Πώς να διαχειριστείτε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και πληροφορίες αυτόματης συμπλήρωσης στην όπερα

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web Opera σε λειτουργικά συστήματα Windows, Mac OS X ή macOS Sierra.

Πολλοί ιστότοποι ζητούν πιστοποίηση σύνδεσης και άλλα προσωπικά στοιχεία όπως όνομα, διεύθυνση κ.λπ. για σκοπούς πρόσβασης, εγγραφή προϊόντων και υπηρεσιών και πολλά άλλα. Η εισαγωγή των ίδιων πληροφοριών ξανά και ξανά μπορεί να γίνει μια μονότονη και χρονοβόρα υπόθεση. Πολλοί από εμάς καλούνται να διαχειριστούν ένα δυσβάσταχτο ποσό ονομάτων, κωδικών πρόσβασης και άλλων δεδομένων. Ο περιηγητής του Opera ενσωματώνει σπορ χαρακτηριστικά που χειρίζονται όλες αυτές τις πληροφορίες για εσάς με έναν αποτελεσματικό και εύκολο στη χρήση τρόπο και αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία.

Για να ξεκινήσετε πρώτα, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης.

Εάν είστε χρήστης των Windows κάντε κλικ στο κουμπί μενού Opera , που βρίσκεται στην πάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί αυτού του στοιχείου μενού: ALT + P

Εάν είστε χρήστης Mac, κάντε κλικ στην επιλογή Opera στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω συντόμευση πληκτρολογίου αντί αυτού του στοιχείου μενού: Command + Comma (,)

Η διεπαφή ρυθμίσεων της Όπερας θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα προγράμματος περιήγησης. Στο αριστερό παράθυρο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή με την ένδειξη Απόρρητο και ασφάλεια .

Αυτόματη συμπλήρωση

Η πρώτη ενότητα σε αυτή τη σελίδα που μας ενδιαφέρει για τους σκοπούς αυτού του φροντιστηρίου είναι η Αυτόματη συμπλήρωση , η οποία περιέχει μια επιλογή που συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου καθώς και ένα κουμπί.

Ενεργοποιημένη από προεπιλογή, όπως αποδεικνύεται από το σημάδι ελέγχου που βρίσκεται δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση αυτόματης συμπλήρωσης φόρμας σε ιστοσελίδες , η λειτουργία Αυτόματης συμπλήρωσης της Operaπροπληρώνει έναν αριθμό σημείων δεδομένων που εισάγονται συνήθως σε φόρμες Ιστού όπου ισχύει. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από τη διεύθυνση σας σε έναν αριθμό πιστωτικής κάρτας. Καθώς περιηγείστε στο Web και συμπληρώνετε διάφορες μορφές και πεδία, η Opera μπορεί να αποθηκεύσει συγκεκριμένες πληροφορίες για μελλοντική χρήση ως μέρος της δυνατότητας αυτόματης συμπλήρωσης. Μπορείτε να προσθέσετε αυτά τα δεδομένα, να τα τροποποιήσετε ή να τα διαγράψετε, κάνοντας πρώτα κλικ στο κουμπί " Διαχείριση ρυθμίσεων αυτόματης συμπλήρωσης ". Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, αφαιρώντας το σημάδι ελέγχου που βρίσκεται δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση αυτόματης συμπλήρωσης φόρμας σε ιστοσελίδες .

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί, η διεπαφή ρυθμίσεων αυτόματης συμπλήρωσης θα είναι ορατή, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και περιέχει δύο ενότητες: Διευθύνσεις και πιστωτικές κάρτες . Σε αυτή τη διεπαφή μπορείτε να προβάλετε και να επεξεργαστείτε όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες Autofill καθώς και να προσθέσετε νέα δεδομένα.

Κωδικοί πρόσβασης

Η ενότητα " Κωδικοί πρόσβασης " κατασκευάζεται παρόμοια με την Αυτόματη συμπλήρωση , με την εξαίρεση που αναφέρεται ότι αυτή η λειτουργία είναι μερικές φορές απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Όταν ενεργοποιηθεί, μέσω της προσφοράς για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης που εισάγω στην επιλογή ιστού , η Opera θα σας ειδοποιήσει εάν θέλετε ή όχι να αποθηκεύσετε μεμονωμένους κωδικούς πρόσβασης όποτε υποβάλλονται σε έναν ιστότοπο. Το κουμπί Διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης σάς επιτρέπει να προβάλετε, να ενημερώσετε ή να διαγράψετε τα αποθηκευμένα διαπιστευτήρια καθώς και να δείτε τη λίστα ιστοτόπων που έχετε αποκλείσει από την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης.