Γιατί πρέπει να αντικαταστήσετε τα ηχεία αυτοκινήτου σας

Αν δεν έχετε ένα σχετικά αργά μοντέλο που στέλνεται με εξαιρετικό ήχο, υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα ότι το αυτοκίνητό σας ή το φορτηγό σας ζητάει μια σοβαρή αναμόρφωση στο τμήμα ομιλητών. Εάν τα ηχεία του αυτοκινήτου σας αρχίζουν να φθείρονται λόγω ηλικίας και χρήσης ή δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αντικαταστήσετε τα ηχεία εργοστασίων αυτοκινήτων με aftermarket.

Τιμή σε σχέση με την ποιότητα κατά την αναβάθμιση των ομιλητών αυτοκινήτου

Το κύριο επιχείρημα κατά της αντικατάστασης των ομιλητών είναι το κόστος, αλλά η πτώση σε ηχεία ανταλλακτικών άμεσης αντικατάστασης είναι συχνά ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την ποιότητα του ήχου χωρίς να σπάσετε την τράπεζα. Παρόλο που μπορεί να πάρει αρκετά ακριβά αν αναβαθμίσετε σε ηχεία συνιστωσών, αυτό είναι ένα κομμάτι του φάσματος της ποιότητας έναντι του κόστους που πρέπει να πλοηγηθείτε όταν αναβαθμίσετε ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου.

Εάν εξετάζετε μια γενική αναβάθμιση στο ηχοσύστημα αυτοκινήτου σας, τότε τα εργοστασιακά σας ηχεία θα πρέπει να είναι ακόμα ένα από τα πρώτα εξαρτήματα που θα χτυπήσουν το τεμάχιο τεμαχισμού. Είναι πολύ απίθανο τα ηχεία του αρχικού εξοπλισμού στο αυτοκίνητο ή το φορτηγό σας να είναι σε θέση να δουλεύουν με μια κορυφαία μονάδα κεφαλής και ο ενισχυτής ούτως ή άλλως, αφήνοντάς τα έτσι στη θέση τους, θα υπονομεύσουν αυστηρά το νέο σύστημα ονείρων σας.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί πραγματικά να θέλετε να μείνετε μακριά από τα άμεσα ηχεία αντικατάστασης. Αν θέλετε πραγματικά να αξιοποιήσετε στο έπακρο το νέο σας στερεοφωνικό σύστημα αυτοκινήτου, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αντικαταστήσετε τα εργοστασιακά ηχεία "πλήρους φάσματος" με ηχεία υψηλής ποιότητας και να ρίξετε τουλάχιστον ένα υπογούφερ . Παρόλο που τα ηχεία πλήρους εμβέλειας μετά την αγορά συνήθως θα αποφέρουν ακόμα μια βελτίωση ποιότητας σε σχέση με το σύστημα αποθεμάτων σας, τα ηχεία των εξαρτημάτων είναι δύσκολο να τα καταφέρουν.

Αναβάθμιση εργοστασιακών ομιλητών σε έναν προϋπολογισμό

Εάν θέλετε να αποσπάσετε τον καλύτερο δυνατό ήχο από το ηχοσύστημα του εργοστασίου σας και δεν έχετε τεράστιο προϋπολογισμό, τα ηχεία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Τα περισσότερα συστήματα OEM χρησιμοποιούν ηχεία "πλήρους φάσματος", τα οποία είναι ένας φανταχτερός τρόπος να λέμε ότι κάθε ομιλητής έχει έναν μόνο οδηγό ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή ολόκληρου του ακουστικού φάσματος ή τουλάχιστον τουλάχιστο όσο ένας σχετικά μικρός ομιλητής αυτοκινήτου.

Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι τα ηχεία πλήρους φάσματος είναι συγκριτικά φθηνά και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από τα ηχεία μεμονωμένων εξαρτημάτων, αλλά τελικά πληρώνετε αλλού με ήχο muddier. Εάν αντικαταστήσετε τα ηχεία αυτοκινήτου που εμπίπτουν στην κατηγορία "πλήρους εμβέλειας" με ηχεία διπλής ή τριπλής οθóνης που έχουν πολλαπλούς οδηγούς ή και μεμονωμένα ηχεία μεμονωμένων εξαρτημάτων, η διαφορά στην ποιότητα ήχου μπορεί να είναι αξιοσημείωτη.

Τα premium ηχεία μετά την αγορά τείνουν επίσης να είναι κατασκευασμένα καλύτερα και κατασκευασμένα από υλικά υψηλότερης ποιότητας από τα εργοστασιακά ηχεία. Τα περισσότερα ηχεία εργοστασίων χρησιμοποιούν περιβάλλουν που είναι κατασκευασμένα από αφρό και χαρτί, τα οποία επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Όταν το ηχείο περιβάλλεται από φθορά, η ποιότητα του ήχου μειώνεται σημαντικά. Τα υψηλής ποιότητας ηχεία μετά την αγορά τείνουν να χρησιμοποιούν περιβλήματα από καουτσούκ που διαρκούν περισσότερο και διευκολύνουν την παράδοση μπάσων υψηλότερης ποιότητας .

Οι κώνοι στις μονάδες μετά την πώληση κατασκευάζονται συχνά και από πυκνότερα υλικά. Αυτός είναι άλλος ένας από τους λόγους για τους οποίους ένα υψηλής ποιότητας ηχείο μετά την αγορά έχει συνήθως καλύτερη αναπαραγωγή μπάσων απ 'ό, τι ένα παρόμοιο εργοστασιακό ηχείο.

Έτσι, ακόμη και αν δεν έχετε τα χρήματα για να περάσετε σε υψηλής ποιότητας αμφίδρομα ή τρισδιάστατα ηχεία, η αντικατάσταση των παλαιών, φθαρμένων εργοστασιακών ηχείων με νέες μονάδες θα έχει ως αποτέλεσμα συνήθως καλύτερο ήχο.

Δημιουργία συστήματος ήχου αυτοκινήτου από το Ground Up

Η αντικατάσταση των εργοστασιακών ομιλητών σας δεν θα αντισταθμίσει το κεφάλι ή τον ενισχυτή χαμηλής ισχύος, γι 'αυτό πολλοί ομιλητές επιλέγουν να σχεδιάσουν ένα νέο σύστημα από την αρχή. Στην περίπτωση αυτή, είναι ακόμη πιο ζωτικής σημασίας η αντικατάσταση εργοστασιακών ομιλητών χαμηλής ποιότητας με ανώτερες μονάδες aftermarket.

Με τον ίδιο τρόπο που τα αμφίδρομα και τα τρισδιάστατα ηχεία παρέχουν καλύτερο ήχο από τα ηχεία πλήρους εμβέλειας, τα ηχεία εξαρτημάτων είναι ακόμα καλύτερα στην αναπαραγωγή υψηλών και χαμηλών χαμηλών μεγεθών. Εφόσον μπορείτε να επιλέξετε χειροκίνητα μια μονάδα κεφαλής και ενισχυτή για να ταιριάζει με τη διαμόρφωση των ηχείων σας, αυτός ο τύπος ρύθμισης σάς επιτρέπει να εκτοξεύσετε άλλα συστήματα ήχου αυτοκινήτου.

Η αντικατάσταση των ηχείων του εργοστασίου με πραγματικά αγωνιστικά woofers και tweeters είναι πιο περίπλοκη από το να πέφτει κανείς σε αμφότερα τα αμφίδρομα ή τρισδιάστατα ηχεία, αλλά σας επιτρέπει να σχεδιάσετε ένα πραγματικό soundstage που είναι ιδανικό για το αυτοκίνητό σας.

Αλλά θα ταιριάζουν τα νέα ηχεία αυτοκινήτου;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την αντικατάσταση των ομιλητών αυτοκινήτων εργοστασίων με τα ηχεία συνιστωσών είναι ότι μπορείτε να τρέξετε σε χώρο και να δημιουργήσετε προβλήματα. Για παράδειγμα, αν αντικαταστήσετε τέσσερα ομοαξονικά ηχεία με κάποιον συνδυασμό ηχείων αριστερού, δεξιού και οπίσθιου καναλιού, ηχείων tweeter και μεσαίων συχνοτήτων, δεν θα μπορείτε να αφήσετε τα καινούργια μέσα στα περιβλήματα που έχουν σχεδιαστεί για τις μονάδες του εργοστασίου.

Ακόμη και όταν πηγαίνετε με ομοαξονικά ηχεία μετά την αγορά, ο χώρος μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα. Μπορεί να είστε σε θέση να ξεφύγετε μόνο με την αγορά αντικατάστασης ηχείων με τις ίδιες μετρήσεις, αλλά μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

Για παράδειγμα, το 6 "x9" είναι ένα κοινό μέγεθος ηχείων και οι αριθμοί αφορούν το μήκος και το πλάτος του ηχείου. Ωστόσο, διαφορετικά ηχεία 6 "x9" θα έχουν διαφορετικά βάθη, επομένως ορισμένες μονάδες ενδέχεται να μην ταιριάζουν σε ορισμένες εφαρμογές. Ορισμένες μονάδες διαθέτουν επίσης σημαντική προεξέχουσα θέση από το κιβώτιο ταχυτήτων πέρα ​​από το βασικό ύψος τοποθέτησης, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν οδηγό προσαρμογής προτού αναβαθμίσετε τα ηχεία του αυτοκινήτου σας.