Τι είναι το USB 3.0;

USB 3.0 Λεπτομέρειες και πληροφορίες σύνδεσης

Το USB 3.0 είναι ένα πρότυπο Universal Serial Bus (USB), το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2008. Οι περισσότεροι νέοι υπολογιστές και συσκευές που κατασκευάζονται σήμερα υποστηρίζουν το USB 3.0. Το USB 3.0 αναφέρεται συχνά ως SuperSpeed ​​USB .

Οι συσκευές που τηρούν το πρότυπο USB 3.0 μπορούν να μεταδώσουν θεωρητικά δεδομένα με μέγιστο ρυθμό 5 Gbps ή 5,120 Mbps. Αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με τα προηγούμενα πρότυπα USB, όπως το USB 2.0 , που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να μεταδίδει μόνο δεδομένα στα 480 Mbps ή USB 1.1 που ξεπερνούν τα 12 Mbps.

Το USB 3.2 είναι μια ενημερωμένη έκδοση του USB 3.1 ( SuperSpeed ​​+ ) και είναι το πιο πρόσφατο πρότυπο USB. Αυξάνει αυτή τη θεωρητική μέγιστη ταχύτητα στα 20 Gbps (20,480 Mbps), ενώ το USB 3.1 εισέρχεται με μέγιστη ταχύτητα 10 Gbps (10,240 Mbps).

Σημείωση: Οι παλαιότερες συσκευές, καλώδια και προσαρμογείς USB ενδέχεται να είναι φυσικά συμβατές με υλικό USB 3.0, αλλά εάν χρειάζεστε τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων, όλες οι συσκευές πρέπει να υποστηρίζουν το USB 3.0.

Συνδέσεις USB 3.0

Ο αρσενικός σύνδεσμος σε ένα καλώδιο USB 3.0 ή μονάδα flash ονομάζεται βύσμα . Η θηλυκή υποδοχή στη θύρα του υπολογιστή USB 3.0, το καλώδιο προέκτασης ή η συσκευή ονομάζεται υποδοχή .

Σημείωση: Η προδιαγραφή USB 2.0 περιλαμβάνει βύσματα USB Mini-A και USB Mini-B, καθώς και δοχεία USB Mini-B και USB Mini-AB, αλλά το USB 3.0 δεν υποστηρίζει αυτούς τους συνδέσμους. Εάν συναντήσετε αυτούς τους συνδέσμους, πρέπει να είναι υποδοχές USB 2.0.

Συμβουλή: Δεν είστε βέβαιοι εάν μια συσκευή, καλώδιο ή θύρα είναι USB 3.0; Μια καλή ένδειξη συμμόρφωσης με το USB 3.0 είναι όταν το πλαστικό που περιβάλλει το βύσμα ή το δοχείο είναι το μπλε χρώμα. Ενώ δεν απαιτείται, η προδιαγραφή USB 3.0 συνιστά το μπλε χρώμα να διακρίνει τα καλώδια από αυτά που έχουν σχεδιαστεί για USB 2.0.

Δείτε το διάγραμμα φυσικής συμβατότητας USB για μια αναφορά σελίδας για ό, τι συμβαίνει.