Μετακινήστε το Spam στον αυτόματο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στον Mozilla Thunderbird

Αφού εκπαιδεύσετε το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο Mozilla Thunderbird για λίγο και είστε ικανοποιημένοι με τις ταξινομήσεις του, μπορείτε να αποκομίσετε το μεγαλύτερο όφελος του. Το Mozilla Thunderbird μπορεί να μετακινήσει αυτόματα όλα τα σκουπίδια έξω από το δρόμο των Εισερχομένων σας αυτόματα και να τα βγάλετε στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Βεβαιωθείτε όμως ότι επισκέπτεστε κατά καιρούς το φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων και ότι διορθώνετε ψευδείς ταξινομήσεις τόσο σε αυτόν τον φάκελο όσο και στα εισερχόμενά σας με πεντανιακή λεπτομέρεια.

Μετακινήστε το Spam στον αυτόματο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στον Mozilla Thunderbird

Για να δημιουργήσετε αυτόματα το ανεπιθύμητο μήνυμα του αρχείου Mozilla Thunderbird σε ξεχωριστό φάκελο :

Ορίστε κανόνες ανά λογαριασμό

Καταργήστε την παγκόσμια διαμόρφωση χειρισμού σκουπίδια επιλέγοντας Εργαλεία | Ρυθμίσεις λογαριασμού | Junk Settings από το μενού. Ο Thunderbird υποστηρίζει κανόνες ανά λογαριασμό για τον χειρισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Στον πίνακα "Ρυθμίσεις ανεπιθύμητης", καθορίστε πού να τοποθετήσετε τα εισερχόμενα ανεπιθύμητα μηνύματα - τον προεπιλεγμένο φάκελο "Junk" ή οποιοδήποτε άλλο φάκελο της επιλογής σας - για κάθε λογαριασμό που έχετε ορίσει στο Thunderbird. Προαιρετικά, μπορείτε να διαμορφώσετε κάθε λογαριασμό για να διαγράψετε ανεπιθύμητα μηνύματα παλαιότερα από ένα ρυθμιζόμενο χρονικό διάστημα (η προεπιλογή είναι 14 ημέρες).

Αυτόματη διαγραφή του Spam

Ο Thunderbird δεν θα καταργήσει αυτόματα τα ανεπιθύμητα μηνύματα από τους φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας εκτός αν έχετε ορίσει έναν κανόνα ανά λογαριασμό. Αντ 'αυτού, οι κανόνες του παρόχου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας διέπουν. Για παράδειγμα, το Gmail δεν θα διαγράψει αυτόματα το ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φίλτρο ενώ συνδεθείτε απευθείας στο Gmail και θα διαγράψετε το ανεπιθύμητο μήνυμα για εσάς. Αυτή η ρύθμιση είναι ανεξάρτητη από το Thunderbird.

Ωστόσο, μπορείτε να αδειάσετε με μη αυτόματο τρόπο το μη αυτόματο φάκελο ενός λογαριασμού σε οποιαδήποτε στιγμή, είτε στο Thunderbird είτε ενώ συνδεθήκατε στο λογαριασμό χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό πρόγραμμα ή διεπαφή Web.

Βέλτιστες πρακτικές ανεπιθύμητου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κανείς δεν αρέσει να παίρνει spam, αλλά η διαχείριση spam έχει μεγάλη υπομονή: