Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του ασύρματου δρομολογητή σας

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε αυτόν τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης διαχειριστή προτού λάβετε την εφαρμογή hacked

Οι χάκερ έχουν χάσει τα ασύρματα δίκτυα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν χρειάζεται καν να χάσουν το ασύρματο δίκτυό σας εάν δεν αλλάξατε ποτέ τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του ασύρματου δρομολογητή από την προεπιλεγμένη τιμή του.

Εάν δεν έχετε αλλάξει ποτέ τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή στο δρομολογητή σας μετά την τοποθέτησή του για πρώτη φορά, τότε όλος ο χάκερ πρέπει να κάνει είναι να αναζητήσει τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης και να συνδεθεί. Υπάρχουν λίστες στο διαδίκτυο που παρέχουν στους hackers τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης διαχειριστή για τους περισσότερους εμπορικά διαθέσιμους δρομολογητές στην αγορά σήμερα. Μόνο το Google: "Προεπιλεγμένη λίστα κωδικών πρόσβασης δρομολογητών" και θα βρείτε αρκετούς ιστότοπους που παρέχουν τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης για σχεδόν κάθε σημαντική επωνυμία ασύρματου δρομολογητή που είναι διαθέσιμη.

Άλλες πηγές προκαθορισμένων κωδικών πρόσβασης διαχειριστή περιλαμβάνουν τα εγχειρίδια PDF που μπορούν να μεταφορτωθούν διαθέσιμα στην ενότητα υποστήριξης των ιστοτόπων του κατασκευαστή των περισσότερων δρομολογητών.

Αν είστε σαν πολλοί άνθρωποι, όταν ρυθμίζετε για πρώτη φορά το δρομολογητή σας, συνδέσατε το, ακολουθούσατε μερικά βήματα σε μια γρήγορη κάρτα εγκατάστασης και όλα άρχισαν να λειτουργούν. Ενδέχεται να μην έχετε επιστρέψει για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή μετά τη χρήση του για τη ρύθμιση του δρομολογητή.

Εδώ είναι τα βήματα

Εάν έχετε χάσει εντελώς τον κωδικό πρόσβασης που ορίσατε και πρέπει να ρυθμίσετε ξανά τον δρομολογητή στον προεπιλεγμένο εργοστασιακό κωδικό πρόσβασης, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Παρακάτω δίνονται μόνο γενικές οδηγίες. Οι οδηγίες ποικίλλουν ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του δρομολογητή . Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο λειτουργίας του δρομολογητή πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε διαδικασία επαναφοράς και ακολουθήστε πάντα τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας που αναφέρονται στην τεκμηρίωση του δρομολογητή σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία θα εξαλείψει όλες τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του δρομολογητή σας και θα τις επαναφέρετε στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές προεπιλογές τους. Θα πρέπει να αλλάξετε όλες τις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας, όπως το ασύρματο δίκτυο SSID , τον κωδικό πρόσβασης, τις ρυθμίσεις κρυπτογράφησης κ.λπ., αφού εκτελέσετε αυτό το βήμα.

1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί επαναφοράς στο πίσω μέρος του ασύρματου δρομολογητή

Ίσως χρειαστεί να κρατήσετε το κουμπί επαναφοράς από 10 έως 30 δευτερόλεπτα ανάλογα με το εμπορικό σήμα του δρομολογητή σας. Εάν το κρατάτε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, απλώς θα επαναφέρετε τον δρομολογητή, αλλά δεν θα επανέλθει στις εργοστασιακές του προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Σε ορισμένους δρομολογητές μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν πείρο ή ένα πινέζα για να πατήσετε το κουμπί εάν είναι εσοχή μέσα στο δρομολογητή.

2. Συνδέστε έναν υπολογιστή σε μία από τις θύρες Ethernet του δρομολογητή σας

Απλά δεν είναι αυτό που λέει WAN. Οι περισσότεροι δρομολογητές έχουν μια σελίδα διαχειριστή προσβάσιμη από το πρόγραμμα περιήγησης στο Web στην οποία πρέπει να συνδεθείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του δρομολογητή. Ορισμένοι δρομολογητές απενεργοποιούν τη διαχείριση μέσω ασύρματου δικτύου, οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο δρομολογητή μέσω καλωδίου Ethernet προτού επιχειρήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα διαχείρισης / διαμόρφωσης του δρομολογητή.

3. Στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης, εισαγάγετε τη διεύθυνση IP της διεπαφής διαχείρισης του δρομολογητή σας

Οι περισσότεροι δρομολογητές έχουν αυτό που ονομάζεται εσωτερική διεύθυνση IP μη κατευθυνόμενη, όπως 192.168.1.1 ή 10.0.0.1. Αυτή είναι μια εσωτερική διεύθυνση που δεν είναι προσβάσιμη από το Διαδίκτυο.

Εδώ είναι οι τυπικές διευθύνσεις διεπαφής διαχείρισης που χρησιμοποιούνται από μερικούς από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ασύρματου δρομολογητή. Ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του συγκεκριμένου δρομολογητή για τη σωστή διεύθυνση ή να ελέγξετε έναν ιστότοπο όπως το RouterIPaddress.com. Η παρακάτω λίστα είναι μερικές από τις προεπιλεγμένες διευθύνσεις IP που βασίζονται στην έρευνά μου και μπορεί να είναι ή να μην είναι ακριβείς για τη συγκεκριμένη μάρκα ή μοντέλο σας:

Apple - 10.0.1.1
ASUS - 192.168.1.1
Belkin - 192.168.1.1 ή 192.168.2.1
Buffalo - 192.168.11.1
DLink - 192.168.0.1 ή 10.0.0.1
Linksys - 192.168.1.1 ή 192.168.0.1
Netgear - 192.168.0.1 ή 192.168.0.227

4. Πληκτρολογήστε το όνομα σύνδεσης του προεπιλεγμένου διαχειριστή (συνήθως & # 34; Admin & # 34;) που ακολουθείται από τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης διαχειριστή

Μπορείτε να εντοπίσετε το προεπιλεγμένο όνομα διαχειριστή και τον κωδικό πρόσβασης για τον συγκεκριμένο δρομολογητή σας, επιλέγοντας τον ιστότοπο του κατασκευαστή ή επιλέγοντας "Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης διαχειριστή" της Google, ακολουθούμενος από το εμπορικό σήμα και το μοντέλο του δρομολογητή σας.

5. Κάντε κλικ στο κουμπί & # 34; Admin & # 34; Σελίδα από τη σελίδα διαμόρφωσης του δρομολογητή σας και δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε έναν ισχυρό σύνθετο κωδικό πρόσβασης για τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του δρομολογητή σας. Εάν χάσετε ποτέ αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα.

Αν δεν χάσατε τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή αλλά απλά δεν ξέρετε πώς να το αλλάξετε, μπορείτε να παραλείψετε τα βήματα 1 και 2 και να καταχωρίσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη που έχετε στο βήμα 4. Αυτό θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τον κωδικό του ασύρματου δρομολογητή σας χωρίς να σβήσετε όλες τις ρυθμίσεις του άλλου δρομολογητή σας.