Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης του υπολογιστή

Τι πρέπει να κάνετε όταν ο υπολογιστής σας σταματήσει με ένα μήνυμα σφάλματος κατά την εκκίνηση

Μπορεί να φανεί ανόητο ότι έχω γράψει μια σειρά οδηγιών για "να διορθώσω τα λάθη" λαμβάνοντας υπόψη τα χιλιάδες πιθανά μηνύματα σφάλματος που ένας χρήστης του υπολογιστή μπορούσε να δει από τη στιγμή που ενεργοποιήσατε την τροφοδοσία όταν η επιφάνεια εργασίας σας είναι διαθέσιμη.

Ωστόσο, το γεγονός ότι έχετε ένα μήνυμα σφάλματος σας φέρνει σε μια κατηγορία σχετικά τυχερών θυμάτων της αποτυχίας του υπολογιστή. Ένα μήνυμα σφάλματος σας δίνει ένα συγκεκριμένο μέρος για να εργαστείτε από, αντίθετα από ένα αόριστο σύμπτωμα όπως μια κενή οθόνη ή καμία εξουσία σε όλα .

Σημαντικό: Εάν ο υπολογιστής σας παρουσιάζει πρόβλημα με την εκκίνηση αλλά δεν εμφανίζει κανένα μήνυμα σφάλματος, παραλείψτε αυτές τις οδηγίες και, στη συνέχεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που δεν θα ενεργοποιηθεί για έναν καλύτερο οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων για τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει ο υπολογιστής σας.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης του υπολογιστή

  1. Εγγράψτε ακριβώς το μήνυμα σφάλματος. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές σε μερικούς, η μετάφραση του μηνύματος σφάλματος στο σύνολό του και χωρίς λάθος είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν συναντήσετε ένα μήνυμα σφάλματος κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας.
    1. Η εσφαλμένη ορθογραφία ενός αρχείου DLL ή η καταγραφή των λανθασμένων χαρακτήρων σε έναν κωδικό STOP θα μπορούσε να σας κάνει να προσπαθήσετε να διορθώσετε ένα πρόβλημα με ένα αρχείο , ένα πρόγραμμα οδήγησης ή ένα κομμάτι υλικού με το οποίο δεν έχετε πρόβλημα.
  2. Όπως ανέφερα παραπάνω, υπάρχουν χιλιάδες σφάλματα που μπορεί κανείς να δει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης ενός υπολογιστή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί που φαίνονται να εμφανίζονται τακτικά.
    1. Αν είστε αρκετά τυχεροί για να λάβετε ένα από αυτά τα κοινά σφάλματα, μπορείτε να εξοικονομήσετε τον κόπο να ψάξετε για μια λύση και αντ 'αυτού να ξεκινήσετε την επίλυση του προβλήματος που προκαλεί το σφάλμα:
  3. Το Hal.dll λείπει ή είναι διεφθαρμένο. Επανατοποθετήστε ένα αντίγραφο του παραπάνω αρχείου.
  4. Λείπει το NTLDR. Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για επανεκκίνηση.
  1. Σημείωση: Το μήνυμα σφάλματος που βλέπετε δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Για παράδειγμα, το πρόβλημα hal.dll έρχεται σε διάφορες μορφές, αλλά πάντα θα αναφέρει hal.dll .
    1. Έχετε ένα σφάλμα διαφορετικό από αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω; Δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά δεν αντιμετωπίζετε ένα από τα πιο κοινά μηνύματα σφάλματος εκκίνησης του υπολογιστή. Μεταβείτε στο Βήμα 3 παρακάτω για βοήθεια.
  2. Αναζητήστε ή περιηγηθείτε στη λίστα μηνυμάτων σφάλματος των Windows για έναν οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων ειδικά για το μήνυμα σφάλματος. Έχω ξεχωριστούς οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων για πάνω από χίλια συγκεκριμένα μηνύματα σφάλματος και πιθανόν να έχετε ένα συγκεκριμένο για το σφάλμα που βλέπετε όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας.
    1. Ένα μήνυμα σφάλματος κατά την εκκίνηση είναι μια ένδειξη ενός συγκεκριμένου προβλήματος, οπότε είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο ζήτημα που υποδεικνύει το μήνυμα σφάλματος και να μην χάνετε χρόνο δοκιμών μη σχετικών τεμαχίων υλικού ή αντικατάστασης μη σχετικών αρχείων.
  3. Εάν δεν έχω ακόμα συγκεκριμένες πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων για το σφάλμα εκκίνησης, ενδέχεται να εξακολουθήσετε να επωφεληθείτε από λίγο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σφάλμα.
    1. Εδώ είναι συνδέσεις σε λίστες με μηνύματα σφάλματος που μπορεί να δείτε κατά την εκκίνηση:
      • Λίστα μηνυμάτων σφάλματος POST
  1. Λίστα κωδικών STOP των Windows (Μπλε οθόνη των σφαλμάτων θανάτου)
  2. Λίστα κωδικών σφαλμάτων συστήματος
  3. Διατηρώ επίσης μια λίστα με τους κωδικούς σφαλμάτων του Διαχειριστή Συσκευών και τους κωδικούς κατάστασης HTTP , αλλά οι τύποι των ζητημάτων που προκαλούν αυτά τα σφάλματα δεν είναι οι τύποι που εμποδίζουν την εκκίνηση των Windows.
  4. Τέλος, αν δεν μπορείτε να βρείτε μια λύση, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.
    1. Όταν ζητάτε περισσότερη βοήθεια, θυμηθείτε να συμπεριλάβετε τα εξής:
      • Το ακριβές και πλήρες μήνυμα σφάλματος
  5. Πού εμφανίζεται ακριβώς το μήνυμα σφάλματος, στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας
  6. Το μοντέλο / μοντέλο του υπολογιστή σας ή τα γενικά στατιστικά στοιχεία εάν ο υπολογιστής σας είναι ένας προσαρμοσμένος υπολογιστής
  7. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να παρέχει κάποιο πλαίσιο

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Εάν δεν το έχετε ήδη, θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να αναζητήσετε μια λύση στο πρόβλημά σας χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης.
    1. Για καλύτερα αποτελέσματα, η συμβολοσειρά αναζήτησης πρέπει να περιλαμβάνει το πλήρες μήνυμα λάθους ή το όνομα του αρχείου που αναφέρεται στο μήνυμα σφάλματος, αν υποτεθεί ότι υπάρχει αναφορά.