Διαφορά μεταξύ των οθονών και των τηλεοράσεων

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεοπτικές εκπομπές στην οθόνη του υπολογιστή σας ή να παίξετε παιχνίδια υπολογιστή στην τηλεόρασή σας HDTV, αλλά αυτό δεν τους κάνει την ίδια συσκευή. Οι τηλεοράσεις έχουν χαρακτηριστικά που δεν περιλαμβάνονται στις οθόνες, και οι οθόνες είναι γενικά μικρότερες από τις τηλεοράσεις.

Ωστόσο, έχουν και πολλά κοινά. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι οθόνες υπολογιστών και οι τηλεοράσεις είναι ίδιες και πώς είναι διαφορετικές.

Πώς συγκρίνουν

Παρακάτω είναι μια ματιά σε κάθε πρακτική διαφορά μεταξύ των οθονών και των τηλεοράσεων ...

Μέγεθος

Όσον αφορά το μέγεθος, οι τηλεοράσεις είναι γενικά πολύ μεγαλύτερες από τις οθόνες υπολογιστών. Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας είναι συχνά πάνω από 50 ίντσες ενώ οι οθόνες υπολογιστών παραμένουν συνήθως κάτω από 30 ίντσες.

Ένας λόγος γι 'αυτό είναι επειδή τα γραφεία των περισσότερων ανθρώπων δεν υποστηρίζουν μία ή περισσότερες οθόνες υπολογιστών όπως ένας τοίχος ή ένα τραπέζι κάνει τηλεόραση.

Λιμάνια

Όταν πρόκειται για θύρες, τόσο μια σύγχρονη τηλεόραση και οθόνη υποστηρίζουν VGA , HDMI, DVI και USB .

Η θύρα HDMI σε μια τηλεόραση ή οθόνη είναι συνδεδεμένη σε μια συσκευή που στέλνει βίντεο στην οθόνη. Αυτό μπορεί να είναι ένα Stick Streaming Stick Roku εάν χρησιμοποιείτε τηλεόραση ή υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, αν το καλώδιο HDMI είναι συνδεδεμένο σε μια οθόνη.

Τα VGA και DVI είναι δύο άλλοι τύποι προτύπων βίντεο που υποστηρίζουν οι περισσότερες οθόνες και τηλεοράσεις. Εάν αυτές οι θύρες χρησιμοποιούνται με τηλεόραση, είναι συνήθως να συνδέσετε ένα φορητό υπολογιστή στην οθόνη έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να επεκτείνει ή να αντιγράψει την οθόνη στην τηλεόραση, ώστε ολόκληρο το δωμάτιο να μπορεί να δει την οθόνη.

Μια θύρα USB σε μια τηλεόραση χρησιμοποιείται συχνά για την τροφοδοσία μιας συσκευής που είναι συνδεδεμένη σε μία από τις θύρες βίντεο, όπως το Chromecast. Ορισμένες τηλεοράσεις υποστηρίζουν ακόμη και την προβολή εικόνων και βίντεο από μια μονάδα flash συνδεδεμένη στη θύρα.

Οι οθόνες που έχουν θύρες USB μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για παρόμοιους λόγους, όπως να φορτώσουν μια μονάδα flash. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν εξαντληθούν όλες οι θύρες USB του υπολογιστή.

Όλες οι τηλεοράσεις έχουν θύρα που υποστηρίζει ομοαξονικό καλώδιο, έτσι ώστε μια καλωδιακή υπηρεσία να μπορεί να συνδεθεί απευθείας στην τηλεόραση. Έχουν επίσης μια θύρα για μια κεραία. Οι οθόνες δεν έχουν τέτοιες συνδέσεις.

Κουμπιά

Για να είναι εξαιρετικά βασικές, τόσο οι τηλεοράσεις όσο και οι οθόνες έχουν κουμπιά και οθόνη. Τα κουμπιά αποτελούνται κανονικά από ένα κουμπί τροφοδοσίας και από ένα κουμπί μενού και ίσως από μια εναλλαγή φωτεινότητας. Πολλές οθόνες τηλεοράσεων μέσου μεγέθους έχουν το ίδιο μέγεθος με τηλεοράσεις χαμηλότερου επιπέδου.

Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας έχουν πρόσθετα κουμπιά που επιτρέπουν την εναλλαγή μεταξύ ξεχωριστών θυρών εισόδου. Για παράδειγμα, οι περισσότερες τηλεοράσεις σάς επιτρέπουν να συνδέσετε κάτι πάνω από HDMI και κάτι άλλο με καλώδια AV, οπότε μπορείτε εύκολα να αλλάξετε μεταξύ των δύο ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HDMI Chromecast για μια στιγμή, αλλά στη συνέχεια να μεταβείτε στη συσκευή αναπαραγωγής DVD συνδεδεμένη με AV χωρίς πολύ δισταγμό.

Ανάλυση της οθόνης

Και οι δύο τηλεοπτικές οθόνες και οι οθόνες υπολογιστών υποστηρίζουν ποικίλες αναλύσεις οθόνης και αναλογίες διαστάσεων.

Οι κοινές αναλύσεις οθόνης περιλαμβάνουν τα pixel 1366x768 και 1920x1080 pixels. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για τις οθόνες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, η ανάλυση αυτή μπορεί να φθάσει τα 4096x2160.

Ηχεία

Οι τηλεοράσεις και ορισμένες οθόνες διαθέτουν ηχεία ενσωματωμένα σε αυτά. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συνδέσετε ηχεία υπολογιστή ή ήχο surround μόνο για να λάβετε κάποιο θόρυβο από τη συσκευή.

Ωστόσο, οι οθόνες υπολογιστών με ενσωματωμένα ηχεία είναι γνωστό ότι ακούγονται εξαιρετικά βασικά σε σύγκριση με τα συστήματα υπολογιστών που διαθέτουν αποκλειστικά ηχεία.

Όταν πρόκειται για τηλεοράσεις, τα ενσωματωμένα ηχεία είναι συνήθως εντάξει για τους περισσότερους ανθρώπους, εκτός εάν προτιμούν ήχο surround ή το δωμάτιο είναι πολύ μεγάλο για να ακούει άνετα από μακριά.

Μπορείτε να αλλάξετε μια τηλεόραση και μια οθόνη;

Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να ξέρετε τι θέλετε να κάνει η οθόνη και πώς θέλετε να την χρησιμοποιήσετε. Θέλετε να παίξετε βιντεοπαιχνίδια; Παρακολουθήστε την υπηρεσία καλωδίου πιάτων στο σαλόνι σας; Χρησιμοποιήστε το Photoshop σε μεγάλη οθόνη; Απλά περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο; Skype με την οικογένεια; Η λίστα είναι ατελείωτη ...

Τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος της οθόνης και οι διαθέσιμες θύρες. Αν έχετε φορητό υπολογιστή που υποστηρίζει μόνο VGA και HDMI, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια οθόνη που υποστηρίζει ένα από αυτά τα καλώδια.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στο παιχνίδι. Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα φορητό υπολογιστή που υποστηρίζει VGA και HDMI έξω και θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη οθόνη σε μια εγκατάσταση διπλής οθόνης. Μπορείτε να συνδέσετε την οθόνη με το φορητό υπολογιστή και να χρησιμοποιήσετε και τις δύο οθόνες, αλλά εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ίδια οθόνη για μια μεγάλη ταινία που παρακολουθεί το κοινό, ίσως θελήσετε να πάρετε κάτι μεγαλύτερο.

Επιπλέον, αν σκοπεύετε να συνδέσετε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray, ένα PlayStation και ένα Chromecast εκτός από το φορητό υπολογιστή σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις θύρες HDMI για αυτές τις συσκευές και μια θύρα VGA για τον φορητό υπολογιστή σας , το οποίο είναι ενσωματωμένο μόνο σε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, όχι σε οθόνες.