Διαφορές μεταξύ των επιπέδων Adobe PostScript 1, 2 και 3

Αναπτύχθηκε από την Adobe το 1984, η γλώσσα περιγραφής σελίδας που είναι γνωστή ως PostScript ήταν ένας πρώιμος συμμετέχων στην ιστορία της εκτύπωσης σε επιτραπέζιους υπολογιστές . Το PostScript , ο Mac, ο εκτυπωτής LaserWriter της Apple και το λογισμικό PageMaker από την Aldus κυκλοφόρησαν όλα περίπου την ίδια ώρα. Αρχικά μια γλώσσα που σχεδιάστηκε για την εκτύπωση εγγράφων σε εκτυπωτές λέιζερ, το PostScript σύντομα προσαρμόστηκε για να παράγει αρχεία υψηλής ανάλυσης για εικόνες που χρησιμοποιούν εμπορικοί εκτυπωτές.

Adobe PostScript (Επίπεδο 1)

Η αρχική, βασική γλώσσα ονομάστηκε Adobe PostScript. Το Επίπεδο 1 προσαρτήθηκε όταν ανακοινώθηκε το Επίπεδο 2. Σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, τα αποτελέσματα των αποτελεσμάτων ήταν πρωτόγονα, αλλά καθώς οι νέες εκδόσεις λογισμικού περιέχουν νέες δυνατότητες που δεν είναι διαθέσιμες σε παλαιότερες εκδόσεις, τα επόμενα επίπεδα PostScript πρόσθεσαν υποστήριξη για νέες λειτουργίες.

Επίπεδο 2 του Adobe PostScript

Κυκλοφόρησε το 1991, το επίπεδο PostScript 2 είχε καλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία από τον προκάτοχό του. Προστέθηκε υποστήριξη για διαφορετικά μεγέθη σελίδων, σύνθετες γραμματοσειρές, διαχωρισμούς εντός και για καλύτερη έγχρωμη εκτύπωση. Παρά τις βελτιώσεις, ήταν αργή να υιοθετηθεί.

Adobe PostScript 3

Η Adobe αφαιρεί το "Level" από το όνομα PostScript 3, το οποίο κυκλοφόρησε το 1997. Παρέχει σταθερή απόδοση υψηλής ποιότητας και καλύτερη διαχείριση γραφικών από τις προηγούμενες εκδόσεις. Το PostScript 3 υποστηρίζει διαφανή έργα τέχνης, περισσότερες γραμματοσειρές και επιταχύνει την εκτύπωση. Με περισσότερα από 256 επίπεδα γκρίζου χρώματος ανά χρώμα, το PostScript 3 προκάλεσε τη συγκόλληση να γίνει κάτι παρελθόν. Η λειτουργία του Διαδικτύου εισήχθη αλλά σπάνια χρησιμοποιείται.

Τι είναι το PostScript 4;

Σύμφωνα με την Adobe, δεν θα υπάρχει PostScript 4. Το PDF είναι η πλατφόρμα εκτύπωσης επόμενης γενιάς που προτιμάται πλέον από τους επαγγελματίες και τους εκτυπωτές σπίτι. Το PDF έχει λάβει τα χαρακτηριστικά του PostScript 3 και έχει επεκταθεί με βελτιωμένους χειρισμούς spot χρωμάτων, γρήγορους αλγόριθμους για απόδοση προτύπων και παράλληλη επεξεργασία κεραμιδιών, γεγονός που μειώνει δραματικά το χρόνο που απαιτείται για την επεξεργασία ενός αρχείου.

Όσον αφορά την εκτύπωση σε επιτραπέζιο υπολογιστή, το επίπεδο PostScript που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αρχείων PostScript και PDF εξαρτάται εν μέρει από τα επίπεδα PostScript που υποστηρίζονται από τον εκτυπωτή και το πρόγραμμα οδήγησης του εκτυπωτή. Τα παλαιότερα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτών και εκτυπωτές δεν μπορούν να ερμηνεύσουν ορισμένες από τις δυνατότητες που υπάρχουν στο PostScript Level 3, για παράδειγμα. Ωστόσο, τώρα που η PostScript 3 έχει βγει για 20 χρόνια, είναι σπάνιο να συναντήσετε έναν εκτυπωτή ή άλλη συσκευή εξόδου που δεν είναι συμβατή.