Το παιδί σας ή το Preschooler χρησιμοποιεί ένα iPad;

Και πόσο καιρό θα πρέπει να επιτρέπεται να το χρησιμοποιήσει;

Για το iPad ή για το iPad, αυτό είναι το ερώτημα. Τουλάχιστον για τον γονέα ψηφιακής ηλικίας. Είτε είστε γονέας ενός νεογέννητου, ενός παιδιού, ενός προσχολικού παιδιού ή ενός παιδιού ηλικίας σχολείου, το ερώτημα αν το παιδί πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα iPad (και πόσο!) Γίνεται όλο και πιο πιεστικό, ειδικά όταν τα παιδιά με παρόμοια ηλικία συσπειρώνονται ταμπλέτες σε εστιατόρια, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις και σχεδόν οποιοδήποτε μέρος όπου συγκεντρώνονται τα παιδιά και οι ενήλικες. Στην πραγματικότητα, τα λίγα κράτη που δεν βλέπουν μάζα παιδιών επικεντρωμένα στον ψηφιακό κόσμο είναι εκείνα τα μέρη που επικεντρώνονται στο παιδί: την παιδική χαρά ή την πισίνα.

Είναι καλό για τα παιδιά μας; Πρέπει το παιδί σας να χρησιμοποιεί ένα iPad; Ή μήπως πρέπει να το αποφύγετε;

Η απάντηση: Ναι. Περίπου. Μπορεί. Με μέτρο.

Φαίνεται ότι όλοι έχουν γνώμη για το iPad. Έχουμε ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι η χρήση δισκίων από μικρά παιδιά ισοδυναμεί με κακοποίηση παιδιών και εκείνους που πιστεύουν ότι υπάρχουν καλές εκπαιδευτικές χρήσεις γι 'αυτούς.

Ακόμα και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής είναι λίγο συγκεχυμένη, έχοντας ενημερώσει την μακροχρόνια πολιτική της ότι ο χρόνος της οθόνης θα πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος από τους δύο και νεότερους σε μια πιο λεπτή προσέγγιση που ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο και ότι το ίδιο το περιεχόμενο πρέπει να κρίνεται αντί της συσκευής που περιέχει το περιεχόμενο. Ό, τι ακούγεται ωραίο, αλλά δεν είναι μια πρακτική κατευθυντήρια γραμμή.

Τα παιδιά πρέπει να βαρεθούν

Ας ξεκινήσουμε με κάτι που δεν είναι αρκετά προφανές για όλους: είναι καλό για ένα παιδί να βαρεθεί. Αυτό ισχύει για τους ηλικίας δύο ετών, τους έξι και τους δώδεκα χρόνους. Και ένα πράγμα που το iPad δεν πρέπει να είναι είναι η τελική θεραπεία για την πλήξη. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι απόκρισης από την παράδοση του παιδιού σε ένα iPad.

Δεν πρόκειται για τη θεραπεία. Πρόκειται για το κυνήγι της θεραπείας. Τα παιδιά πρέπει να τεντώσουν τους δημιουργικούς τους μυς και να εμπλακούν στη φαντασία τους. Μπορούν να το κάνουν αυτό παίζοντας με κούκλες, ζωγραφίζοντας με κραγιόνια, κτίριο με play-do ή Legos, ή οποιαδήποτε από τις εκατοντάδες άλλες μη ψηφιακές δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο δεν εμπλέκουν μόνο τη δημιουργικότητά τους, μαθαίνουν περισσότερα για τα δικά τους συμφέροντα.

Τα παιδιά πρέπει να αλληλεπιδράσουν με άλλα παιδιά

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάθε φορά που ένα μικρό παιδί διαφωνούσε με ένα άλλο παιδί πάνω από ένα παιχνίδι δίνονται και τα δύο ένα δισκίο. Πότε θα μάθουν ποτέ πώς να απογοητευτούν, πώς να ξεπεράσουν τις συγκρούσεις και πώς να μοιραστούν; Αυτοί είναι μερικοί από τους κινδύνους που φοβούνται οι παιδιατρικοί ψυχολόγοι όταν προειδοποιούν για τη χρήση δισκίων. Δεν πρόκειται μόνο για το πόσο (ή ελάχιστα) το παιδί μαθαίνει από το δισκίο, είναι επίσης αυτό που δεν μαθαίνουν όταν χρησιμοποιούν το δισκίο.

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσω του παιχνιδιού. Και ένα σημαντικό στοιχείο αυτού είναι η αλληλεπίδραση. Τα παιδιά μαθαίνουν αλληλεπιδρώντας με τον κόσμο, από το να μάθουν να ανοίγουν μια πόρτα στρέφοντας ένα κουμπί για να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν την απογοήτευση όταν ένας αδίστακτος συμπαίκτης παίρνει ένα αγαπημένο παιχνίδι ή αρνείται να παίξει ένα αγαπημένο παιχνίδι.

Η εκτόπιση της μάθησης

Ένα πράγμα που έχουν αυτές οι δύο έννοιες είναι το πώς καταργούν τα βασικά στοιχεία της μάθησης και της ανάπτυξης των παιδιών. Δεν είναι τόσο πολύ που η χρήση του iPad προκαλεί βλάβη στο παιδί - στην πραγματικότητα, η χρήση του iPad είναι καλή - είναι αυτή η εποχή που το iPad μπορεί να πάρει μακριά από άλλα ζωτικής σημασίας μαθήματα που πρέπει να μάθει το παιδί.

Ενώ τα παιδιά που συγκεντρώνονται γύρω από ένα iPad είναι κοινωνικά με την έννοια ότι είναι μαζί, δεν είναι κοινωνικά με την έννοια του να παίζουν μεταξύ τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν κάθε παιδί έχει τη δική του συσκευή και έτσι είναι κλειδωμένο στον δικό του εικονικό κόσμο. Αυτή τη φορά γύρω από το iPad παίρνει μακριά από το χρόνο που θα μπορούσε να δαπανηθεί παίζοντας σε εξωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους για να υπερασπιστεί ένα φανταστικό κάστρο ή απλά να λέει ο ένας τον άλλο ιστορίες.

Και αυτό είναι εξίσου αληθινό για το μοναχικό παιδί όπως και για την ομάδα των παιδιών. Όταν ένα παιδί παίζει με ένα iPad, δεν αισθάνεται την απτική αίσθηση του ανοίγματος ενός βιβλίου και αγγίζοντας τα γράμματα στη σελίδα. Δεν κατασκευάζουν φρούριο με φύλλα και καρέκλες και δεν ψήνουν ένα φανταστικό κέικ για τη κούκλα μωρών τους.

Αυτή η εκτόπιση της μάθησης μπορεί να γίνει ο πραγματικός κίνδυνος του iPad όταν χρησιμοποιείται πάρα πολύ.

Μεγάλα παιχνίδια iPad για παιδιά

Μάθηση Με το iPad

Οι αναθεωρημένες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής στην ώρα της οθόνης έρχονται, καθώς η νέα έρευνα αποκαλύπτει πώς οι εφαρμογές μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές με τα μαθήματα πραγματικού κόσμου για την εκμάθηση της ανάγνωσης σε παιδιά ηλικίας έως 24 μηνών. Δυστυχώς, η έρευνα στον τομέα αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ περιορισμένη και δεν υπάρχει τίποτα να συνεχίσει για εκπαιδευτικές εφαρμογές πέρα ​​από την ανάγνωση.

Για λόγους σύγκρισης, η μελέτη ανέφερε πως τα τηλεοπτικά προγράμματα όπως το Sesame Street συνήθως δεν παρέχουν εκπαιδευτικά οφέλη έως ότου το παιδί χτυπήσει 30 μήνες. Πρόκειται για την ίδια στιγμή που το παιδί μαθαίνει να αλληλεπιδρά με την τηλεόραση, βάζοντας την απάντηση στις ερωτήσεις που τίθενται στην εκπομπή. Το iPad, φαίνεται ότι μπορεί να δημιουργήσει κάποια από αυτή την αλληλεπίδραση που είναι τόσο σημαντική για τη μάθηση σε νεότερη ηλικία, γεγονός που αποδεικνύει τις δυνατότητές της τόσο ως εκπαιδευτικό εργαλείο όσο και ως καλή αγορά για έναν γονέα.

Όλα σε μετριοπάθεια

Το αγαπημένο απόσπασμα της συζύγου μου είναι "όλα μετριοπαθείς". Ζούμε σε μια ασπρόμαυρη κοινωνία όπου οι άνθρωποι ασχολούνται συχνά σε απόλυτα, αλλά στην πραγματικότητα ο κόσμος είναι πολύ γκρίζος. Το iPad μπορεί να είναι ένα αποτρεπτικό παράγοντα για τη μάθηση ενός παιδιού, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα πραγματικό όφελος. Η απάντηση στο παζλ είναι μετριοπαθής.

Ως πατέρας πενταετούς και κάποιος που έχει γράψει για το iPad από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου, έχω δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των παιδιών και των δισκίων. Η κόρη μου έλαβε το πρώτο της iPad στην ηλικία των 18 μηνών. Αυτή δεν ήταν μια συνειδητή απόφαση να την εισαγάγει στον υπέροχο κόσμο της ψηφιακής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. Αντ 'αυτού, έλαβε το πρώτο της iPad επειδή παρατήρησα ότι το παλιό που σκόπευα να πουλήσω είχε μια μικρή ρωγμή στην οθόνη. Ήξερα ότι αυτό θα μειώσει την αξία, γι 'αυτό επέλεξα να το τυλίξω σε μια προστατευτική θήκη και να την αφήσω να το χρησιμοποιήσει.

Ο κανόνας μου πριν μετατραπεί σε δύο δεν ήταν περισσότερο από μία ώρα. Αυτό το όριο ώρας περιελάμβανε τόσο την τηλεόραση όσο και το iPad. Καθώς γύρισε δύο και έπειτα τρία, το αύξησα αργά σε μια ώρα και μισή και στη συνέχεια δύο ώρες. Δεν ήμουν ποτέ αυστηρός γι 'αυτό. Αν είχε μια μικρή μόνο μέρα, έμαθα ότι κάναμε άλλες δραστηριότητες την επόμενη μέρα.

Σε πέντε, η κόρη μου εξακολουθεί να μην επιτρέπεται iPad στο αυτοκίνητο, εκτός εάν κάνουμε ένα παρατεταμένο ταξίδι. Αν οδηγούμε γύρω από την πόλη, επιτρέπεται κούκλες, βιβλία ή άλλα παιχνίδια. Κυρίως, πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία της για να διασκεδάσει τον εαυτό της. Αυτό ισχύει και για το τραπέζι του δείπνου είτε είμαστε στο σπίτι είτε στο εστιατόριο. Αυτές είναι στιγμές που αλληλεπιδρούμε ως οικογένεια.

Αυτοί είναι οι κανόνες μας . Και είναι σημαντικό να υπάρχουν κανόνες, αλλά δεν πρέπει να αισθάνεστε ότι πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες κάποιου άλλου. Το πραγματικό κλειδί για αυτό το παζλ είναι η κατανόηση ότι (1) ο χρόνος iPad δεν είναι κακός χρόνος, (2) τα παιδιά πρέπει να μάθουν και να παίξουν με άλλα παιδιά και (3) τα παιδιά πρέπει να μάθουν να παίζουν μόνα τους χωρίς ψηφιακό μπέιμπι σίτερ.

Αν προτιμάτε να δώσετε στο παιδί σας ένα iPad στο τραπέζι, ώστε εσείς και ο σύζυγός σας να απολαύσετε την εταιρεία του άλλου, σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό! Μετά από όλα, μην μισούμε όλοι τον άνθρωπο που σκέφτεται ότι ο καθένας πρέπει να γονιώσει το παιδί του σαν να γονέωνε το παιδί του; Αντί να περιορίσετε τη χρήση του iPad από το παιδί σας στο τραπέζι, ίσως να τον περιορίσετε μετά το σχολείο μέχρι να φτάσει στο τραπέζι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad και πόσο χρόνο να δαπανήσετε μαζί του;

Αντί να σκέφτεστε τους ως σκληρούς κανόνες, σκεφτείτε το iPad να χρησιμοποιήσετε ως μονάδες του χρόνου. Αν δεν σας πειράζει το παιδί σας να παίζει με το iPad στο τραπέζι, μετρήστε αυτό ως μονάδα χρήσης του iPad. Ίσως να έχουν μια δεύτερη μονάδα χρήσης iPad μετά το ντους τους και πριν από το κρεβάτι χρόνο. Από την άλλη πλευρά, ο χρόνος ανάμεσα στο σπίτι και το δείπνο μπορεί να αφιερωθεί στο χρόνο παιχνιδιού και ο χρόνος μεταξύ δείπνου και ντους μπορεί να είναι χρόνος εργασίας. Ή αντιστρόφως.

Πόσες μονάδες;

Ενώ εξακολουθούμε να έχουμε έλλειψη έρευνας σχετικά με το πόσο χρήσιμο είναι το iPad για την εκμάθηση στην πρώιμη παιδική ηλικία, είναι σαφές ότι τα παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω λαμβάνουν πολύ περισσότερα δισκία από ό, τι πριν από την ηλικία των δύο ετών. Αυτό δεν πρέπει να είναι εκπληκτικό. Τα δύο χρόνια είναι καλύτερα σε πολλά πράγματα σε σύγκριση με τα μικρότερα μικρά παιδιά. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό να θυμάστε είναι ότι αυτή είναι η ηλικία στην οποία τα παιδιά αρχίζουν πραγματικά να κατανοούν τη γλώσσα, και η αλληλεπίδραση με τους γονείς και τα αδέλφια τους είναι ένα τεράστιο κομμάτι αυτής της μαθησιακής διαδικασίας.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής δεν απαντούν στο ερώτημα πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα παιδί ένα παιδί ή ένα παιδί. Ωστόσο, ένας από τους συγγραφείς κάνει μια μαχαίρι σε αυτό. Ο Δρ. Δημήτρης Α. Χριστάκης έγραψε για τη χρήση των μέσων ενημέρωσης πριν από την ηλικία των 2 ετών σε ένα άρθρο για την JAMA Pediatrics και επεσήμανε μια ώρα σε αυτό που παραδέχθηκε ότι ήταν ένας εντελώς αυθαίρετος αριθμός.

Απλά δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για να καταλήξουμε σε ένα επιστημονικό συμπέρασμα σχετικά με το θέμα, αλλά όπως ανέφερα, χρησιμοποίησα την ίδια ώρα μιας ώρας με την κόρη μου προτού γυρίσει δύο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα νήπια μπορούν να μάθουν κάποια πράγματα από ένα δισκίο. Είναι πολύ διαδραστικές συσκευές. Και το απλό γεγονός της εισαγωγής τους στην τεχνολογία μπορεί να είναι καλό, αλλά σε αυτή την ηλικία, πολύ περισσότερο από μία ώρα την ημέρα μπορεί να εκτοπίσει άλλη μάθηση.

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές iPad για μικρά παιδιά

Η προσωπική μου σύσταση είναι να προσθέσετε μισή ώρα το χρόνο στο παιδί μέχρι να έχουν περίπου 2-2,5 ώρες iPad και TV χρόνο. Έχω αντισταθμίσει αυτή τη φορά έχοντας συγκεκριμένες ώρες της ημέρας όταν το iPad και η τηλεόραση δεν επιτρέπεται. Για την οικογένειά μας, δηλαδή στα γεύματα (μεσημεριανό και δείπνο) και στο αυτοκίνητο. Κάνουμε εξαιρέσεις για μακρινά ταξίδια με αυτοκίνητο. Δεν επιτρέπεται επίσης να φέρει ένα iPad όταν πρόκειται για ημερήσια φροντίδα ή παρόμοιες συγκεντρώσεις όπου υπάρχουν και άλλα παιδιά, ακόμα και αν η παιδική μέριμνα ή η παιδική κατασκήνωση επιτρέπει σε ένα iPad. Και δεν επιτρέπεται η τηλεόραση ή ένα iPad για τουλάχιστον μία ώρα μετά την επιστροφή του στο σχολείο.

Καταλήξαμε σε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές για να βεβαιωθούμε ότι είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τη φαντασία της στο αυτοκίνητο, να αλληλεπιδράσει με άλλα παιδιά όταν ήταν γύρω τους και να παίξει μη ψηφιακά παιχνίδια, τα οποία μπορεί να είναι πολύ σημαντικά για τη μάθηση.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το iPad ως εκπαιδευτικό εργαλείο καθώς και ένα μεγάλο παιχνίδι, θυμηθείτε ότι η αλληλεπίδραση μπορεί να είναι η καλύτερη μορφή μάθησης. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη χρήση του iPad με το παιδί σας. Το ατελείωτο αλφάβητο είναι μια από τις πολλές σπουδαίες εκπαιδευτικές εφαρμογές που είναι ακόμα καλύτερες με τον γονέα. Στο ατελείωτο αλφάβητο, τα παιδιά βάζουν μαζί λέξεις σύροντας το γράμμα στο περίγραμμα του γράμματος με τις ήδη λεγόμενες λέξεις. Ενώ το παιδί σύρει το γράμμα, ο χαρακτήρας του γράμματος επαναλαμβάνει τον φωνητικό ήχο του γράμματος. Η κόρη μου και εγώ το γύρισα σε ένα παιχνίδι όπου θα έλεγα τον ήχο μιας επιστολής και έπρεπε να επιλέξει το σωστό να το τοποθετήσει στη λέξη.

Αυτός ο τύπος αλληλεπίδρασης μπορεί να σας βοηθήσει να υπερφορτώσετε μια ήδη εκπαιδευτική εφαρμογή. Οι περισσότεροι παιδίατροι και παιδοψυχολόγοι συμφωνούν ότι η αλληλεπίδραση είναι πολύ σημαντική για την πρόωρη μάθηση. Ο χρόνος που παίζετε μαζί είναι ένας πολύ καλός τρόπος αλληλεπίδρασης, ειδικά για τα μικρά παιδιά.

Πώς να ενεργοποιήσετε το γονικό έλεγχο στο iPad σας