Είναι νόμιμο να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ροής πολυμέσων;

Ερώτηση

Είναι νόμιμο να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ροής πολυμέσων ;

Αυτή η συχνή ροή μέσων ενημέρωσης διερευνά τις νομιμότητες χρήσης ροής ήχου και βίντεο και τι πρέπει να γνωρίζετε κατά την περιήγηση στο Internet.

Απάντηση
Το Streaming Media μπορεί να οριστεί στη βασική μορφή του ως τεχνολογία που παρέχει οποιοδήποτε τύπο μέσου (ήχου, βίντεο ή και τα δύο) χωρίς να χρειάζεται να κατεβάζετε αρχεία διαφορετικών μορφών.

Νομικές αρχές

Όταν εξετάζετε τις νομιμότητες, είναι καλύτερο να σκεφτείτε τα δικαιώματα του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι ιστότοποι που μεταφορτώνουν παράνομα και μεταδίδουν υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα και ως εκ τούτου δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε παρεμπιπτόντως, αυτό το αδίκημα τιμωρείται πραγματικά από το νόμο στις περισσότερες χώρες. Θυμηθείτε, παρόλο που η τεχνολογία συνεχούς ροής δεν είναι παράνομη (όπως P2P κ.λπ.), μπορεί να είναι η φύση του περιεχομένου που λαμβάνετε.

Αξιολογήστε το περιεχόμενο που είναι σε ροή

Εάν ένας ιστότοπος προβάλλει ρυμουλκούμενα ταινιών ή μικρά μουσικά / βίντεο κλιπ που έχουν εγκριθεί από τον κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων για διαφημιστικούς σκοπούς, τότε αυτό είναι προφανώς μια εξουσιοδοτημένη χρήση. Ωστόσο, αν βρείτε ιστότοπους που προσφέρουν δωρεάν ολόκληρη την ταινία ή το βίντεο ή με πολύ μειωμένο κόστος σε σύγκριση με τις νόμιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αυτό είναι σίγουρο ότι είναι κάτι το ύποπτο.

Το επιχείρημα της δίκαιης χρήσης

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ δίκαιης χρήσης και πειρατείας και αυτός είναι ένας τομέας του νόμου ο οποίος συχνά θολώνεται στις καλύτερες εποχές. Το ερώτημα να ρωτήσετε τον εαυτό σας όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που προβάλλει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι: "Πόσο υλικό από τα πνευματικά δικαιώματα χρησιμοποιείται και σε ποιο πλαίσιο;" Για παράδειγμα, εάν βρείτε έναν ιστότοπο στο Διαδίκτυο που έχει γράψει μια ανασκόπηση ενός μουσικού άλμπουμ, ταινίας ή βίντεο και έχει συμπεριλάβει ένα σύντομο κλιπ για την απεικόνιση του άρθρου, τότε αυτό γίνεται συνήθως αποδεκτό ως δίκαιη χρήση. Ωστόσο, ένας ιστότοπος που εκπέμπει μεγάλο αριθμό υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και προσπαθεί να κερδίσει χρήματα από αυτό, μπορεί να ενεργεί παράνομα - ειδικά αν δεν του έχει δοθεί άδεια από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων.