Δημιουργία προσώπου ρολογιού στο Illustrator

Αυτό το σεμινάριο εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε ένα πρόσωπο ρολογιού στο Illustrator. Η εντολή "Μετασχηματισμός ξανά" μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλή δουλειά και όταν τη χρησιμοποιείτε με το εργαλείο περιστροφής, μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει από το να κάνετε τα μαθηματικά. Δείτε πόσο εύκολο είναι να διαστήσετε αντικείμενα γύρω από ένα κύκλο που συνδυάζει αυτά τα δύο εργαλεία.

01 από 09

Ρύθμιση του Illustrator

Ξεκινήστε ένα νέο έγγραφο μεγέθους γραμματοσειράς. Ανοίξτε την παλέτα Χαρακτηριστικά ( Παράθυρο> Χαρακτηριστικά ). Βεβαιωθείτε ότι το κουμπί "Κέντρο εμφάνισης" είναι πατημένο. Αυτό θα κάνει μια μικρή κουκίδα να εμφανίζεται στο ακριβές κέντρο των αντικειμένων σας. Η ενεργοποίηση των έξυπνων οδηγών ( View> Smart Guides ) βοηθά επίσης στην τοποθέτηση, επειδή οι γωνίες και τα κέντρα θα επισημαίνονται καθώς περνάτε πάνω τους πάνω από το ποντίκι.

02 του 09

Προσθέτοντας τους Οδηγοί και τους Χάρακες

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο έλλειψης για να σχεδιάσετε έναν κύκλο για το ρολόι. Κρατήστε το πλήκτρο αλλαγής ταχύτητας όπως σχεδιάζετε για να περιορίσετε την έλλειψη σε έναν τέλειο κύκλο. Το ορυχείο είναι 200 ​​εικονοστοιχεία Χ 200 εικονοστοιχεία λόγω περιορισμών χώρου, αλλά μπορεί να θέλετε να μεγαλώσετε. Αν δεν μπορείτε να δείτε τους κυλίνδρους στο έγγραφο, μεταβείτε στην επιλογή Προβολή> Κανόνες ή Cmd / ctrl + R για να τις ενεργοποιήσετε. Σύρετε τους οδηγούς από τους κυματοδηγούς επάνω και κάτω από το κεντρικό σημάδι του κύκλου για να επισημάνετε το κέντρο.

Πρέπει να σημειώσουμε πρώτα λεπτά. Οι σημάνσεις λεπτών είναι συνήθως διαφορετικές από τις δεύτερες σημάνσεις, οπότε έχω χρησιμοποιήσει ένα μακρύτερο και πιο σκοτεινό σημάδι επιλογής από ότι θα χρησιμοποιήσω για τα δεύτερα σημάδια αργότερα. Έχουμε προσθέσει επίσης ένα βέλος ( Effect> Stylize> Add Arrowheads ). Κάντε ένα σημάδι επισημάνετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο γραμμής στην κάθετη κατευθυντήρια γραμμή στις 12:00.

03 του 09

Πραγματοποίηση των ωριαίων σημάνσεων

Με το σημάδι επιλογής - NOT the circle! - Κάντε κλικ στο εργαλείο περιστροφής στην εργαλειοθήκη. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή / alt για το ακριβές κέντρο του κύκλου. Τώρα μπορείτε να δείτε γιατί έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε την παλέτα Χαρακτηριστικά νωρίτερα για να ανοίξουμε το παράθυρο διαλόγου περιστροφής. Αυτό θα καθορίσει το σημείο προέλευσης στο κέντρο του κύκλου.

Θα αφήσουμε το Illustrator να κάνει τα μαθηματικά για να βρει τη γωνία που πρέπει να περιστρέψουμε τις σημάνσεις της ώρας. Πληκτρολογήστε 360/12 στο πλαίσιο Γωνία στο παράθυρο διαλόγου Περιστροφή. Αυτό σημαίνει 360 ¼ διαιρεμένο με 12 μονάδες. Ενημερώνει το Illustrator για να υπολογίσει τη γωνία που απαιτείται - δηλαδή 30 ¼ - για να τοποθετήσετε 12 βαθμούς για τις ώρες που απέχουν ομοιόμορφα γύρω από το σημείο προέλευσης που ορίσατε στο κέντρο του κύκλου.

Κάντε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή, ώστε να γίνει αντίγραφο του πρωτοτύπου, χωρίς να μετακινηθεί το πρωτότυπο. Το παράθυρο διαλόγου κλείνει και θα δείτε δύο σημάδια. Θα χρησιμοποιήσουμε την εντολή duplicate για να προσθέσουμε τα υπόλοιπα. Πληκτρολογήστε cmd / ctrl + D 10 φορές για να προσθέσετε τα υπόλοιπα 10 σημάδια επισημάνσεων για συνολικά 12.

04 του 09

Πραγματοποίηση των σημείων λεπτών

Κάντε μια άλλη μικρή γραμμή για να προσθέσετε τις σημάνσεις λεπτών χρησιμοποιώντας το εργαλείο γραμμής στην κάθετη κατευθυντήρια γραμμή στις 12:00. Θα είναι πάνω από την ώρα, αλλά αυτό είναι εντάξει. Έκανα το δικό μου χρώμα διαφορετικό και μικρότερο και λεπτότερο από τα σημάδια της ώρας και επίσης παρέλειψα τα βέλη των βέλη.

Διατηρήστε τη γραμμή που έχετε επιλέξει και, στη συνέχεια, επιλέξτε ξανά το εργαλείο περιστροφής στην εργαλειοθήκη και κάντε ξανά κλικ στο κέντρο του κύκλου για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Περιστροφή. Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε 60 λεπτά. Πληκτρολογήστε 360/60 στο πλαίσιο γωνίας, ώστε το Illustrator να μπορεί να υπολογίσει τη γωνία που απαιτείται για 60 σημάδια, δηλαδή 6¼. Κάντε ξανά κλικ στο κουμπί Αντιγραφή και στη συνέχεια στο OK. Τώρα χρησιμοποιήστε cmd / ctrl + D 58 φορές για να προσθέσετε τα υπόλοιπα σημάδια.

Με το εργαλείο ζουμ κάντε μεγέθυνση χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιλογής και κάντε κλικ με το εργαλείο επιλογής στα στιγμιαία σημάδια πάνω από κάθε βαθμολογία ώρας. Πατήστε Διαγραφή για να απαλλαγείτε από αυτά. Προσέξτε να μην διαγράψετε τα σήματα ώρας!

05 του 09

Προσθήκη των αριθμών

Επιλέξτε το εργαλείο οριζόντιου τύπου στο πλαίσιο εργαλείων και επιλέξτε "Κέντρο Αιτιολόγηση" στην παλέτα ελέγχου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Παλέτα παραγράφου αν χρησιμοποιείτε μια έκδοση του Illustrator που είναι παλαιότερη από το Illustrator CS2. Επιλέξτε μια γραμματοσειρά και ένα χρώμα, και στη συνέχεια τοποθετήστε το δρομέα πάνω από το σημάδι 12:00, στο εξωτερικό του κύκλου. Τύπος 12.

Επιλέξτε ξανά το εργαλείο περιστροφής και επιλέξτε ξανά / αλλιώς κλικ στο κέντρο του κύκλου για να ρυθμίσετε το σημείο περιστροφής. Πληκτρολογήστε 360/12 στο πλαίσιο γωνίας και κάντε κλικ στο κουμπί αντιγραφής και έπειτα στο OK. Τώρα χρησιμοποιήστε cmd / ctrl + D 10 φορές για να αντιγράψετε τον αριθμό 12 γύρω από τον κύκλο. Θα πρέπει να έχετε δώδεκα αριθμό 12s όταν τελειώσετε.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο τύπου για να τα αλλάξετε στους σωστούς αριθμούς. Θα είναι επίσης σε λάθος θέσεις - έξι θα είναι ανάποδα, για παράδειγμα - έτσι ώστε κάθε αριθμός πρέπει να περιστρέφεται.

06 του 09

Περιστροφή των αριθμών

Επιλέξτε τον αριθμό ένα. Επιλέξτε το εργαλείο "Περιστροφή" στην εργαλειοθήκη και κάντε κλικ στο κουμπί "επιλογή / alt" στο κέντρο της γραμμής βάσης του αριθμού. Θα υπάρχει μια μικρή κουκίδα στο κέντρο της γραμμής βάσης, ώστε να μην χρειάζεται να μαντέψετε πού είναι. Αυτό θέτει το σημείο προσανατολισμού στη βάση του αριθμού. Ξεκινώντας με 30 ¼ για το νούμερο ένα επειδή τα σημάδια επισημάνσεως ώρας περιστράφηκαν στα 360 ¼ διαιρεμένα με 12, πληκτρολογήστε 30 στο πλαίσιο γωνίας στο παράθυρο διαλόγου Περιστροφή. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να περιστρέψετε τον αριθμό κατά 30¼.

Επιλέξτε τον επόμενο αριθμό - δύο - και επιλέξτε το εργαλείο περιστροφής στην εργαλειοθήκη. Κάντε κλικ στο κουμπί Opt / alt στο κέντρο της γραμμής βάσης του αριθμού για να ορίσετε το σημείο προσανατολισμού και να διατηρήσετε τους αριθμούς περιστροφικούς ανάλογα με τα σήματα ώρας προσθέτοντας 30 ¼ για κάθε περιστροφή. Μπορείτε να περιστρέψετε ένα κατά 30 ¼, ώστε να περιστρέψετε δύο κατά 60 ¼. Εισαγάγετε 60 στο πλαίσιο γωνίας και κάντε κλικ στο OK.

Συνεχίστε να προσθέτετε 30 ¼ περιστροφής σε κάθε αριθμό γύρω από την επιφάνεια του ρολογιού. Τρία θα ήταν 90 ¼, τέσσερα θα ήταν 120 ¼, πέντε θα ήταν 150 ¼, και ούτω καθεξής, έως και 11 για 330 ¼. Ανάλογα με το πόσο μακριά από τον αρχικό κύκλο που τοποθετήσατε τα πρώτα 12, ορισμένοι αριθμοί θα είναι πολύ κοντά ή ακόμα και στην κορυφή της όψης ρολογιού όταν τελειώσετε.

07 του 09

Επανατοποθέτηση των αριθμών

Κάντε κλικ στο Shift για να επιλέξετε μόνο τους αριθμούς. Κρατήστε το πλήκτρο opt / alt και το πλήκτρο shift και σύρετε προς τα έξω σε μια γωνία πλαισίου οριοθέτησης για να αλλάξετε το μέγεθος των αριθμών. Κρατώντας το πλήκτρο shift, περιορίζει την αλλαγή μεγέθους στις ίδιες αναλογίες και κρατώντας το πλήκτρο opt / alt επιτρέπει την αλλαγή μεγέθους από το κέντρο. Τώρα χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να τα ωθήσετε σε θέση, ώστε να έχετε κάτι που μοιάζει με αυτό. Μπορείτε να αποκρύψετε τους οδηγούς ανά πάσα στιγμή, πηγαίνοντας στην προβολή> Οδηγοί> Απόκρυψη οδηγών εάν σας φτάσουν στο δρόμο σας.

08 από 09

Προσθέτοντας τα χέρια

Κάντε κλικ στον κύκλο με το εργαλείο επιλογής για να το επιλέξετε. Shift + opt / alt + σύρετε μία από τις γωνιακές λαβές στο πλαίσιο οριοθέτησης για να το αλλάξετε σε αναλογία από το κέντρο. Αυτό θα κάνει το ρολόι να είναι μεγαλύτερο από τους αριθμούς. Προσθέστε τα χέρια χρησιμοποιώντας το εργαλείο γραμμής με τα βελονοειδή βέλη: Effect> Stylize> Add Arrowheads . Τοποθετήστε τα στην κάθετη και κεντρική κατεύθυνση. Εάν το ρολόι σας είναι μεγαλύτερο από αυτό και θέλετε να προσθέσετε ένα πριτσίνι για να κρατήσετε τα χέρια μαζί, τραβήξτε έναν κύκλο και γεμίστε το με μια ακτινική κλίση. Τοποθετήστε το πριτσίνι στο κέντρο της όψης του ρολογιού.

09 του 09

Ολοκλήρωση του ρολογιού

Δώστε το χαρακτήρα του ρολογιού σας με εικόνες, στυλ, χτυπήματα ή γεμίσματα. Αν θέλετε να αφαιρέσετε τα βέλη από τις ενδείξεις ώρας, ανοίξτε την παλέτα Εμφάνιση ( παράθυρο> εμφάνιση ) και κάντε κλικ στο κουμπί "Εκκαθάριση εμφάνισης" στο κάτω μέρος της παλέτας - μοιάζει με το σύμβολο "όχι", έναν κύκλο με μια κάθετο σε αυτό. Επειδή το πρόσωπο του ρολογιού είναι εντελώς φορέας, μπορείτε να το κάνετε τόσο μεγάλο όσο και μικρό όσο θέλετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε > Όλα και στη συνέχεια ομαδοποιήστε το ( Αντικείμενο> Ομάδα ), ώστε να μην χάσετε κανένα μέρος όταν αλλάζετε μέγεθος ή μετακινείτε το ρολόι.