Μάθετε για τις διαφορετικές αποχρώσεις του έγχρωμου ναυτικού

Χρησιμοποιήστε το ναυτικό στο σχεδιασμό της έκδοσης για να μεταφέρετε την εμπιστοσύνη και την εξουσία

Ονομάστηκε για τις στολές του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το μπλε ναυτικό είναι ένα βαθύ, σκούρο μπλε χρώμα που είναι σχεδόν μαύρο, αν και μερικές αποχρώσεις του ναυτικού είναι λίγο πιο γοητευτικές. Το Navy είναι ένα δροσερό χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερο χρώμα στα γραφικά σχέδια.

Η μεταφορά του μπλε συμβολισμού που συνδέεται με τις πιο σκούρες αποχρώσεις του μπλε, του ναυτικού μεταφέρει τη σημασία, την εμπιστοσύνη, την εξουσία και την εξουσία, καθώς και τη νοημοσύνη, τη σταθερότητα, την ενότητα και τον συντηρητισμό. Όπως και το μαύρο , φέρει την αίσθηση κομψότητας και πολυπλοκότητας. Συνδέεται με την αστυνομία και το στρατό.

Χρησιμοποιώντας Navy Blue Color σε αρχεία σχεδίασης

Το Navy είναι ένα εκλεπτυσμένο stand-in για μαύρο σε σχέδια εκτύπωσης και web. Είναι ένα διαχρονικό χρώμα που ταιριάζει όμορφα με ναυτικά ή preppy σχέδια. Για ένα επίσημο σχέδιο, χρησιμοποιήστε το ναυτικό με κρέμα για ένα πλούσιο, κλασικό βλέμμα ή ζευγάρι ναυτικό με κοραλλιογενείς ή πορτοκαλί χρώμα για ένα μοντέρνο ποπ χρώμα. Το Navy είναι ένα ουδέτερο φύλο χρώμα που ταιριάζει παντού. Δεν δίνει προσοχή στον εαυτό της.

Καθορισμός του Ναυτικού για εκτύπωση και χρήση στο Web

Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο σχεδιασμού που πηγαίνει σε έναν εμπορικό εκτυπωτή, χρησιμοποιήστε συνθέσεις CMYK για ναυτικό στο λογισμικό διάταξης σελίδας ή επιλέξτε ένα spot spot Pantone. Για προβολή σε οθόνη υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τιμές RGB . Χρησιμοποιείτε κώδικες Hex όταν εργάζεστε με HTML, CSS και SVG. Οι αποχρώσεις του Ναυτικού επιτυγχάνονται καλύτερα με τις ακόλουθες πληροφορίες:

Επιλέγοντας χρώματα Pantone πιο κοντά στο ναυτικό

Όταν εργάζεστε με τυπωμένα κομμάτια, μερικές φορές ένα στερεό χρώμα ναυτικό, και όχι ένα μείγμα CMYK, είναι μια πιο οικονομική επιλογή. Το Σύστημα αντιστοίχισης Pantone είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο σύστημα spot χρωμάτων. Εδώ είναι τα χρώματα Pantone που προτάθηκαν ως καλύτεροι συνδυασμοί με τα μπλε χρώματα.