Πρέπει να πάρετε ένα κιβώτιο μετατροπής DTV ή μια τηλεόραση HDTV;

Θα χρειαστώ ένα κουτί μετατροπέα DTV αν αγοράσω τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας;

Ένα κιβώτιο μετατροπέα είναι ένας δέκτης που μετατρέπει ένα σήμα από ψηφιακό σε αναλογικό ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ψηφιακή τηλεόραση (DTV) με μια αναλογική τηλεόραση. Ωστόσο, αντί να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας για να αποκόψετε τον μεσάζοντα.

Αν η τηλεόρασή σας διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη ATSC (ψηφιακό), ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα το κάνει, τότε μπορείτε να φέρετε τους τοπικούς σταθμούς εκπομπής σε HD χρησιμοποιώντας μια κεραία .

Σημείωση: Οι μετατροπείς DTV ονομάζονται τέτοιοι, επειδή πρόκειται για μετατροπέα ψηφιακής τηλεόρασης . Ωστόσο, πάνε και με το όνομα DTA για προσαρμογέα ψηφιακής τηλεόρασης, καθώς και με ένα απλό κιβώτιο μετατροπέα .

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός κουτιού μετατροπής DTV

Αν έχετε μια παλαιότερη τηλεόραση που δέχεται μόνο αναλογικά σήματα, τότε ναι, αποκτήστε τον εαυτό σας έναν μετατροπέα DTV. Αυτή είναι η μόνη επιλογή, δεδομένου ότι όλες οι αναλογικές τηλεοπτικές εκπομπές έληξαν στα μέσα του 2009 στις ΗΠΑ .

Ωστόσο, δεν θέλετε αυτή η τεχνολογία να συνδεθεί στην τηλεόρασή σας, επειδή θα μειώσει την ποιότητα της εικόνας σας. HDTV είναι ακριβώς αυτό: high-def? κάνοντας το αναλογικό σήμα είναι σπατάλη του κύριου σκοπού της τηλεόρασης να εξυπηρετεί περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας.

Από την άλλη πλευρά, αν έχετε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, θα χρειαστείτε μόνο ένα DTA εάν χρησιμοποιείτε ένα βίντεο. Εάν αγοράσετε ένα κιβώτιο μετατροπέα, βεβαιωθείτε ότι έχει αναλογική διέλευση μόνο σε περίπτωση που διαθέτετε σταθμό κλάσης Α, χαμηλής ισχύος ή μεταφραστή στην περιοχή σας.