Κοινά σύμβολα πληκτρολογίου

Παρόλο που μπορείτε να σκεφτείτε τα σύμβολα ampersand (&), τον αστερίσκο (*) και το σύμβολο λιβρών (#) ως τυπογραφικά σύμβολα που βρίσκονται στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή ή του τηλεφώνου σας, κάθε ένα από αυτά τα σύμβολα έχει τη δική του ιστορία που χρονολογείται πριν από την ύπαρξη υπολογιστών. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την προέλευση και τη σημασία αυτών των συμβόλων, καθώς και συμβουλές για τον τρόπο χρήσης τους.

01 από 10

Ampersand & (And)

Το τυπογραφικό σύμβολο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της λέξης και ( & ) είναι το λατινικό σύμβολο για το οποίο σημαίνει και . Το όνομα, ampersand , πιστεύεται ότι προέρχεται από τη φράση και per se και.

Σε ένα τυποποιημένο αγγλικό διάταγμα πληκτρολογίου, το στοιχείο ampersand (&) είναι προσπελάσιμο με shift + 7. Σε πολλές γραμματοσειρές, το ampersand μοιάζει πολύ με ένα cursive S ή ένα καμπύλο συν σημάδι, αλλά σε άλλες γραμματοσειρές, μπορείτε σχεδόν να δείτε τη λέξη Et στο σχεδιασμό του ampersand.

Το ampersand είναι μια μορφή απολίνωσης επειδή συνδέει δύο χαρακτήρες σε ένα.

02 από 10

Apostrophe "(πρωταρχικός, Μοναδικός Προσφορά)

Ένα σημάδι στίξης, η απόστροφο ( ' ) δηλώνει την παράλειψη ενός ή περισσοτέρων γραμμάτων. Η φράση δεν θα γίνει η συστολή δεν θα ήταν με την απόστροφο δείχνοντας το λείπει o. Στην κυβέρνηση , μια συντομευμένη μορφή κυβέρνησης , η απόστροφο δείχνει πολλά χαμένα γράμματα.

Η απόστροφο χρησιμοποιείται για μερικούς πληθυντικούς και ιδιοκτήτες: τον 5ο (πληθυντικό) ή τον Jill (κτητικό)

Το glyph που χρησιμοποιείται για την απόστροφο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου. Σε δακτυλογραφημένο ή απλό (μη μορφοποιημένο) κείμενο, η απόστροφο είναι συνήθως ένα ευθύγραμμο (ή ελαφρώς κεκλιμένο) ευθύγραμμο σημάδι ('). Σε ένα τυποποιημένο πληκτρολόγιο QWERTY, το κλειδί για αυτό το σήμα βρίσκεται μεταξύ των πλήκτρων με ημικυκλικό και ENTER.

Σε σωστά τυποποιημένο υλικό, ένα σγουρό ή τυποποιημένο απόστοπο είναι ο σωστός χαρακτήρας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ('). Αυτός είναι ο ίδιος χαρακτήρας που χρησιμοποιείται ως το σωστό ή κλειστό παράθυρο όταν χρησιμοποιούμε μοναδικά εισαγωγικά. Διαφέρει ανάλογα με το γράμμα, αλλά γενικά μοιάζει με κόμμα εκτός από το ότι βρίσκεται πάνω από τη γραμμή βάσης.

Σε Mac, χρησιμοποιήστε το Shift + Option +] για μια σγουρή αποστρόφηση. Για τα Windows, χρησιμοποιήστε το ALT 0146 (κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT και πληκτρολογήστε τους αριθμούς στο αριθμητικό πληκτρολόγιο). Στην HTML, κωδικοποιήστε τον χαρακτήρα ως & # 0146; Για '.

Το ίδιο κλειδί που χρησιμοποιείται για να πληκτρολογήσετε ένα απόστροφο (το μοναδικό ευθύγραμμο σημάδι) χρησιμοποιείται για ένα πρωταρχικό . Αυτό είναι ένα μαθηματικό σύμβολο που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει μια διαίρεση σε μέρη - πιο συγκεκριμένα πόδια ή λεπτά.

Η ευθεία αποστρόφηση χρησιμοποιείται συχνά για μεμονωμένα εισαγωγικά σε μη τυποποιημένο υλικό (όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή ιστοσελίδες). Η αποστρόφηση τυπογραφίας είναι επίσης το ήμισυ ενός ζεύγους χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται για μεμονωμένα εισαγωγικά. Υπάρχει ένα αριστερό ενιαίο εισαγωγικό και ένα σωστό εισαγωγικό εισαγωγικό.

03 από 10

Αστέρικς (Star, Times)

Ένας αστερίσκος είναι το αστεροειδές σύμβολο ( * ) που χρησιμοποιείται στη λογοτεχνία, τα μαθηματικά, τον υπολογισμό και σε πολλά άλλα πεδία. Ο αστερίσκος μπορεί να υποδηλώνει μπαλαντέρ, επανάληψη, σημειώσεις, πολλαπλασιασμό (φορές) και υποσημειώσεις.

Στο κανονικό πληκτρολόγιο αγγλικής διάταξης, ο αστερίσκος είναι προσπελάσιμος με shift + 8. Σε ένα πληκτρολόγιο του τηλεφώνου, αναφέρεται συνήθως ως αστέρι .

Σε ορισμένες γραμματοσειρές, ο αστερίσκος είναι υπερχαρακτηρισμένος ή μικρότερος από άλλα σύμβολα. Μπορεί να εμφανιστεί ως τρεις διασταυρωμένες γραμμές, δύο διαγώνιες και μία οριζόντια ή δύο διαγώνιες και μία κάθετη, ή κάποια παραλλαγή.

04 από 10

Στο Σημείο @ (Κάθε)

Το σημάδι ( @ ) σημαίνει κάθε (ή εα.), Σε ή σε κάθε, όπως στο "Τρία περιοδικά @ πέντε δολάρια" (3 περιοδικά θα κοστίζουν 5 δολάρια το καθένα ή 15 δολάρια συνολικά). Το σημάδι στο σημείο είναι επίσης τώρα ένα απαραίτητο μέρος όλων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο διαδίκτυο. Ο χαρακτήρας είναι ένας συνδυασμός ( απολίνωση ) των a και e.

Στα γαλλικά, μια πινακίδα ονομάζεται petit escargot - μικρό σαλιγκάρι. Στο πρότυπο αγγλικό πληκτρολόγιο, το σημάδι στο σημείο shift + 2.

05 από 10

Dash - - - (Hyphen, En Dash, Em Dash)

Δεν είναι παύλα. μια παύλα είναι μια σύντομη γραμμή που χρησιμεύει ως σημείο στίξης και συχνά αντιπροσωπεύεται από ένα ή περισσότερα παύλα.

Η συντομότερη παύλα, το Hyphen

Ένα παύλα είναι ένα σύντομο σημείο στίξης που χρησιμοποιείται για την ένωση λέξεων (όπως καλά διαβάσει ή jack-of-all-trades) και για να διαχωρίσετε τις συλλαβές μιας μόνο λέξης ή τους χαρακτήρες σε έναν αριθμό τηλεφώνου (123-555-0123).

Το ενωτικό είναι το άκαμπτο κλειδί μεταξύ 0 και + / = σε ένα τυπικό πληκτρολόγιο. Οι σφήνες είναι συνήθως μικρότερες και παχύτερες από τις παύλες αν και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη γραμματοσειρά και η διαφορά μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθεί, ανάλογα με τη γραμματοσειρά. - - -

Η σύντομη παύλα

Λίγο περισσότερο από ένα παύλα, η παύλα είναι σχεδόν ισοδύναμη με το πλάτος του πεζικού n στο τύπωμα στην οποία έχει ρυθμιστεί. Οι παύλες (-) είναι κατά κύριο λόγο για εμφάνιση διάρκειας ή εύρους όπως στις 9: 00-5: 00 ή 112-600 ή στις 15-31 Μαρτίου. Ανεπίσημα, μια παύλα συχνά στέκεται για μια σωστή παύλα.

Δημιουργήστε en παύλες με το προαιρετικό παύλα (Mac) ή ALT 0150 (Windows) - κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT και πληκτρολογήστε 0150 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο. Δημιουργία en παύλες σε HTML με & # 0150; (ampersand-no space, σημάδι λιβρών 0150 ημίξηρα). Ή χρησιμοποιήστε την αριθμητική οντότητα Unicode του & # 8211; (χωρίς κενά).

Η μεγάλη παύλα

Συχνά εμφανίζεται γραμμένο ως ζεύγος παύλες, η παύλα em είναι λίγο μεγαλύτερη από μια παύλα - περίπου ισοδύναμη με το πλάτος του πεζούτου m στην τυπογραφική όψη στην οποία έχει ρυθμιστεί. Παρόμοια με μια παρενθετική φράση (όπως αυτή), η παύλα em ορίζει διαφορετικές ρήτρες σε μια πρόταση ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει διαχωρισμό για έμφαση.

Δημιουργήστε παύλες με Shift-Option-παύλα (Mac) ή ALT 0151 (Windows) - κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT και πληκτρολογήστε 0151 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο. Δημιουργήστε παύλες σε HTML με & # 0151; (ampersand-no space, σημάδι λίρας 0151 ημίξηρα). Ή χρησιμοποιήστε την αριθμητική οντότητα Unicode του & # 8212; (χωρίς κενά).

06 από 10

Δολάριο Sign $

Ένα σύμβολο που μοιάζει με ένα κεφάλαιο S με μία ή δύο κάθετες γραμμές μέσα από αυτό, το σύμβολο του δολαρίου αντιπροσωπεύει νόμισμα στις ΗΠΑ και σε ορισμένες άλλες χώρες και χρησιμοποιείται επίσης στον προγραμματισμό υπολογιστών.

Ο Oliver Pollack πιστώνεται από πολλές πηγές ως υπεύθυνος για το σύμβολο του δολαρίου ΗΠΑ (δολάριο). Φαίνεται ότι η έκδοσή του για τη συντομογραφία του pesos ήταν λίγο δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί και όταν οι ΗΠΑ χρειάζονταν ένα σύμβολο για να εκπροσωπήσουν τα χρήματά μας, το $ πήρε το νεύμα. Το Pollack δεν παίρνει πάντα την πίστωση. Άλλες πιθανές καταβολές είναι ότι προέρχεται από το σήμα του νομισματοκοπείου επί ισπανικών τεμαχίων οκτώ ή από σύμβολο για το κιννάβαρο ή από σύμβολο σε ρωμαϊκό νόμισμα. Το σύμβολο $ χρησιμοποιείται επίσης για το νόμισμα σε ορισμένες χώρες εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μία ή δύο γραμμές; Συνήθως γραμμένο με μία κατακόρυφη διαδρομή ($), μερικές φορές φαίνεται με δύο παράλληλες κινήσεις. Ένα άλλο νομισματικό σύμβολο, το cifrano, χρησιμοποιεί δύο γραμμές και μοιάζει πολύ με το σύμβολο του δολαρίου. Σε ορισμένες γραμματοσειρές, η γραμμή γράφεται ως σύντομη διαδρομή στο πάνω και στο κάτω μέρος του S αντί για μια συμπαγή γραμμή μέσω του χαρακτήρα όπως φαίνεται στο σύμβολο $ για το Courier New.

Το σύμβολο $ υποδηλώνει περισσότερα από χρήματα. Χρησιμοποιείται επίσης σε μια ποικιλία από γλώσσες προγραμματισμού για να αντιπροσωπεύει συμβολοσειρά, τέλος γραμμής, ειδικούς χαρακτήρες κ.λπ. Σε ένα τυπικό πληκτρολόγιο, το σύμβολο $ είναι προσπελάσιμο πληκτρολογώντας το Shift + 4.

Σε ένα τυπικό αγγλικό πληκτρολόγιο, το σύμβολο του δολαρίου είναι Shift + 4.

07 από 10

Εξαπάτηση! και Αντεστραμμένη Εξαπάτηση ¡

Το θαυμαστικό ( ! ) Είναι ένα σημάδι στίξης που χρησιμοποιείται στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες για να δηλώσει μια διακήρυξη όπως ακραία ευτυχία, φωνή ή έκπληξη. Για παράδειγμα: Ουάου! Απίστευτος! Αυτό είναι υπέροχο! Σταματήστε να πηδάτε στο κρεβάτι αυτή τη στιγμή!

Χρησιμοποιήστε ξαφνικά τα θαυμαστικά στο κείμενο. Πολλά σήματα όπως "Good Grief !!!!!!" δεν είναι συνήθης χρήση.

Το σήμα που χρησιμοποιήθηκε ως θαυμαστικό ήταν αρχικά ένας τρόπος γραφής του IO, μιας λατινικής λέξης που σημαίνει θαυμαστικό ή έκφραση χαράς.

Υπάρχουν δύο ευρέως αποδεκτές θεωρίες ως προς την προέλευση του θαυμαστικού:

  1. Οι γραφοί έσωσαν το χώρο τοποθετώντας το I πάνω από το O με το O να γίνει τελικά μια γεμάτη τελεία.
  2. Ήταν αρχικά γραμμένο ως O με μια κάθετο μέσα από αυτό, αλλά O τελικά εξαφανίστηκε και η εναπομένουσα κάθετος εξελίχθηκε στο σημερινό θαυμαστικό.

Διάφοροι όροι αργκό για το σύμβολο περιλαμβάνουν κτύπημα, χτυπήματα, χτύπημα, στρατιώτης, έλεγχος και κραυγή.

Το θαυμαστικό χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένες γλώσσες προγραμματισμού μαθηματικών και υπολογιστών.

Ο ! σε ένα τυπικό πληκτρολόγιο είναι Shift + 1.

Το ανάστροφο θαυμαστικό ( ¡ ) είναι ένα σημάδι στίξης που χρησιμοποιείται σε ορισμένες γλώσσες, όπως τα ισπανικά. Οι επικρίσεις χρησιμοποιούνται για να πλαισιώσουν μια διακήρυξη, με το ανάποδα ή το ανάστροφο θαυμαστικό στην αρχή ¡και το κανονικό θαυμαστικό στο τέλος! . Vi la película la noche pasada. ¡Qué susto!

Ο κώδικας Alt / ASCII: ALT 173 ή ALT 0161.

08 από 10

Αριθμός εγγραφής # (Λίρα Σημάδι, Hash)

Το σύμβολο # είναι γνωστό ως το σύμβολο αριθμού ή το σημάδι λιβρών (δεν πρέπει να συγχέεται με το σύμβολο της λίβρας που υποδηλώνει το νόμισμα) ή το hash σε διάφορες χώρες.

Σε ένα τηλεφωνικό πληκτρολόγιο, είναι γνωστό ως το κλειδί λιβρών (US) ή το κλειδί κατακερματισμού στις περισσότερες αγγλόφωνες χώρες.

Όταν # προηγείται ένας αριθμός, είναι ένας αριθμός όπως στο # 1 (αριθμός 1). Όταν ακολουθεί έναν αριθμό είναι λίβρα (μονάδα βάρους) όπως σε 3 # (τρία κιλά) (κυρίως ΗΠΑ)

Άλλα ονόματα για το # περιλαμβάνουν hex και octothorp. # μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον προγραμματισμό υπολογιστών, στα μαθηματικά, στις ιστοσελίδες (όπως σύντομη περίληψη ενός ιστολογίου ενός blog ή για να δηλώσει μια ειδική ετικέτα όπως το hashtag στο Twitter), το σκάκι και το copywriting. Τα σύμβολα τριών λιβρών (###) συχνά υποδηλώνουν "το τέλος" σε δελτία Τύπου ή δακτυλογραφημένα χειρόγραφα.

Στα βασικά πληκτρολόγια των ΗΠΑ, το πλήκτρο # είναι Shift + 3. Μπορεί να βρίσκεται σε άλλες τοποθεσίες σε άλλες χώρες. Mac: Επιλογή + 3. Windows: ALT + 35

Παρόλο που η μουσική σημειογραφία για την απότομη (♯) μοιάζει παρόμοια, δεν είναι η ίδια με την πινακίδα αριθμού. Το σύμβολο αριθμού γενικά αποτελείται από 2 (συνήθως) οριζόντιες γραμμές και 2 εμπρόσθιες εγκοπές. Ενώ η αιχμηρή είναι 2 κατακόρυφες γραμμές και 2 κεκλιμένες γραμμές έτσι ώστε φαίνεται να κλίνει προς τα αριστερά ενώ η πινακίδα αριθμού είναι πιο όρθια ή κλίνει προς τα δεξιά.

09 από 10

Ετικέτα προσφοράς "(Διπλό Πρωτότυπο, Διπλά Σήματα)

Τα αποσπάσματα είναι συνήθως ένα ζευγάρι συμβόλων που χρησιμοποιούνται στην αρχή και στο τέλος του κειμένου που αναφέρεται σε λέξη για λέξη, διάλογο (όπως σε ένα βιβλίο) και γύρω από τους τίτλους ορισμένων μικρών έργων. Το συγκεκριμένο στυλ εισαγωγικού σημείου ποικίλλει ανάλογα με τη γλώσσα ή τη χώρα. Ο χαρακτήρας που περιγράφεται εδώ είναι το διπλό εισαγωγικό ή διπλό πρωταρχικό .

Σε ένα τυποποιημένο πληκτρολόγιο, το σύμβολο (Shift + ') ονομάζεται πιο συχνά ένα εισαγωγικό σημάδι.Αυτό είναι επίσης ένα διπλό πρωταρχικό που χρησιμοποιείται για να δηλώσει ίντσες και δευτερόλεπτα (επίσης βλέπε prime ) .Στην τυπογραφία, αυτά τα ευθεία διπλά εισαγωγικά αναφέρονται συχνά ως απλά αποσπάσματα όταν χρησιμοποιούνται ως εισαγωγικά.

Σε σωστά τυποποιημένο υλικό, οι βουβές αποσπάσματα μετατρέπονται σε σγουρά εισαγωγικά ή εισαγωγικά. Όταν μετατρέπονται σε σγουρά εισαγωγικά, χρησιμοποιούνται δύο ξεχωριστοί χαρακτήρες: Αριστερός διπλός δείκτης προσφοράς (ανοιχτό) "και δεξιός διπλός αριθμός αναφοράς (κλειστός)". Αυξάνουν ή καμπυλώνουν (σε αντίθετες κατευθύνσεις) ενώ το κανονικό εισαγωγικό ή διπλό πρωινό είναι γενικά ευθεία προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Σε Mac, χρησιμοποιήστε το Option + [και το Shift + Option + [για τα αριστερά και τα δεξιά διπλά εισαγωγικά. Για τα Windows, χρησιμοποιήστε τα ALT 0147 και ALT 0148 για τα διπλά εισαγωγικά (αριστερά και δεξιά).

10 από 10

Συμπίεση / (προς τα εμπρός) # (προς τα πίσω)

Από τεχνική άποψη, οι χαρακτήρες στίξης που αναφέρονται ως κάθετος είναι λίγο διαφορετικοί και έχουν διαφορετική χρήση. Ωστόσο, σε κοινή χρήση σήμερα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά. Οι διάφορες μορφές αυτού του σημείου στίξης χρησιμοποιούνται σαν διαχωριστικό, υποκατάστατο λέξεων, για μαθηματικές εκφράσεις και σε διευθύνσεις ιστού (URL ή Uniform Resource Locator).

Υπάρχει η κάθετο ή προς τα εμπρός κάθετο (/) που βρίσκεται σε μια τυποποιημένη διάταξη πληκτρολογίου (συνήθως μοιράζεται ένα κλειδί με το ερωτηματικό?). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ALT + 47 για τον ίδιο χαρακτήρα. Ονομάζεται επίσης εγκεφαλικό επεισόδιο ή κόμμα ή διαγώνιος .

Το solidus (/) τυπικά κλίνει λίγο πιο μπροστά από την κάθετο. Ονομάζεται επίσης μια πλάγια κάθετη γραμμή ή κλάδος γραμμής ή μια διαχωριστική τομή λόγω της χρήσης της σε μαθηματικές εκφράσεις. Σε ορισμένες γραμματοσειρές, ενδέχεται να συναντήσετε χαρακτήρες όπως:

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι αποδεκτή η χρήση του χαρακτήρος κάθετο στο πληκτρολόγιο.

Η αντίστροφη κάθετο ή η ανάστροφη κάθετο είναι αντίστροφη . Το αντίστροφο solidus ( \ ) χρησιμοποιείται συνήθως ως διαχωριστής διαδρομής στα Windows όπως στο C: \ Program Files \ Adobe \ InDesign και ως χαρακτήρας σε ορισμένες γλώσσες προγραμματισμού όπως Perl. Το αντίστροφο στερεό είναι επίσης γνωστό ως χαρακτήρας αντίστροφης διαίρεσης , αν και αυτή η χρήση είναι σπάνια.

Σε ένα τυποποιημένο πληκτρολόγιο των ΗΠΑ, το \ μοιράζεται ένα κλειδί με | (σωλήνας / κάθετη γραμμή - Shift + \) στο τέλος της σειράς πλήκτρων QWERTY. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ALT + 92 για τον ίδιο χαρακτήρα.