Ρύθμιση iPad χωρίς υπολογιστή

Δεδομένου ότι το άρθρο αυτό εκτελέστηκε για πρώτη φορά το 2012, η ​​διαδικασία εγκατάστασης iPad έχει δει κάποιες αλλαγές. Με την εισαγωγή νέων λειτουργικών συστημάτων καθώς και νέων λειτουργιών όπως ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, το iPad του σήμερα είναι πολύ διαφορετικό από τα μοντέλα της αγοράς μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Τα καλά νέα είναι ότι η εγκατάσταση είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο απλή τώρα. Αφού ενεργοποιήσετε για πρώτη φορά το νέο tablet σας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη γλώσσα και τη χώρα σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνδεθείτε είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω κυψελοειδούς σύνδεσης εάν διαθέτετε μοντέλο iPad 3G ή 4G. Μετά από αυτό θα σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Στη συνέχεια, ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης με τουλάχιστον έξι ψηφία για τη συσκευή σας. Αν το iPad σας διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, μπορείτε να το ρυθμίσετε και τώρα. Διαφορετικά, μπορείτε απλά να προχωρήσετε με τη ρύθμιση και να τη φροντίσετε αργότερα.

Αν θέλετε να μεταφέρετε τα δεδομένα και τις εφαρμογές σας από την προηγούμενη συσκευή σας, θα έχετε τρεις επιλογές. Αν χρησιμοποιούσατε προηγουμένως μια συσκευή Apple, μπορείτε να επαναφέρετε από ένα iCloud ή iTunes αντίγραφο ασφαλείας, αλλά σημειώστε ότι η τελευταία απαιτεί τη σύνδεση με έναν υπολογιστή. Διαφορετικά, μπορείτε να επαναφέρετε από ένα τηλέφωνο Android επίσης.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να επιλέξετε να συνδεθείτε με το αναγνωριστικό της Apple και να ρυθμίσετε το Siri, αν το επιθυμείτε. Για το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το κουμπί Αρχική σελίδα. Θα ερωτηθείτε επίσης εάν θέλετε να μοιραστείτε τα δεδομένα σας. Τα τηλέφωνα από το iPhone 6 και τα επάνω θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της οθόνης σας επίσης.

Μετά από αυτό, είστε λίγο πολύ!

***

Ένα άλλο έτος, ένα άλλο iPad.

Όταν το αρχικό iPad κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, ένα από τα gripes μου σχετικά με τη συσκευή ήταν ο τρόπος που απαιτείται σύνδεση με έναν υπολογιστή, προκειμένου να ρυθμιστεί για χρήση. Η λογική μου ήταν ότι η ταμπλέτα θα πρέπει να είναι σε θέση να παραμείνει μόνη της και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από το αν ένα άτομο είχε υπολογιστή ή όχι. Από τότε, η Apple έχει διορθώσει το ζήτημα, αρχίζοντας από την άφιξη του iPad 2 . Η τάση συνεχίζεται με την επανάληψη της Apple το 2012, το τρίτο γενιάς " νέο iPad ", το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς υπολογιστή

Για να είμαι ειλικρινής, η διαδικασία ρύθμισης είναι πολύ απλή, αλλά για τους ανθρώπους που θέλουν απλώς μια μικρή καθοδήγηση ή είναι απλά περίεργοι για το πώς λειτουργεί η διαδικασία, εδώ είναι μια βήμα προς βήμα λογιστική της εγκατάστασης του υπολογιστή iPad χωρίς υπολογιστή επεξεργάζομαι, διαδικασία.

Ολόκληρη η διαδικασία περιλαμβάνει λίγο το δισκίο που σας ζητάει όλα τα πράγματα. Το ένα είναι το αν θέλετε ή όχι να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας - χρήσιμες όταν χρησιμοποιείτε εφαρμογές που απαιτούν πρόσβαση στη λειτουργία GPS του tablet, για παράδειγμα. Ανεξάρτητα από το αν αποφασίζετε να την ενεργοποιήσετε ή όχι, μπορείτε πάντα να αλλάξετε την προτίμηση τοποθεσίας σας αργότερα μέσω της εφαρμογής "Ρυθμίσεις", ώστε να μην χρειάζεται να τονίζετε τώρα.

01 από 02

Καλέστε τις νέες ρυθμίσεις iPad

Θα χρειαστεί να επιλέξετε όλες τις προτιμήσεις όπως τη γλώσσα και τη χώρα. Εικόνα © Jason Hidalgo

Θα σας ζητηθεί επίσης να μάθετε ποια γλώσσα και χώρα θέλετε να συσχετίσετε με τη συσκευή σας. Για άλλη μια φορά, αυτό μπορείτε να αλλάξετε αργότερα μέσω της εφαρμογής "Ρυθμίσεις" αργότερα, εάν θέλετε (κάτω από την καρτέλα Γενικά και μετά από την καρτέλα Διεθνές ), ώστε να μην χρειάζεται να διασκεδάσετε εάν επιλέγετε αγγλικά αντί για, βρετανικά, για παράδειγμα.

Το επόμενο βήμα είναι όπου δηλώνετε αν θέλετε να κάνετε τη ρύθμιση με ή χωρίς υπολογιστή. Προφανώς, αυτό το σεμινάριο αφορά τη ρύθμιση του iPad σας χωρίς να το συνδέσετε με έναν υπολογιστή, ώστε να επιλέξετε την επιλογή σύνδεσης σε δίκτυο . Ναι, χρειάζεστε μια σύνδεση στο Internet για να συνεχίσετε τη ρύθμιση, εάν αποφασίσετε να το κάνετε χωρίς υπολογιστή που εκτελεί το iTunes. Το iPad σας θα σαρώσει τα διαθέσιμα δίκτυα που βρίσκονται κοντά. Εάν είστε στο σπίτι, για παράδειγμα, θα θέλετε να βρείτε τον ασύρματο δρομολογητή σας και να συνδεθείτε με αυτόν (π.χ. 2WIRE, linksys κλπ.). Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο δρομολογητής θα απαιτήσει έναν κωδικό πρόσβασης, ο οποίος συνήθως είναι το κλειδί WEP που εκτυπώνεται στο κάτω μέρος της βάσης του δρομολογητή ή στην πλάτη του.

Αφού συνδεθείτε, θα έχετε τη δυνατότητα είτε να ρυθμίσετε ένα νέο iPad, να επαναφέρετε τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας iCloud, αν έχετε ορίσει ένα για μια προηγούμενη συσκευή iOS ή να το επαναφέρετε μέσω ενός εφεδρικού iTunes. Ας υποθέσουμε ότι ξεκινάτε φρέσκο ​​και αποφασίσατε να ρυθμίσετε τη συσκευή ως νέο iPad. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε με ένα υπάρχον αναγνωριστικό της Apple ή να δημιουργήσετε ένα νέο αναγνωριστικό αν δεν έχετε ακόμα ένα.

02 του 02

Φέρνοντας τον Όλο το Σπίτι

Μόλις έχετε τα πάντα ρυθμιστεί, τότε το iPad σας είναι έτοιμο για χρήση. Εικόνα © Jason Hidalgo

Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iCloud , το οποίο διατίθεται δωρεάν με αποθηκευτικό χώρο Cloud αξίας 5GB. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPad σας στο iCloud, οπότε δεν είναι κακή ιδέα να προχωρήσετε και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αν δεν έχετε κάνει ποτέ.

Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία " Εύρεση iPad ", η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την τοποθεσία του iPad μέσω υπολογιστή ή άλλης συσκευής iOS σε περίπτωση που την χάσετε. Καθώς κάποιος που έχει δει φίλους και συγγενείς ξεχνάει το iPad τους κάπου ή, χειρότερα, να το κλέψει, αυτό είναι πραγματικά ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που συμβαίνει να είναι ελεύθερο γι 'αυτό προτείνω να το χρησιμοποιήσετε.

Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία υπαγόρευσης και εάν θέλετε το iPad να αποστέλλει αυτόματα διαγνωστικά και δεδομένα χρήσης στην Apple. Είναι εντάξει να μην επιλέξετε αν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

Τέλος, μπορείτε απλά να γυρίσετε το ρυθμιστικό στη θέση "ON" για να εγγραφείτε στην Apple και θα πάρετε κάποια ξεδιάντροπη αυτοπροβολή από την Apple ότι είστε έτοιμοι να απολαύσετε το πιο εξελιγμένο iOS ποτέ. Voila, το iPad σας είναι τώρα έτοιμο για χρήση.

Για περισσότερες συμβουλές και κόλπα, δείτε την ενότητα iPad tutorials και το κεντρικό διανομέα iPad .