Εγκαταστήστε και διαμορφώστε την κάρτα λήψης βίντεο ή τηλεόρασης σε έναν υπολογιστή

Ξεκινώντας την εγγραφή σε λεπτά

Μια κάρτα τηλεόρασης ή λήψης βίντεο μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί μέσα στον υπολογιστή σας. Γιατί θα θέλατε να το κάνετε αυτό, όταν πολλές κάρτες καταγραφής επιτρέπουν τη σύνδεση μέσω USB 3.0 ; Λοιπόν, το ένα κοστίζει. Οι εσωτερικές κάρτες καταγραφής είναι φθηνές σε σύγκριση με τις εξωτερικές κάρτες USB. Δεύτερον, οι εσωτερικές κάρτες προσφέρουν περισσότερα χαρακτηριστικά από τα εξωτερικά ξαδέλφια τους. Οι εσωτερικές κάρτες καταγραφής συνδέονται σε μια υποδοχή PCI στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας. Διαβάστε παρακάτω για την εγκατάσταση μιας κάρτας καταγραφής σε έναν υπολογιστή με Windows.

Εδώ:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι απενεργοποιημένος και αποσυνδέστε όλα τα καλώδια από το πίσω μέρος του υπολογιστή σας: Πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος, Πληκτρολόγιο, Ποντίκι, Οθόνη κ.λπ.
  2. Μόλις αποσυνδεθούν τα πάντα, αφαιρέστε το κάλυμμα στον υπολογιστή για να μπείτε στα εσωτερικά εξαρτήματα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά συνήθως περιλαμβάνει ξεβιδώνοντας μερικές βίδες στο πίσω μέρος της θήκης και ολισθαίνοντας από ένα από τα πλευρικά πλαίσια. (Ελέγξτε το εγχειρίδιο του υπολογιστή ή της θήκης του υπολογιστή εάν δεν είστε σίγουροι για το άνοιγμα της θήκης).
  3. Αφού το κάλυμμα είναι ανοιχτό, τοποθετήστε την θήκη σε μια επίπεδη επιφάνεια με τη μητρική πλακέτα στραμμένη προς τα επάνω. Εντός της περίπτωσης, θα δείτε πολλά καλώδια και εξαρτήματα. Πρέπει τώρα να ψάξετε για μια ελεύθερη υποδοχή PCI στη μητρική πλακέτα.
  4. Οι υποδοχές PCI χρησιμοποιούνται συνήθως από μόντεμ, κάρτες ήχου, κάρτες γραφικών και άλλα περιφερειακά. Έχουν ένα μικρό ορθογώνιο άνοιγμα και μεγαλύτερο ορθογώνιο άνοιγμα και είναι συνήθως λευκού χρώματος. Συνδέονται στη μητρική πλακέτα με τέτοιο τρόπο ώστε οι είσοδοι / έξοδοι να εκτίθενται στο πίσω μέρος της θήκης του υπολογιστή. (Ελέγξτε το εγχειρίδιο της κάρτας καταγραφής για βοήθεια σχετικά με την εύρεση της υποδοχής PCI).
  1. Τώρα που έχετε εντοπίσει μια ελεύθερη υποδοχή PCI, ξεβιδώστε το μικρό μεταλλικό στήριγμα που είναι τοποθετημένο στην θήκη του υπολογιστή ακριβώς πίσω από την υποδοχή PCI. Μπορείτε να αφαιρέσετε πλήρως αυτό το μικρό ορθογώνιο κομμάτι μετάλλου - θα αντικατασταθεί από την κάρτα PCI Capture Card.
  2. Ήπια, αλλά σταθερά, σύρετε την τηλεόραση ή την κάρτα λήψης βίντεο στην υποδοχή PCI, φροντίζοντας να είναι κλειδωμένη σε όλη τη διαδρομή. Βιδώστε την κάρτα προς τα κάτω στο πίσω μέρος της θήκης έτσι ώστε οι εισόδους / εξόδους να είναι εκτεθειμένες στο πίσω μέρος της θήκης του υπολογιστή. (Και πάλι, εάν χρειάζεστε βοήθεια, συμβουλευτείτε τις οδηγίες που συνοδεύουν την κάρτα καταγραφής).
  3. Τοποθετήστε το πάνελ πίσω στη θήκη, βάλτε τις βίδες πίσω και στηρίξτε τη θήκη πίσω όρθια.
  4. Συνδέστε όλα τα καλώδια πίσω στη θήκη. (Οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος κ.λπ.)
  5. Η τροφοδοσία του υπολογιστή και των Windows πρέπει να ανιχνεύσει το νέο υλικό.
  6. Ένας νέος οδηγός υλικού θα εκτελεστεί ζητώντας από τη δισκέτα εγκατάστασης να εγκαταστήσει προγράμματα οδήγησης για τη νέα σας κάρτα καταγραφής. Τοποθετήστε τη δισκέτα εγκατάστασης στη μονάδα CD ή DVD-ROM και ακολουθήστε τον οδηγό για να εγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης. Εάν εγκαταστήσατε τους οδηγούς εντάξει, προχωρήστε στον αριθμό 13.
  1. Εάν ο νέος οδηγός υλικού δεν εκτελεστεί αυτόματα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο. Βεβαιωθείτε ότι ο δίσκος βρίσκεται στη μονάδα CD. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Ο Υπολογιστής μου στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Ιδιότητες. Κάντε κλικ στην καρτέλα Υλικό και επιλέξτε Διαχείριση συσκευών. Κάντε διπλό κλικ στους ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών και κάντε διπλό κλικ στην κάρτα καταγραφής. Κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης και θα εμφανιστεί ο οδηγός του νέου υλικού. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης.
  3. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε οποιοδήποτε λογισμικό που συνοδεύει την κάρτα καταγραφής από το CD εγκατάστασης. (Για παράδειγμα, το Nero να καταγράφει βίντεο και εγγραφή DVD ή Beyond TV, εάν η κάρτα λήψης διαθέτει λειτουργίες DVR.
  4. Αφού εγκαταστήσετε όλο το λογισμικό, τερματίστε τη λειτουργία του υπολογιστή και συνδέστε τις κεραίες καλωδιακής, δορυφορικής ή over-the-air στις εισόδους της κάρτας Capture Card (Coaxial, S-Video, Composite ή Component).
  5. Ενεργοποιήστε ξανά τον υπολογιστή, ξεκινήστε το λογισμικό Capture και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη λήψη της τηλεόρασης και / ή του βίντεο.

Συμβουλές:

  1. Πριν εγκαταστήσετε την κάρτα λήψης, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε μια ελεύθερη υποδοχή PCI.

Ο, τι χρειάζεσαι: