Πού είναι ο ψηφιακός τηλεοπτικός δέκτης;

Οι δέκτες μπορεί να είναι ενσωματωμένοι ή εξωτερικοί

Οποιαδήποτε τηλεόραση που αγοράσατε μετά το Μάρτιο του 2007 έχει πιθανώς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη, παρόλο που μερικές τηλεοράσεις πωλήθηκαν μετά την ημερομηνία αυτή χωρίς αυτούς. Ο δέκτης ψηφιακής τηλεόρασης επιτρέπει στην τηλεόρασή σας να λαμβάνει και να εμφανίζει ένα ψηφιακό σήμα. Όλες οι ραδιοφωνικές εκπομπές στις Η.Π.Α. είναι ψηφιακές από το 2009, οπότε για να παρακολουθήσετε τηλεόραση, χρειάζεστε μια τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη για να παρακολουθήσετε ακόμη και δωρεάν εκπομπές. Αυτός ο δέκτης μπορεί να είναι ενσωματωμένος στην τηλεόραση, να είναι ένα εξωτερικό κουτί δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης συνδεδεμένο με την τηλεόραση ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να είναι ενσωματωμένο σε ένα αποκωδικοποιητή που παρέχεται από μια εταιρεία καλωδιακής ή δορυφορικής.

Τα ψηφιακά σήματα από καλωδιακές και δορυφορικές εταιρείες είναι κωδικοποιημένα και απαιτούν ένα δέκτη που παρέχεται από την καλωδιακή ή δορυφορική εταιρεία για να τα δείτε. Αντίθετα, τα ψηφιακά τηλεοπτικά σήματα από τηλεοπτικούς σταθμούς εκπομπής δεν κρυπτογραφούνται και μπορούν να επεξεργαστούν από τον δέκτη τηλεόρασης.

Πού είναι ο ψηφιακός τηλεοπτικός δέκτης;

Όταν παρακολουθείτε ψηφιακά τηλεοπτικά σήματα εκπομπής σε μια παλαιότερη αναλογική τηλεόραση , ο δέκτης ψηφιακής τηλεόρασης βρίσκεται στο κιβώτιο μετατροπέα DTV.

Όταν παρακολουθείτε ψηφιακά τηλεοπτικά σήματα εκπομπής σε ψηφιακή τηλεόραση ή τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τότε ο ψηφιακός δέκτης βρίσκεται μέσα στην τηλεόραση. Υπάρχει εξαίρεση εάν η ψηφιακή σας τηλεόραση είναι ψηφιακή οθόνη - υπάρχει μια διαφορά .

Για καλωδιακούς και δορυφορικούς συνδρομητές, ο δέκτης ψηφιακής τηλεόρασης βρίσκεται στον αποκωδικοποιητή που σας έδωσε ο παροχέας σας, εκτός εάν είστε ένας από τους λίγους ανθρώπους που χρησιμοποιούν CableCard. Στη συνέχεια, ο δέκτης είναι η CableCard.

Πώς να διαπιστώσετε εάν η παλαιότερη τηλεόραση σας διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει δέκτη, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μάθετε.

Σχετικά με τους εξωτερικούς δέκτες

Αν ανακαλύψετε ότι η τηλεόρασή σας προηγείται εσωτερικών δεκτών και δεν έχετε καλωδιακό ή δορυφορικό αποκωδικοποιητή που περιέχει δέκτη, δεν έχετε άλλη επιλογή παρά να αγοράσετε έναν εξωτερικό δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης. Υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί δέκτες ψηφιακής τηλεόρασης στην αγορά, μερικοί από τους οποίους επιτρέπουν την καταγραφή ψηφιακού περιεχομένου. Τα περισσότερα μεγάλα κουτιά και τα ηλεκτρονικά καταστήματα φέρουν μια καλή επιλογή.

Οι εξωτερικοί δέκτες τηλεόρασης απαιτούν ισχυρό σήμα για την καλή λήψη τηλεόρασης. Τα ψηφιακά σήματα είναι πιο ευαίσθητα στην απόσταση και τα εμπόδια από τα παλαιότερα αναλογικά σήματα. Εάν ζείτε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, ίσως μπορέσετε να ενισχύσετε ένα αδύναμο υπάρχον σήμα χρησιμοποιώντας μια κεραία ειδικά σχεδιασμένη για το σκοπό αυτό. Εάν δεν υπάρχει καθόλου σήμα, μια κεραία δεν θα βοηθήσει. Επίσης, δεν θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε τηλεόραση χωρίς ψηφιακό δέκτη και δεν θα μετατρέψει την παλιά αναλογική σας τηλεόραση σε τηλεόραση HDTV ή Ultra TV .