζουν έναν συνεργάτη.

Ξεκινώντας από την κορυφή, αυτός ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής έχει φορτωθεί με λειτουργίες παραγωγικότητας και ευκολίας, όπως ένας αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (ADF) με δυνατότητα αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης (50 φύλλων) που σας επιτρέπει να τροφοδοτείτε έως 50 φύλλα δύο όψεων (συνολικά 100 σελίδες) χωρίς να χρειαστεί να τα γυρίσετε με το χέρι για να σαρώσετε τις άλλες πλευρές.

Η αντιγραφή, η αποστολή με φαξ και μερικές άλλες λειτουργίες εκκίνησης ή οι λειτουργίες χωρίς υπολογιστή διακινούνται από την οθόνη αφής 3,5 ιντσών, όπως και πολλές επιλογές διαμόρφωσης. Επιπλέον, μπορείτε να σαρώσετε και να εκτυπώσετε από πολλές τοποθεσίες σύννεφων, καθώς και δίσκους δικτύου και τα περισσότερα iOS (iPad και iPhone) και Android smartphones ή tablet .

Επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Η Canon βαθμολογεί το ImageClass MF419dw σε "έως και" 17 σελίδες ανά λεπτό ή σε σελίδες με διαφάνεια, διπλής όψης (διπλής όψης) και 35 σελίδες ανά λεπτό (μονόπλευρη). Λάβετε υπόψη ότι 17 σελίδες διπλής όψης ή 2 όψεων εμφανίζονται στην πραγματικότητα σε 34 σελίδες. Σε σύγκριση με τα δοκιμαστικά έγγραφα της Canon, ωστόσο, το δικό μου περιέχει πολλές εικόνες, χρώμα και μορφοποίηση κειμένου, όπου οι κατασκευαστές (όλοι οι κατασκευαστές) δεν το κάνουν.

Ως αποτέλεσμα, στις δοκιμές του dki.info, το MF419dw πήρε λίγο κάτω από 13ppm simplex και περίπου 6.5ppm duplex. Έχοντας κατά νου ότι όλα τα χρώματα πρέπει να μετατραπούν σε κλίμακα του γκρι πριν την εκτύπωση, η ποιότητα εκτύπωσης δεν είναι μισή κακή, αν δεν σας πειράζει όλα τα ασπρόμαυρα. Το κείμενο μοιάζει πολύ καλά, με την ποιότητα της γραμματοσήμανσης τις περισσότερες φορές, όπως και τα γραφικά των επιχειρήσεων - γνωρίζετε, τα διαγράμματα πίτας, τα διαγράμματα, τα τραπέζια και ούτω καθεξής που κοσμούν τα επιχειρηματικά μας έγγραφα. Οι φωτογραφίες, φυσικά, μετατρέπονται επίσης σε κλίμακα του γκρι, κάνοντάς τους να μοιάζουν με τις φωτογραφίες των εφημερίδων, κάτι που είναι καλό αν αυτό είναι το βλέμμα που ακολουθείτε.

Ο χειρισμός χαρτιού αποτελείται από μια μεγάλη κασέτα 500 φύλλων που βρίσκεται στο κάτω μέρος του πλαισίου, με αντικατάσταση 50 φύλλων ή δίσκο πολλαπλών χρήσεων ακριβώς πάνω από αυτό. Ο μικρότερος δίσκος προορίζεται, φυσικά, για την εκτύπωση φακέλων και άλλων μέσων εκτός μεγέθους χωρίς να χρειάζεται να τεθεί εκτός λειτουργίας ο εκτυπωτής. Εάν 550 φύλλα δεν επαρκούν, μπορείτε να προσθέσετε έναν άλλο δίσκο 500 φύλλων για περίπου $ 150, για συνολικά 1.050 φύλλα από τρεις πηγές.

Κόστος ανά σελίδα

Εάν αγοράσετε τον γραφίτη σας από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Canon, θα πληρώσετε πάρα πολύ γι 'αυτό σε βάση ανά σελίδα - έως και 4,7 σεντ ανά σελίδα, όταν αγοράζετε το φυσίγγιο χαμηλής απόδοσης των δύο διαθέσιμων για αυτόν τον εκτυπωτή. Εάν αγοράσετε την υψηλότερη απόδοση (6.400 σελίδες) από τη Canon, θα σας κοστίσει περίπου 3 λεπτά ανά σελίδα. Για να πάρουμε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, έπρεπε να ψωνίσουμε. Βρήκαμε την κασέτα υψηλής απόδοσης για $ 154, με κόστος ανά σελίδα 2,4 σεντ. Δυστυχώς, αυτό είναι ακόμα πολύ υψηλό για έναν εκτυπωτή που έχει σχεδιαστεί για να εκτυπώνει έως και 50.000 σελίδες το μήνα. Για να εκτυπώσετε πολλές σελίδες ή να κλείσετε (ή ακόμα και το ήμισυ ή λιγότερο), χρειάζεστε πραγματικά CPP κάτω του 1 σεντ.

Το τέλος

Εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το MFP πολύ, πείτε για μερικές εκατοντάδες σελίδες μηνιαίως, θα λειτουργήσει τέλεια για αυτό, αν και είναι λίγο υπερτιμημένο για έναν εκτυπωτή χαμηλού όγκου και η ανθεκτικότητα είναι υπερβολική. θα πρέπει να σας διαρκέσει για πάντα. Στη συνέχεια, υπάρχουν και τα άλλα πράγματα που κάνει, όπως σάρωση, αντιγραφή και φαξ. αυτός ο εκτυπωτής έχει μεγαλύτερη σημασία αν η χρήση σας περιλαμβάνει περισσότερες από τις εργασίες που δεν απαιτούν τόνερ. Εκτός από το πόσο κοστίζει η χρήση, αυτό είναι ένας καλός εκτυπωτής.