Τι είναι η μονάδα Flash;

Ο ορισμός της μονάδας δίσκου Flash, ο τρόπος χρήσης του και το μέγεθος του

Μια μονάδα flash είναι μια μικρή, εξαιρετικά φορητή συσκευή αποθήκευσης η οποία, σε αντίθεση με μια μονάδα οπτικού δίσκου ή έναν παραδοσιακό σκληρό δίσκο , δεν έχει κινούμενα μέρη.

Οι μονάδες λάμψης συνδέονται σε υπολογιστές και άλλες συσκευές μέσω ενσωματωμένου βύσματος τύπου A του USB , κάνοντας μια μονάδα flash ένα είδος συνδυασμού συσκευής USB και καλωδίου.

Οι μονάδες λάμψης συχνά αναφέρονται ως μονάδες μανδρών, δίσκοι αντίχειρων ή δίσκοι άλματος. Οι όροι USB drive και SSD (SSD) χρησιμοποιούνται επίσης μερικές φορές, αλλά τις περισσότερες φορές αυτές αναφέρονται σε μεγαλύτερες και όχι τόσο κινητές συσκευές αποθήκευσης βασισμένες στο USB.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα Flash

Για να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα flash, απλώς τοποθετήστε τη μονάδα σε μια ελεύθερη θύρα USB στον υπολογιστή .

Στους περισσότερους υπολογιστές, θα ειδοποιηθείτε ότι η μονάδα flash έχει εισαχθεί και τα περιεχόμενα της μονάδας θα εμφανιστούν στην οθόνη, παρόμοια με την εμφάνιση άλλων μονάδων στον υπολογιστή σας κατά την περιήγηση αρχείων.

Ακριβώς αυτό που συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε τη μονάδα flash εξαρτάται από την έκδοση των Windows ή άλλου λειτουργικού σας συστήματος και από τον τρόπο ρύθμισης του υπολογιστή σας.

Διαθέσιμα μεγέθη μονάδων δίσκου Flash

Οι περισσότερες μονάδες flash έχουν χωρητικότητα αποθήκευσης από 8 GB έως 64 GB. Μικρότερες και μεγαλύτερες μονάδες flash είναι επίσης διαθέσιμες, αλλά είναι πιο δύσκολο να βρεθούν.

Μία από τις πρώτες μονάδες flash είχε μέγεθος μόλις 8 MB. Το μεγαλύτερο που γνωρίζω είναι μια μονάδα flash USB 3.0 με χωρητικότητα 1 TB (1024 GB).

Περισσότερα σχετικά με τις μονάδες Flash

Οι μονάδες Flash μπορούν να γραφτούν και να ξαναγραφούν σε ένα σχεδόν απεριόριστο αριθμό φορών, παρόμοιοι με τους σκληρούς δίσκους.

Οι μονάδες Flash έχουν αντικαταστήσει εντελώς τις μονάδες δισκέτας για φορητές συσκευές αποθήκευσης και, λαμβάνοντας υπόψη πόσο μεγάλες και φθηνές μονάδες flash έχουν γίνει, έχουν σχεδόν αντικαταστήσει δίσκους CD, DVD και BD για σκοπούς αποθήκευσης δεδομένων.