Έγχρωμος σαρωτής τελειότητας V19 της Epson

Φωτοτυπίες χαμηλού κόστους, υψηλής ανάλυσης φωτογραφιών και ανάρτηση τους σε σύννεφο

Θέλω να πω κάτι σαν: "Είναι εντελώς εκπληκτικό το πόσο σαφείς και ζωντανές από τις σαρώσεις που μπορείτε να πάρετε με τους σημερινούς σαρωτές φωτογραφιών κάτω των $ 100." Αλλά χρησιμοποιούσα σαρωτές επιφάνειας εργασίας και γράφοντας για την τεχνολογία απεικόνισης για σχεδόν 30 χρόνια, εδώ για να σας πω ότι η τεχνολογία σάρωσης έχει τελειοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό τώρα. δεν θα υπήρχε δικαιολογία για μια εταιρεία με φήμη όπως η Epson να παράγει έναν ανιχνευτή ανίκανο να εκτυπώσει καλές σκάνες, σωστά;

Αυτό θα ήταν νέα!

Ίσως δεν είναι όπως η σάρωση της γης ως σαρωτή από την Epson που δεν θα σκανάρει καλά (αλλά ενδιαφέρουσα ακριβώς το ίδιο), είναι ο μικρός, εξαιρετικά βολικός, 69,99 δολάρια (MSRP) Perfection V19 έγχρωμος σαρωτής. Φωτεινό και φορητό, φθηνό και βολικό, αυτό δεν είναι επαγγελματικός ανιχνευτής φωτογραφιών, αλλά πρέπει να εξυπηρετεί το μέσο νοικοκυριό ή το άτομο.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Σε ύψος 1,5 εκατοστά και βάρους μόλις 3,4 κιλά, το V19 αισθάνεται ίσως λίγο πολύ ελαφρύ και το αφαιρούμενο πλαστικό καπάκι του αισθάνεται (και ακούγεται) κάπως λεπτό. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προδιαγραφές, όμως, δεν βλέπω πραγματικά πώς θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ανθεκτικό. Είναι ένα ελαφρύ, ημι-φορητό σαρωτή και είναι αρκετά άφθονο για αυτό, αρκεί δεν το χειρίζεστε.

Η επίπεδη επιφάνεια ή το ίδιο το τμήμα - το αποτύπωμα του σαρωτή - μετρά 9,9 ίντσες κατά 14,4 ίντσες και η πλάκα, το γυάλινο "κρεβάτι" ή η πραγματική περιοχή σάρωσης είναι 8,5x11,7 ίντσες ή ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος γραμμάτων 8.5x11 ίντσες). Επιπλέον, το V19 διαθέτει ένα στήριγμα στο πίσω μέρος που συγκρατεί τη συσκευή ημι-όρθια, ξυρίζοντας έτσι μερικά εκατοστά από το πλήρες επίπεδη αποτύπωμα. Εκτός από τη σάρωση από έναν υπολογιστή με το βοηθητικό πρόγραμμα Epson Scan της Epson, το V19 διαθέτει τέσσερα κουμπιά στην μπροστινή άκρη για ενέργειες με ένα πάτημα, οι οποίες είναι: PDF, Αποστολή, Αντιγραφή και Έναρξη. Αυτά μπορεί να μιλήσουν μόνοι τους, αλλά μόνο σε περίπτωση, το κουμπί PDF στέλνει τις σαρώσεις σας σε μια προκαθορισμένη περιοχή στον σκληρό σας δίσκο και το αποθηκεύει ως PDF (μορφή φορητού εγγράφου). Αποστολή , φυσικά, στέλνει τη σάρωση σε μια τοποθεσία σύννεφο ή άλλη ονομασία που ορίζετε και το Αντιγραφή στέλνει τη σάρωση σε έναν εκτυπωτή. Εκκίνηση απλώς εκκινεί μια σάρωση, με τη σάρωση και την εμφάνιση της προεπισκόπησης στον υπολογιστή σας.

Και δεν πρέπει να ξεχάσω να προσθέσω ότι το καπάκι είναι αφαιρούμενο, για να μπορέσετε να σαρώσετε σελίδες βιβλίων και άλλα χοντρά μέσα.

Λογισμικό

Πάντα μου άρεσε το πολύπλευρο βοηθητικό πρόγραμμα Epson Scan που συνοδεύει τους περισσότερους σαρωτές της Epson και τους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές. Σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία επίπεδα δυσκολίας: Home, Office ή Professional. Κάθε λειτουργία παρέχει ένα ευρύτερο φάσμα στοιχείων ελέγχου διασύνδεσης για την προσαρμογή της ποιότητας σάρωσης. Εκτός από τη σάρωση Epson, μπορείτε να έχετε Easy Photo Fix, Epson Event Manager και Epson Easy Photo Scan (Mac).

Δυστυχώς, η Epson δεν περιλάμβανε μια οπτική αναγνώριση χαρακτήρων ή OCR, ένα πρόγραμμα για τη μετατροπή σαρωμένου κειμένου σε επεξεργάσιμο κείμενο, αλλά στη συνέχεια δεν πρόκειται για σαρωτή εγγράφων. Ωστόσο, εάν θέλετε να μετατρέψετε σαρωμένο κείμενο, υπάρχουν διαθέσιμα δωρεάν προγράμματα OCR, καθώς και "δωρεάν" ηλεκτρονικές τοποθεσίες OCR, αλλά έχετε κατά νου ότι λίγα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο είναι πραγματικά δωρεάν. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε καλό, σχετικά πλήρες λογισμικό OCR για περίπου $ 100 - $ 30 περισσότερο από το κόστος αυτού του σαρωτή. Ό, τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, τα καλά νέα είναι ότι το λογισμικό OCR σήμερα είναι εξαιρετικά ακριβές και αποτελεί μία από τις καλύτερες προσφορές στον τομέα της πληροφορικής.

Το τέλος

Ο πρώτος σαρωτής μου ήταν ένα υπερχρωματοποιημένο HP Scanjet ύψους 2.000 $. Οι έγχρωμοι ανιχνευτές ήταν σπάνιοι και πολύ δαπανηροί για να καθίσουν στο γραφείο ενός νεοσύστατου ανεξάρτητου εκδότη επιτραπέζιων υπολογιστών. Αντ 'αυτού, πληρώσαμε τα γραφεία εξυπηρέτησης (όπως τα σημερινά καταστήματα FedEx, αλλά με πολύ πιο εξελιγμένο, εκτυπωτικό εξοπλισμό εκ των προτέρων) για κάθε σάρωση. Για όσους από εμάς έχουν περάσει για λίγο, οι σαρωτές χρωμάτων αξίας $ 70 (ακόμα κι αν έχουν παραμείνει για λίγο) δεν φαίνονται αρκετά σωστοί.

Και το χαμηλό κόστος καθιστά τους παλαιούς χρονοδιακόπτες αμέσως να τους δυσπιστούν, ούτως ή άλλως, ποιοτικά. Αλλά αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σαρώσετε τις φωτογραφίες σας και το περιστασιακό έγγραφο από καιρό, θα πρέπει να έχετε καλή χρήση από τον Perfect V19 Color Scanner.