Προσθήκη συνδέσμων σε ιστοσελίδες

Σύνδεσμοι ή άγκυρες σε ιστοσελίδες

Ένας από τους πρωταρχικούς διαφοροποιητές ανάμεσα σε ιστοσελίδες και άλλες μορφές μέσων επικοινωνίας είναι η ιδέα των «συνδέσμων» ή των υπερσυνδέσεων, όπως είναι τεχνικά γνωστοί στους όρους σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Εκτός από το να βοηθήσουμε να κάνουμε το web αυτό που είναι σήμερα, οι συνδέσεις, καθώς και οι εικόνες, είναι εύκολα οι πιο συχνά προσθέτοντας πράγματα σε ιστοσελίδες. Αυτά τα στοιχεία είναι εύκολο να προστεθούν (μόνο δύο βασικές ετικέτες HTML ) και μπορούν να φέρουν ενθουσιασμό και διαδραστικότητα σε διαφορετικές σελίδες απλού κειμένου. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για την ετικέτα (anchor), η οποία είναι το πραγματικό στοιχείο HTML που χρησιμοποιείται για την προσθήκη συνδέσμων στις σελίδες του ιστότοπου.

Προσθήκη συνδέσμων

Ένας σύνδεσμος ονομάζεται άγκυρα σε HTML, και έτσι η ετικέτα που την αντιπροσωπεύει είναι η ετικέτα Α. Συνήθως, οι άνθρωποι αναφέρονται απλώς σε αυτές τις προσθήκες ως "συνδέσμους", αλλά η άγκυρα είναι αυτό που προστίθεται σε οποιαδήποτε σελίδα.

Όταν προσθέτετε έναν σύνδεσμο, πρέπει να υποδεικνύετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας στην οποία θέλετε να μεταβαίνουν οι χρήστες σας όταν κάνουν κλικ ή πατούν (αν βρίσκονται σε οθόνη αφής) που συνδέουν. Ορίζετε αυτό με το χαρακτηριστικό.

Το χαρακτηριστικό href σημαίνει "αναφορά υπερκειμένου" και ο σκοπός του είναι να υπαγορεύει τη διεύθυνση URL όπου θέλετε να πάει αυτός ο συγκεκριμένος σύνδεσμος. Χωρίς αυτές τις πληροφορίες, ένας σύνδεσμος είναι άχρηστος - θα έλεγε στο πρόγραμμα περιήγησης ότι ο χρήστης θα έπρεπε να μεταφερθεί κάπου, αλλά δεν θα ήταν διαθέσιμος οι πληροφορίες προορισμού για το σημείο εκείνο που θα έπρεπε να είναι "κάπου". Αυτή η ετικέτα και αυτό το χαρακτηριστικό συμβαδίζουν.

Για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο κειμένου, γράφετε:

URL της ιστοσελίδας για να μεταβείτε στο "> Κείμενο που θα είναι ο σύνδεσμος

Έτσι, για να συνδεθείτε με την αρχιτεκτονική Σχεδιασμός ιστοσελίδων / αρχική σελίδα HTML, γράφετε:

Σχετικά με το Web Design και το HTML

Μπορείτε να συνδέσετε σχεδόν οτιδήποτε στη σελίδα HTML, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων . Απλά περιβάλλετε τα στοιχεία ή τα στοιχεία HTML που θέλετε να συνδέσετε με τις ετικέτες και . Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε συνδέσμους με σύμβολα κράτησης θέσεων, εξαιρώντας το χαρακτηριστικό href - αλλά φροντίστε να επιστρέψετε και να ενημερώσετε αργότερα τις πληροφορίες href ή εάν ο σύνδεσμος δεν θα κάνει τίποτα όταν έχετε πρόσβαση.

Το HTML5 καθιστά έγκυρη τη σύνδεση στοιχείων σε επίπεδο μπλοκ όπως οι παραγράφους και τα στοιχεία DIV . Μπορείτε να προσθέσετε μια ετικέτα αγκύρωσης γύρω από μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή, όπως μια λίστα διαίρεσης ή ορισμού, και ολόκληρη αυτή η περιοχή θα είναι "clickable". Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μεγαλύτερες, φιλικές προς τα δάχτυλα περιοχές σε έναν ιστότοπο.

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την προσθήκη συνδέσμων

Άλλα ενδιαφέροντα είδη συνδέσμων

Το στοιχείο Α δημιουργεί έναν τυπικό σύνδεσμο σε άλλο έγγραφο, αλλά υπάρχουν και άλλοι τύποι συνδέσμων που μπορεί να σας ενδιαφέρουν: