Χρησιμοποιώντας την αντίθεση στο γραφικό σχέδιο και τη διάταξη σελίδας

Η αντίθεση είναι μία από τις αρχές του σχεδιασμού . Η αντίθεση εμφανίζεται όταν δύο στοιχεία είναι διαφορετικά. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση. Το κλειδί για την εργασία με την αντίθεση είναι να βεβαιωθείτε ότι οι διαφορές είναι προφανείς. Τέσσερις συνήθεις μέθοδοι δημιουργίας αντίθεσης είναι χρησιμοποιώντας διαφορές μεγέθους, τιμής, χρώματος και τύπου.

Η αντίθεση προσθέτει ενδιαφέρον στη σελίδα και παρέχει ένα μέσο υπογράμμισης του τι είναι σημαντικό ή κατευθύνει το μάτι του αναγνώστη. Σε μια σελίδα χωρίς αντίθεση, ο αναγνώστης δεν γνωρίζει πού να δει πρώτα ή τι είναι σημαντικό. Η αντίθεση κάνει μια σελίδα πιο ενδιαφέρουσα, ώστε ο αναγνώστης να είναι πιο προσεκτικός για να δώσει προσοχή σε αυτό που υπάρχει στη σελίδα. Το αντίθετο βοηθά στην ευκρίνεια, ξεχωρίζοντας τις επικεφαλίδες και τις υποδιαγραφές. Η αντίθεση δείχνει τι είναι σημαντικό κάνοντας μικρότερα ή ελαφρύτερα στοιχεία να υποχωρούν στη σελίδα για να επιτραπεί η λήψη άλλων στοιχείων στο επίκεντρο.

Ωστόσο, η αντίθεση μπορεί να είναι υπερβολική. Επιλέξτε προσεκτικά. Εάν όλα έρχονται σε αντίθεση με όλα όσα καταλήγετε με ανταγωνιστικά στοιχεία και για άλλη μια φορά ο αναγνώστης δεν θα ξέρει πού να κοιτάξει πρώτα.

Μέγεθος

Jose Luis Stephens / Getty Images

Μεγάλα και μικρά στοιχεία του ίδιου τύπου, όπως μεγάλες και μικρές εικόνες και μεγάλος και μικρός τύπος, είναι οι πιο προφανείς χρήσεις μεγέθους για να δημιουργηθεί αντίθεση. Η αντίθεση του λευκού χώρου ή του φυσικού μεγέθους του τεμαχίου με ένα άλλο στοιχείο του σχεδίου είναι μια άλλη μέθοδος.

αξία

Jose A. Bernat Bacete / Getty Images

Η σχετική ελαφρότητα ή το σκοτάδι δύο στοιχείων μεταξύ τους μπορεί να δημιουργήσει μια αντίθεση στην αξία. Είτε με αποχρώσεις γκρι ή αποχρώσεις και αποχρώσεις ενός μόνο χρώματος, όσο πιο ξεχωριστές είναι οι τιμές τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση.

Χρώμα

Filograph / Getty Images

Χρησιμοποιήστε εναρμονιστικά, συμπληρωματικά και αντίθετα χρώματα για να δημιουργήσετε αντίθεση. Προσέξτε με την αξία των χρωμάτων επίσης. Για παράδειγμα, η εναρμόνιση των χρωμάτων (δίπλα στην άλλη στον τροχό χρωμάτων) μπορεί να εμφανιστεί ξεθωριασμένη αν δεν υπάρχει αρκετή διαφορά στις τιμές του κάθε χρώματος.

Τύπος

seraficus / Getty Images

Η αντίθεση τύπου μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέγεθος, την τιμή και το χρώμα για να δημιουργήσει αντιπαραγωγικές τυπογραφικές επεξεργασίες .

Προφανή Αντίθετα Στοιχεία

PeopleImages / Getty Images

Άλλες μέθοδοι για τη δημιουργία αντίθεσης περιλαμβάνουν τη χρήση υφής, σχήμα, ευθυγράμμιση, κατεύθυνση, κίνηση. Θυμηθείτε, το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε μια ουσιαστική διαφορά. Μια αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς που είναι ελάχιστα αξιοσημείωτη και χρώματα που είναι πολύ κοντά στην αξία μοιάζει περισσότερο με ένα λάθος από μια προσπάθεια να δοθεί έμφαση ή ενδιαφέρον.

Μερικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε στοιχεία αντίθεσης: