Πώς να καθορίσει έναν υπολογιστή που ενεργοποιεί αλλά δεν εμφανίζει τίποτα

Τι να κάνετε όταν ξεκινά ο υπολογιστής σας, αλλά η οθόνη είναι μαύρη

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο ένας υπολογιστής "δεν θα ενεργοποιηθεί" είναι όταν ο υπολογιστής πραγματικά ενεργοποιείται, αλλά δεν εμφανίζει τίποτα στην οθόνη .

Βλέπετε τα φώτα στην θήκη του υπολογιστή, ίσως να ακούτε τους ανεμιστήρες που τρέχουν από μέσα, και μπορεί ακόμη και να ακούσουν ήχους, αλλά τίποτα δεν εμφανίζεται στην οθόνη σας.

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους η οθόνη σας δεν προβάλλει πληροφορίες, οπότε είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσετε σε μια διαδικασία όπως αυτή που περιγράφεται εδώ.

Σημαντικό: Αν ο υπολογιστής σας εμφανίζει πληροφορίες στην οθόνη, αλλά εξακολουθεί να μην εκκινεί πλήρως, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που δεν θα ενεργοποιηθεί για έναν καλύτερο οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων.

Πώς να καθορίσει έναν υπολογιστή που ενεργοποιεί αλλά δεν εμφανίζει τίποτα

Η τοποθέτηση ενός υπολογιστή με αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να πάρει οπουδήποτε από λεπτά έως ώρες, ανάλογα με το γιατί ακριβώς ο υπολογιστής δεν εμφανίζει τίποτα στην οθόνη, κάτι που θα το καταλάβουμε καθώς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα.

  1. Δοκιμάστε την οθόνη σας . Πριν ξεκινήσετε πιο σύνθετες και χρονοβόρες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων με τον υπόλοιπο υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας λειτουργεί σωστά.
    1. Είναι πιθανό ο υπολογιστής σας να λειτουργεί καλά και η οθόνη σας είναι το μοναδικό σας πρόβλημα.
  2. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει πλήρη ισχύ. Με άλλα λόγια, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει επανεκκινήσει πλήρως - βεβαιωθείτε ότι έρχεται από μια κατάσταση εντελώς εκτός λειτουργίας.
    1. Συχνά οι υπολογιστές θα εμφανίζονται να μην είναι "ενεργοποιημένοι", όταν στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν προβλήματα μόνο από την κατάσταση αναμονής / αναστολής λειτουργίας ή αδρανοποίησης στην κατάσταση λειτουργίας Windows.
    2. Σημείωση: Μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τον υπολογιστή σας ενώ βρίσκεστε σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 3 έως 5 δευτερόλεπτα. Αφού η τροφοδοσία είναι εντελώς απενεργοποιημένη, ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε για να δείτε εάν θα εκκινηθεί κανονικά.
  3. Αντιμετωπίστε την αιτία του κωδικού μπιπ αν είστε αρκετά τυχεροί για να πάρετε ένα. Ένας κώδικας μπιπ θα σας δώσει μια πολύ καλή ιδέα για το πού ακριβώς να ψάξετε για την αιτία της απενεργοποίησης του υπολογιστή σας.
    1. Εάν δεν επιλύσετε το πρόβλημα εντοπίζοντας τον συγκεκριμένο κωδικό μπιπ, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε εδώ και να συνεχίσετε με τα παρακάτω βήματα.
  1. Καθαρίστε το CMOS . Η εκκαθάριση της μνήμης BIOS στη μητρική πλακέτα θα επιστρέψει τις ρυθμίσεις του BIOS στα εργοστασιακά προεπιλεγμένα επίπεδα. Μια εσφαλμένη ρύθμιση του BIOS θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο ο υπολογιστής σας δεν θα ξεκινήσει καθόλου.
    1. Σημαντικό: Εάν η εκκαθάριση του CMOS επιλύσει το πρόβλημά σας, βεβαιωθείτε ότι όλες οι αλλαγές που πραγματοποιήσατε στο BIOS ολοκληρώνονται μία φορά τη φορά, οπότε αν το πρόβλημα επιστρέψει, θα γνωρίζετε ποια αλλαγή προκάλεσε το πρόβλημά σας.
  2. Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης τάσης τροφοδοσίας έχει ρυθμιστεί σωστά . Εάν η τάση εισόδου για το τροφοδοτικό δεν είναι σωστή (με βάση τη χώρα σας), τότε ο υπολογιστής σας μπορεί να μην ανάψει τελείως.
    1. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι ο υπολογιστής σας δεν θα ενεργοποιηθεί καθόλου αν αυτός ο διακόπτης είναι λάθος αλλά μια λανθασμένη τάση τροφοδοσίας μπορεί επίσης να εμποδίσει τον υπολογιστή σας να ξεκινήσει σωστά και με αυτόν τον τρόπο.
  3. Επανατοποθετήστε τα πάντα στο εσωτερικό του υπολογιστή σας. Η επαναφορά θα επαναφέρει τις διάφορες συνδέσεις μέσα στον υπολογιστή σας και είναι πολύ συχνά ένα "μαγικό" fix σε προβλήματα όπως αυτό.
    1. Δοκιμάστε να επαναφέρετε τα παρακάτω και στη συνέχεια να δείτε αν ο υπολογιστής σας αρχίζει να εμφανίζει κάτι στην οθόνη:
  1. Επανατοποθετήστε ξανά τις μονάδες μνήμης
  2. Επανατοποθετήστε τυχόν κάρτες επέκτασης
  3. Σημείωση: Αποσυνδέστε και επανασυνδέστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι . Δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι να μην ενεργοποιήσει τον υπολογιστή σας, αλλά θα μπορούσαμε να τις επανασυνδέσουμε, ενώ επαναλαμβάνουμε τα πάντα.
  4. Επανατοποθετήστε την CPU μόνο εάν υποπτευθείτε ότι ενδέχεται να έχει χαλαρώσει ή να μην έχει εγκατασταθεί σωστά.
    1. Σημείωση: Το αποκαλώ ξεχωριστά μόνο επειδή η πιθανότητα χαλάρωσης μιας CPU είναι πολύ λεπτή και επειδή η εγκατάσταση ενός είναι μια ευαίσθητη εργασία. Αυτό δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία αν είστε προσεκτικοί, οπότε μην ανησυχείτε!
  5. Ελέγξτε για αιτίες ηλεκτρικών σορτς μέσα στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι συχνά η αιτία του προβλήματος όταν ο υπολογιστής απενεργοποιείται μόνος του, αλλά ορισμένα σορτς μπορούν επίσης να αποτρέψουν τον υπολογιστή σας από την πλήρη εκκίνηση ή την εμφάνιση οτιδήποτε στην οθόνη.
  6. Ελέγξτε την παροχή ρεύματος . Ακριβώς επειδή οι ανεμιστήρες και τα φώτα του υπολογιστή σας λειτουργούν δεν σημαίνει ότι η παροχή ρεύματος λειτουργεί σωστά. Το PSU τείνει να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από οποιοδήποτε άλλο υλικό και είναι συχνά η αιτία ενός υπολογιστή που δεν έρχεται σε όλη τη διαδρομή.
    1. Αν αντικαθιστάτε αμέσως την τροφοδοσία ρεύματος, εάν αποτύχει σε οποιαδήποτε δοκιμή εκτελέσετε.
    2. Σημαντικό: Θέλουμε να καταστήσουμε αυτό το σημείο πολύ σαφές - μην παραλείψετε μια δοκιμή του τροφοδοτικού σας σκέπτοντας ότι το πρόβλημά σας δεν μπορεί να είναι το PSU επειδή "τα πράγματα παίρνουν ισχύ". Τα τροφοδοτικά μπορούν να λειτουργούν σε διάφορους βαθμούς - πρέπει να αντικατασταθεί ένα που δεν είναι πλήρως λειτουργικό.
    3. Συμβουλή: Αφού αντικαταστήσετε την τροφοδοσία ρεύματος, αν το κάνετε, κρατήστε τον υπολογιστή σας συνδεδεμένο για 5 έως 10 λεπτά πριν τον ενεργοποιήσετε. Αυτό παρέχει χρόνο για κάποια επαναφόρτιση της μπαταρίας CMOS , η οποία μπορεί να έχει στραγγίσει.
  1. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας μόνο με βασικό εξοπλισμό. Ο σκοπός εδώ είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα του υπολογιστή σας να ενεργοποιείται.
    • Αν ο υπολογιστής σας ξεκινά κανονικά με μόνο βασικό υλικό εγκατεστημένο, προχωρήστε στο Βήμα 11.
    • Εάν ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μην εμφανίζει τίποτα στην οθόνη σας, προχωρήστε στο Βήμα 12.
    Σημαντικό: Αυτό το βήμα είναι αρκετά εύκολο για έναν αρχάριο να ολοκληρώσει, δεν παίρνει ειδικά εργαλεία και θα μπορούσε να σας προσφέρει πολλές πολύτιμες πληροφορίες. Αυτό δεν είναι ένα βήμα για να παραλείψετε εάν, μετά από όλα τα παραπάνω βήματα, ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μην ενεργοποιείται πλήρως.
  2. Επανεγκαταστήστε κάθε κομμάτι υλικού που καταργήσατε στο Βήμα 10, ένα κομμάτι κάθε φορά, δοκιμάζοντας μετά από κάθε εγκατάσταση.
    1. Δεδομένου ότι ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος μόνο με το απαραίτητο υλικό που έχει εγκατασταθεί, τα στοιχεία αυτά πρέπει να λειτουργούν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα εξαρτήματα υλικού που αφαιρέσατε αναγκάζει τον υπολογιστή σας να μην ενεργοποιηθεί σωστά. Με την εγκατάσταση κάθε συσκευής πίσω στον υπολογιστή σας και τη δοκιμή κάθε φορά, θα βρείτε τελικά το υλικό που προκάλεσε το πρόβλημά σας.
    2. Αντικαταστήστε το υλικό που δεν λειτουργεί αφού το εντοπίσετε. Αυτά τα Βίντεο εγκατάστασης υλικού θα πρέπει να είναι χρήσιμα κατά την επανεγκατάσταση του υλικού σας.
  1. Δοκιμάστε το υλικό του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας μια κάρτα αυτο-δοκιμής Power On . Εάν ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μην εμφανίζει πληροφορίες στην οθόνη σας με εγκατεστημένο υλικό αλλά βασικό υλικό υπολογιστή, μια κάρτα POST θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε ποιο κομμάτι υλικού παραμένει που ο υπολογιστής σας δεν ενεργοποιείται εντελώς.
    1. Αν δεν έχετε και δεν θέλετε να αγοράσετε μια κάρτα POST, μεταβείτε στο βήμα 13.
  2. Αντικαταστήστε κάθε κομμάτι βασικού υλικού στον υπολογιστή σας με ένα πανομοιότυπο ή ισοδύναμο ανταλλακτικό υλικού (που γνωρίζετε ότι λειτουργεί), ένα συστατικό κάθε φορά, για να προσδιορίσετε ποιο κομμάτι υλικού προκαλεί τον υπολογιστή σας να μην έρχεται καθόλου. Ελέγξτε μετά από κάθε αντικατάσταση υλικού για να προσδιορίσετε ποιο στοιχείο είναι ελαττωματικό.
    1. Σημείωση: Ο μέσος χρήστης του υπολογιστή δεν διαθέτει συλλογή ανταλλακτικών εξαρτημάτων υπολογιστή στο σπίτι ή στην εργασία. Εάν δεν το κάνετε, σας συμβουλεύουμε να επανεξετάσετε το Βήμα 12. Μια κάρτα POST είναι μια φθηνή και πιο λογική προσέγγιση από την αποθήκευση ανταλλακτικών εξαρτημάτων υπολογιστή.
  3. Τέλος, εάν αποτύχουν όλα τα υπόλοιπα, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από μια υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών ή από την τεχνική υποστήριξη του κατασκευαστή του υπολογιστή σας.
    1. Δυστυχώς, εάν δεν διαθέτετε κάρτα POST ή ανταλλακτικά για εναλλαγή και αναχώρηση, δεν έχετε αφήσει να γνωρίζετε ποιο κομμάτι του βασικού υλικού του υπολογιστή σας είναι ελαττωματικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, έχετε λίγη επιλογή από το να βασίζεστε στη βοήθεια ατόμων ή εταιρειών που διαθέτουν αυτούς τους πόρους.
    2. Σημείωση: Δείτε την τελευταία συμβουλή παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση περισσότερης βοήθειας.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα σε έναν υπολογιστή που μόλις δημιουργήσατε; Αν ναι, ελέγξτε τριπλά τη διαμόρφωσή σας! Υπάρχει μια πολύ, πολύ καλή πιθανότητα ο υπολογιστής σας να μην εκκινήσει εντελώς εξαιτίας μιας λανθασμένης ρύθμισης και όχι μιας πραγματικής αποτυχίας υλικού ή άλλου προβλήματος.
  2. Μας χάθηκε ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων που σας βοήθησε (ή ίσως βοηθούσε κάποιον άλλο) να διορθώσετε έναν υπολογιστή που δεν εμφανίζει τίποτα στην οθόνη; Ενημερώστε με και θα χαρούμε να συμπεριλάβουμε τις πληροφορίες εδώ.
  3. Ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μην εμφανίζει τίποτα στην οθόνη; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.