Πώς να δημιουργήσετε πολυγώνια και αστέρια στο InDesign

Εκτός από τα ορθογώνια και τις ελλείψεις, μπορείτε να σχεδιάσετε πολύγωνα με έως και 100 πλευρές στο Adobe InDesign. Δεν υπάρχει πλήκτρο συντόμευσης για το εργαλείο πολυγώνου, οπότε θα χρειαστεί να επιλέξετε το εργαλείο από το Toolbar, όπου είναι ενωμένο κάτω από το εργαλείο Rectangle.

01 από 03

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο πολυγώνου

Τα Πολύγωνο Κορνίζες και Σχήματα έχουν πρόσβαση από τα κουτάκια πλαισίου & εργαλείου μορφοποίησης. Η Jacci Howard Bear

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο πολυγώνου για να δημιουργήσετε ένα σχήμα πολυγώνου με ό, τι γεμίζει, περιγράμματα και εφέ που θέλετε να εφαρμόσετε.

Ορίσατε τον αριθμό των πλευρών του πολυγώνου σας κάνοντας διπλό κλικ στο εργαλείο πολυγώνου στη γραμμή εργαλείων για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις πολυγώνου όπου μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό πλευρών οποιουδήποτε επιλεγμένου πολύγωνου ή να ορίσετε τον αριθμό των πλευρών για πολύγωνα που θέλετε σχεδιάζω. Το πλαίσιο Ρυθμίσεις πολυγώνου έχει ένα πεδίο εισαγωγής για τον αριθμό των πλευρών και ένα πεδίο για το Star Inset, το οποίο χρησιμοποιείται όταν σχεδιάζετε αστέρια.

Κρατώντας το πλήκτρο Shift κατά την εκτύπωση του πολυγώνου, όλες οι πλευρές έχουν το ίδιο μήκος. Εάν θέλετε ένα σχήμα ακανόνιστου πολύγωνου, προσαρμόστε το πολύγωνο μετά την σχεδίασή του χρησιμοποιώντας το εργαλείο άμεσης επιλογής στη γραμμή εργαλείων. Πιάστε μεμονωμένα σημεία αγκύρωσης και μετακινήστε τα γύρω ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο Μετατροπή κατεύθυνσης, ενσωματωμένο κάτω από το εργαλείο Pen και το οποίο είναι προσβάσιμο με τη συντόμευση πληκτρολογίου Shift + C. Χρησιμοποιήστε το για να μετατρέψετε αιχμηρές γωνίες σε στρογγυλεμένες γωνίες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Με το επιλεγμένο εργαλείο μορφής πολυγώνου, κάνοντας κλικ μία φορά οπουδήποτε στη σελίδα εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου πολυγώνου που περιλαμβάνει πεδία για τον καθορισμό του ύψους πολυγώνου και του πλάτους πολυγώνου, καθώς και των ρυθμίσεων για τον αριθμό των πλευρών και των αστεριών. Συμπληρώστε τα πεδία, κάντε κλικ στο OK και το σχήμα εμφανίζεται στην οθόνη.

02 του 03

Σχεδίαση αστέρες

Ξεκινήστε με ένα πολύγωνο και στη συνέχεια αφήστε το InDesign να προσθέσει σημεία αγκυροβόλησης και να τα μετακινήσετε για να δημιουργήσετε όλα τα είδη πλαισίων ή σχημάτων αστεριών. Η Jacci Howard Bear

Μπορείτε να σχεδιάσετε εκατοντάδες σχήματα αστεριών χρησιμοποιώντας το εργαλείο πολυγώνου.

Χωρίς προεπισκόπηση, μπορεί να χρειαστεί κάποια δοκιμή και λάθος για να πάρει το αστέρι ακριβώς δεξιά, αλλά μόλις καταλάβετε πώς λειτουργεί το Star Inset, είναι εύκολο.

  1. Επιλέξτε το εργαλείο πολυγώνου. Δεν υπάρχει πλήκτρο συντόμευσης για το εργαλείο πολυγώνου. Έχει ένθετο κάτω από το εργαλείο ορθογώνιου σχήματος στη γραμμή εργαλείων.
  2. Με το επιλεγμένο εργαλείο πολυγώνου, κάντε κλικ στη σελίδα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις πολυγώνου για να καθορίσετε τον αριθμό των πλευρών και των αστεριών.
  3. Καταχωρίστε έναν αριθμό στο πεδίο Αριθμός πλευρών που αντιστοιχεί στον αριθμό των σημείων που θέλετε στο αστέρι σας.
  4. Εισαγάγετε ένα ποσοστό αστέρι αστέρι που επηρεάζει το βάθος ή το μέγεθος των σημείων αστέρων.
  5. Σύρετε το δρομέα στην περιοχή εργασίας. Το InDesign διπλασιάζει τον αριθμό των σημείων αγκύρωσης στο πολύγωνο σας και μετακινεί κάθε άλλο σημείο αγκύρωσης και προς το κέντρο του σχήματος με το ποσοστό που καθορίζετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Με το επιλεγμένο εργαλείο πολυγώνου, κάνοντας κλικ μία φορά οπουδήποτε στη σελίδα εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου πολυγώνου που περιλαμβάνει πεδία για τον καθορισμό ύψους πολυγώνου και πλάτους πολυγώνου, καθώς και των ρυθμίσεων πολυγώνου για τον αριθμό πλευρών και το αστεροειδές. Συμπληρώστε τα πεδία, κάντε κλικ στο OK και το σχήμα εμφανίζεται στην οθόνη.

03 του 03

Δημιουργία και λεπτό συντονισμό των σχημάτων αστεριών σας

Δείτε τις παρακάτω οδηγίες για τη δημιουργία τέτοιων μορφών αστεριών στο Adobe InDesign. Η Jacci Howard Bear

Αν δεν έχετε το χρόνο ή την τάση να πειραματιστείτε, υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε διάφορα συγκεκριμένα σχήματα αστεριών. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις για να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερα αστέρια. Οι αριθμοί αντιστοιχούν στα αριθμημένα σχήματα αστεριών στην εικόνα.

  1. Βασικό αστέρι 5 σημείων . Για ένα τέλειο αστέρι των 5 σημείων, όπως αυτά στις σημαίες των ΗΠΑ ή του Τέξας, σχεδιάστε ένα πολύγωνο 5 πλευρών με ένα αστέρι Star 50% και το ίδιο ύψος και πλάτος.
  2. Χρυσό αστέρι στυλ σφραγίδων . Δοκιμάστε ένα πολυγωνικό όριο 20 πλευρών με ένα αστέρι Star μόλις 15%
  3. Χρυσό αστέρι στυλ σφραγίδων . Μια άλλη έκδοση χρυσού σφραγίδα θα μπορούσε να έχει 30 πλευρές με 12% Star Inset. Κρατήστε το πλήκτρο Shift ενώ σχεδιάζετε για να το κρατήσετε τέλεια κυκλική σφραγίδα.
  4. Έκρηξη της εκρήξεως . Για να δημιουργήσετε ένα σχήμα αστέρι με ακανόνιστους πόντους, ξεκινήστε με ένα πολύγωνο 14 πλευρών και ένα 80% Star Inset. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο άμεσης επιλογής για να επιλέξετε μερικά από τα εξωτερικά σημεία αγκύρωσης και να τα μετακινήσετε προς το κέντρο του αστέρα ή προς τα έξω από το κέντρο για να μεταβάλλετε το μήκος των βραχιόνων αστέρι.
  5. Αστέρι αστέρι ή τετράγωνο αστέρι . Για σχήμα άστρου με ορθογώνια σημεία, ξεκινήστε με ένα πολύγωνο 16 πλευρών με 50% αστέρι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Διαγραφή σημείου αγκύρωσης από το αναπτυσσόμενο μενού Pen, διαγράψτε κάθε άλλο από τα ενσωματωμένα σημεία αγκύρωσης.
  6. Καμπύλη Starburst . Ένα άλλο ακανόνιστο σχήμα αστεριού ξεκινάει με ένα πολύγωνο με 7 πλευρές και ένα 50% αστεροειδές. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο άμεσης επιλογής για να μετακινήσετε μερικά από τα εξωτερικά σημεία αγκύρωσης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το εργαλείο Μετατροπής κατεύθυνσης σε ακριβώς τα εσωτερικά σημεία αγκύρωσης για να τα κάνετε σε καμπύλες. Κάνετε αυτό κάνοντας κλικ στο σημείο αγκύρωσης με το εργαλείο και σύροντάς το ελαφρώς για να αποκαλύψετε τις λαβές του. Μπορείτε να επιλέξετε την άγκυρα ή τις λαβές της για να χειριστείτε την καμπύλη για να την πάρετε όπως την θέλετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Με το επιλεγμένο εργαλείο πολυγώνου, κάνοντας κλικ μία φορά οπουδήποτε στη σελίδα εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου πολυγώνου που περιλαμβάνει πεδία για τον καθορισμό ύψους πολυγώνου και πλάτους πολυγώνου, καθώς και των ρυθμίσεων πολυγώνου για τον αριθμό πλευρών και το αστεροειδές. Συμπληρώστε τα πεδία, κάντε κλικ στο OK και το σχήμα εμφανίζεται στην οθόνη.