Ισιώστε ένα Horizon με το Paint.NET

Δοκιμάστε αυτήν την άκρη επεξεργασίας φωτογραφιών του Paint.NET

Οι επιλογές επεξεργασίας ψηφιακών φωτογραφιών καλύπτουν μια σειρά από διαφορετικά σφάλματα που μπορούν να επηρεάσουν όλες τις φωτογραφίες μας. Ένα κοινό σφάλμα δεν είναι να κρατήσετε την κάμερα ευθεία ενώ τραβάτε την εικόνα, οδηγώντας σε οριζόντιες ή κατακόρυφες γραμμές εντός της εικόνας που είναι υπό γωνία.

Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, ανεξάρτητα από τον επεξεργαστή εικονοστοιχείων που χρησιμοποιείτε. Σε αυτό το φροντιστήριο Paint.NET , θα σας δείξουμε μια τεχνική για να ισιώσει έναν ορίζοντα στη ροή εργασίας σας για ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών. Χρησιμοποιούμε μια φωτογραφία που πυροβολήσαμε πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά έχουμε περιστρέψει σκόπιμα την εικόνα για τους σκοπούς αυτού του φροντιστηρίου.

01 από 07

Επιλέξτε την εικόνα σας

Στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε ήδη διαθέσιμη εικόνα που χρειάζεται διόρθωση στον προσανατολισμό της. Μεταβείτε στο Αρχείο > Άνοιγμα και περιηγηθείτε στην επιθυμητή εικόνα και ανοίξτε την.

Μόνο όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επεξεργασίας ψηφιακών φωτογραφιών για το πώς να ισιώσει έναν ορίζοντα συνειδητοποιήσαμε ότι το Paint.NET δεν προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης οδηγών σε μια εικόνα. Κανονικά, εάν χρησιμοποιούμε το Adobe Photoshop ή το GIMP , τραβήξαμε έναν οδηγό προς τα κάτω στην εικόνα για να διευκολύνουμε την ισορροπία του ορίζοντα με ακρίβεια, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διαφορετική τεχνική με το Paint.NET .

02 του 07

Σημειώστε τον Ευθυγραμμισμένο Ορίζοντα

Για να το πετύχουμε, θα προσθέσουμε ένα ημιδιαφανές στρώμα και θα το χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μεταβείτε στο Layers > Add New Layer και θα προσθέσουμε έναν ψεύτικο οδηγό Paint.NET σε αυτό το επίπεδο. Στην πραγματικότητα, αυτή θα είναι μια γεμάτη επιλογή που επιτυγχάνεται επιλέγοντας το εργαλείο επιλογής ορθογωνίου από την εργαλειοθήκη και κάνοντας κλικ και σχεδιάζοντας ένα ευρύ ορθογώνιο στο πάνω μισό της εικόνας, έτσι ώστε το κάτω μέρος της επιλογής να διασχίζει τον ορίζοντα στη μέση.

03 του 07

Επιλέξτε ένα διαφανές χρώμα

Τώρα θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα χρώμα αντίθεση που θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρωση της επιλογής, οπότε αν η εικόνα σας είναι πολύ σκοτεινή, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ ανοιχτό χρώμα. Η εικόνα μας είναι γενικά αρκετά ελαφριά, επομένως πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το μαύρο χρώμα ως πρωτεύον χρώμα μου.

Αν δεν μπορείτε να δείτε την παλέτα Χρώματα , μεταβείτε στην επιλογή Παράθυρο > Χρώματα για να την ανοίξετε και να αλλάξετε το πρωτεύον χρώμα εάν είναι απαραίτητο. Πριν συμπληρώσετε την επιλογή, πρέπει επίσης να μειώσουμε τη ρύθμιση Transparency - Alpha στην παλέτα Colors . Εάν δεν μπορείτε να δείτε το ρυθμιστικό Διαφάνεια - Άλφα , κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα και θα δείτε το ρυθμιστικό κάτω δεξιά. Θα πρέπει να μετακινήσετε το ρυθμιστικό σε περίπου τη θέση στη μέση και, όταν τελειώσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Λιγότερο .

04 του 07

Συμπληρώστε την επιλογή

Είναι πλέον απλό να συμπληρώσετε την επιλογή με το ημι-διαφανές χρώμα μεταβαίνοντας στην επιλογή Επεξεργασία > Επιλογή επιλογής . Αυτό δίνει μια ευθεία οριζόντια γραμμή στην εικόνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ευθυγράμμιση του ορίζοντα με. Πριν συνεχίσετε, μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Κατάργηση επιλογής για να καταργήσετε την επιλογή, καθώς δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τα προηγούμενα βήματα όταν ισιώσετε έναν ορίζοντα και μπορείτε απλώς να ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα, εμπιστευόμενα την ευθεία του ορίζοντα στα μάτια σας.

05 του 07

Περιστρέψτε την εικόνα

Στην παλέτα " Επίπεδα " ( Παράθυρο > Στρώματα αν δεν είναι ορατή) κάντε κλικ στο στρώμα φόντου και μεταβείτε στο Layers > Rotate / Zoom για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Rotate / Zoom .

Ο παράθυρο διαλόγου περιέχει τρία στοιχεία ελέγχου, αλλά για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιείται μόνο ο έλεγχος περιστροφής / περιστροφής . Εάν μετακινήσετε τον κέρσορα πάνω από την κυκλική συσκευή εισόδου, η μικρή μαύρη ράβδος γίνεται μπλε - αυτή είναι μια λαβή αρπάγης και μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε πάνω σε αυτό και να περιστρέψετε τον κύκλο. Καθώς το κάνετε, η εικόνα περιστρέφεται και μπορείτε να ευθυγραμμίσετε τον ορίζοντα με το ημιδιαφανές στρώμα. Μπορείτε να αλλάξετε με μη αυτόματο τρόπο το πλαίσιο γωνίας στην ενότητα Fine Tuning , εάν είναι απαραίτητο, για να ισιώσει ο ορίζοντας με μεγαλύτερη ακρίβεια. Όταν ο ορίζοντας φαίνεται ευθεία, κάντε κλικ στο OK .

06 του 07

Περικοπή της εικόνας

Σε αυτό το σημείο, το διαφανές επίπεδο δεν χρειάζεται πλέον και μπορεί να διαγραφεί κάνοντας κλικ στο στρώμα της παλέτας Layers και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο κόκκινο σταυρό στην κάτω γραμμή της παλέτας.

Η περιστροφή της εικόνας οδηγεί σε διαφανείς περιοχές στις άκρες της εικόνας, οπότε η εικόνα πρέπει να περικοπεί για να τις αφαιρέσει. Αυτό γίνεται επιλέγοντας το εργαλείο επιλογής ορθογωνίου και σχεδιάζοντας μια επιλογή πάνω στην εικόνα που δεν περιέχει καμία από τις διαφανείς περιοχές. Όταν η επιλογή είναι σωστά τοποθετημένη, πηγαίνοντας στην επιλογή Image > Crop to Selection, τραβάτε την εικόνα.

Σημείωση: Μπορεί να είναι πιο εύκολο να τοποθετήσετε την επιλογή εάν κλείσετε κάποια από τις ανοιχτές παλέτες.

07 του 07

συμπέρασμα

Από όλα τα βήματα επεξεργασίας ψηφιακών φωτογραφιών που κάνετε, ισιώνοντας τον ορίζοντα είναι ένα από τα πιο απλά, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικά δραματικό. Ένας γωνιασμένος ορίζοντας μπορεί να κάνει μια εικόνα να φαίνεται ισορροπημένη, ακόμη και αν ο θεατής δεν αντιλαμβάνεται γιατί πάρει μερικές στιγμές για να ελέγξει και να ευθυγραμμίσει τον ορίζοντα των φωτογραφιών σας είναι ένα βήμα που πρέπει πραγματικά να προσπαθήσετε και να ταιριάξετε στη ροή εργασίας ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφιών σας.

Τέλος, θυμηθείτε ότι δεν είναι μόνο ο ορίζοντας στις φωτογραφίες που μπορεί να χρειαστεί ισορροπία. Οι κάθετες γραμμές μπορούν επίσης να κάνουν μια φωτογραφία να φαίνεται περίεργη αν βρίσκονται υπό γωνία. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη διόρθωσή τους.