Το παιδί σας (ή εσείς) παίζει το Minecraft;

Είναι σωστό το Minecraft για το παιδί σας; Ας το συζητήσουμε.

Έτσι, είστε γονέας και το παιδί σας έχει αρχίσει πρόσφατα να μιλάει για κάτι που ονομάζεται Minecraft . Έχουν αναφέρει ότι είναι ένα τηλεοπτικό παιχνίδι και ότι θα ήθελαν να το παίξουν. Είναι πολύ πιθανό να παρακολουθούσαν πολλά βίντεο στο YouTube σχετικά με το θέμα και περισσότερο από πιθανότατα να γνωρίζουν τα πάντα γι 'αυτό, αλλά εξακολουθείτε να έχετε σύγχυση. Τι είναι το Minecraft και πρέπει να αφήσετε το παιδί σας να το παίξει; Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε γιατί το Minecraft είναι πολύ επωφελές για παιδιά, εφήβους και ακόμη και ενήλικες!

Δημιουργικότητα

Το να δίνετε σε ένα παιδί την ευκαιρία να παίξει το Minecraft είναι σαν να του παραδίδει ένα βιβλίο και κραγιόνια. Μια καλύτερη αναλογία θα τους έδινε όμως το Legos . Το Minecraft επιτρέπει στα παιδιά να εκφραστούν σε έναν κόσμο που μπορεί να χειριστεί από μόνος του μέσα από την έννοια της τοποθέτησης και αφαίρεσης μπλοκ. Με εκατοντάδες διαθέσιμα μπλοκ για να διαλέξετε, η φαντασία τους είναι πιθανό να περιπλανηθεί σε σπουδαία μέρη.

Η δημοτικότητα του Minecraft έχει εμπνεύσει πολλές νέες δημιουργίες από τους παίκτες και έχει προσφέρει πολλές ευκαιρίες για νέες δημιουργικές αγορές εντός του παιχνιδιού. Πολλοί παίκτες που ίσως ποτέ δεν είχαν ποτέ ενδιαφερθεί να βρουν ένα καλλιτεχνικό κατάστημα, βρήκαν ακούσια ένα μέρος για να αφήσουν τα καλλιτεχνικά τους οράματα να περιπλανηθούν. Με το Minecraft να είναι ένα παιχνίδι τρισδιάστατο και όχι δισδιάστατο, οι παίκτες έχουν διαπιστώσει ότι μπορούν να απολαύσουν τη δημιουργία μεγάλων σπιτιών, αγαλμάτων, δομών και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να τα καταφέρουν.

Βρίσκοντας μια έξοδο για να δημιουργήσετε και να εκφράσετε τον εαυτό σας είναι πολύ ωφέλιμη για ένα παιδί, ακόμα κι αν εκφράσετε τον εαυτό σας είναι τόσο απλό όσο η οικοδόμηση ενός μικρού εικονικού σπιτιού σε έναν κόσμο μπλοκ. Με κανέναν να κρίνεις τις δημιουργίες σου, κανείς δεν μπορεί να σου πει τι κάνεις είναι λάθος και κανείς δεν μπορεί να σου πει τι μπορείς και δεν μπορείς να κάνεις στον δικό σου μικρό κόσμο, μπορείς μόνο να περιμένεις θετικά αποτελέσματα.

Επίλυση προβλήματος

Η ικανότητα της Minecraft να βοηθά τους παίκτες να λύσουν προβλήματα έχει αυξηθεί μόνο καθώς όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά έχουν προστεθεί στο παιχνίδι. Όταν ένας παίκτης θέλει να κάνει κάτι στο παιχνίδι του και δεν μπορεί να καταλάβει πώς να το κάνει, η Minecraft σας ενθαρρύνει να βρείτε έναν τρόπο γύρω από αυτό. Όταν βάζετε το μυαλό σας σε κάτι που θέλετε να ολοκληρώσετε στο Minecraft , μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα δοκιμάσετε το πιο δύσκολο για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Με την ολοκλήρωση του στόχου που έχετε θέσει για τον εαυτό σας, πιθανότατα θα είστε πολύ χαρούμενοι που έχετε τελειώσει αυτό που πιθανώς θεωρήσατε ότι ήταν αδύνατο από την αρχή. Αυτό το συναίσθημα συνήθως δεν καταστρέφει αμέσως και πιθανότατα θα επανέλθει κάθε φορά που βλέπετε την κατασκευή σας. Αφού δείτε τα παρελθόντα σας κτίρια, μπορεί να αισθάνεστε εμπνευσμένα για να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο και ακόμα πιο περίπλοκο από πριν. Καθώς ξεκινάτε μια νέα κατασκευή, πιθανότατα θα περάσετε τις ίδιες κινήσεις επίλυσης προβλημάτων που εμφανίστηκαν κατά τη δημιουργία για πρώτη φορά.

Παρέχοντας στους παίκτες την ευκαιρία να βρουν τις δικές τους απαντήσεις σε θέματα παρέχει μια σπονδυλική στήλη διαβεβαίωσης για τυχόν μελλοντικά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν (μέσα ή έξω από το βιντεοπαιχνίδι). Όταν κάνετε μια νέα κατασκευή , είναι σημαντικό να έχετε αυτή τη διαβεβαίωση. Το να αισθάνεσαι σίγουροι για την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα είναι πολύ ωφέλιμο, ειδικά όταν πρόκειται για σενάρια πραγματικής ζωής. Αφού παίζετε το Minecraft , μπορεί να διαπιστώσετε ότι το παιδί σας κοιτάει τα προβλήματα που του έχουν δοθεί πιο λογικά. Όταν ένας παίκτης παρουσιάζει μια ιδέα για κάτι στο Minecraft , συνήθως η ιδέα είναι προμελετημένη και προγραμματισμένη. Σκεπτόμενος μπροστά, πριν κάνει κάτι στο Minecraft , επιτρέπει στους παίκτες να καταλάβουν τι θέλουν να κάνουν με πιο τακτικό τρόπο. Αυτή η ιδέα της σκέψης στο Minecraft μπορεί πολύ εύκολα να μεταφραστεί στην επίλυση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο, επίσης.

Διασκέδαση

Η εύρεση κάτι για να απολαύσετε μπορεί να είναι μια εξαιρετικά ερεθιστική διαδικασία ως παιδί, έφηβος ή ακόμα και ενήλικας. Για πολλούς ανθρώπους, τα βιντεοπαιχνίδια παρέχουν μια άμεση μορφή διασκέδασης και μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε το χρόνο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα video games, το Minecraft τείνει να διαφέρει. Συνήθως, τα βιντεοπαιχνίδια τείνουν να έχουν τελικό στόχο ή κάτι τέτοιο. Ενώ η Minecraft έχει ένα " τέλος ", είναι εντελώς προαιρετικό. Το Minecraft δεν έχει προκαθορισμένο στόχο, που καθορίζεται από το ίδιο το βιντεοπαιχνίδι. Όλοι οι στόχοι στο Minecraft καθορίζονται από τον παίκτη και μόνο. Στο Minecraft , δεν υπάρχει πηγή που να σας λέει τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε.

Ο παράγοντας χωρίς οντότητα που σας λέει συγκεκριμένα πώς μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι δίνει στους παίκτες την ελευθερία να γνωρίσουν την Minecraft με τον δικό τους τρόπο. Παρέχοντας στους παίκτες τη δυνατότητα να χάνουν τον εαυτό τους στο δικό τους μικρό κόσμο, επιτρέπει στη δημιουργικότητα να λάμπει και να επιδεικνύει τις ικανότητές τους μέσα από τις διάφορες δημιουργίες τους. Η δύναμη που κατέχει το Minecraft στην εκμίσθωση ενός ατόμου για να απολαύσει τον εαυτό του κάνοντας αυτό που νιώθουν είναι εξαιρετικά μεγάλη. Η φύση της λέγοντας σε ένα άτομο τι να κάνει κάνει ένα τηλεοπτικό παιχνίδι να αισθάνεται περισσότερο μια αγγαρεία από μια εμπειρία, πολλές φορές. Ενώ πολλοί απολαμβάνουν να τους δίνεται ένα μονοπάτι για να παρακολουθήσουν τα βιντεοπαιχνίδια, στα πολλά χρόνια που παίζω τη Minecraft , δεν έχω ακούσει ακόμα ένα μόνο παράπονο για την έλλειψη καθοδήγησης ενός παίκτη.

Ανακουφίζει από το άγχος

Πάλι πίσω σε ένα παρελθόν άρθρο, συζητήσαμε γιατί το Minecraft ήταν ένα τόσο χαλαρωτικό βιντεοπαιχνίδι για να ζήσετε. Από τη δυνατότητα να ξεφύγετε από την καθημερινή σας ζωή, να έχετε ένα ατελείωτο sandbox στην περιπέτεια μέσα, να είστε σε θέση να δημιουργήσετε οτιδήποτε θέλετε και πολλούς άλλους λόγους, η Minecraft μας φέρνει κάπως ειρήνη. Η ικανότητα του Minecraft να ανακουφίσει το άγχος ενός ατόμου μέσα από τα διάφορα στοιχεία του gameplay που διαθέτει είναι πέρα ​​από εκπληκτικό.

Το Minecraft κατασκευάστηκε ουσιαστικά για να είναι ό, τι θέλετε να είναι το τηλεοπτικό παιχνίδι. Το να είσαι σε θέση να βιώνεις ένα βιντεοπαιχνίδι σε οποιαδήποτε ιδανική ιδέα παιχνιδιού θα είναι πάντα εμπνευσμένη. Αυτή η ελευθερία επιτρέπει στους παίκτες να αισθάνονται άνετα, γνωρίζοντας αν θέλουν ένα πιο έντονο είδος εμπειρίας ή μια επιβραδυνόμενη και ειρηνική εμπειρία, η επιλογή να την αλλάξετε απέχει μόνο μερικά κλικ μακριά. Οι τεράστιες επιλογές προσαρμογής της Minecraft είναι ένα καθορισμένο πλεονέκτημα όσον αφορά τη δημιουργία μιας επιθυμητής εμπειρίας αναπαραγωγής. Βρίσκοντας τον τέλειο τρόπο για να ζήσετε το Minecraft είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι στη μείωση του στρες σας ενώ παίζετε. Αν το παιχνίδι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, υπάρχει πιθανότητα μια τροποποίηση που θα επιτρέψει μια εμπλουτισμένη περίοδο παιχνιδιού.

Χρησιμοποιείται στα σχολεία

Αν δεν έχετε ακόμη πείσει ότι πρέπει να επιτρέψετε στο παιδί σας να παίζει Minecraft , ίσως αυτό να φτάσει στο μέγιστο ενδιαφέρον σας. Το 2011, το MinecraftEDU κυκλοφόρησε στο κοινό. Ο πολύ δημοφιλής τρόπος παρατηρήθηκε αμέσως από τα σχολεία σε όλο τον κόσμο. Οι εκπαιδευτικοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι η ικανότητα της Minecraft να επηρεάζει τη μάθηση ενός παιδιού ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Η μάθηση με ένα μολύβι και χαρτί έγινε ένα πράγμα του παρελθόντος σε πολλές αίθουσες διδασκαλίας. Οι εκπαιδευτές στα σχολεία άρχισαν να παίρνουν μαθητές σε περιηγήσεις σε διάσημες πόλεις στον πραγματικό μας κόσμο, στο Minecraft . Οι δάσκαλοι άρχισαν επίσης να διδάσκουν και άλλες διάφορες βασικές σπουδές.

Μετά την αύξηση της δημοτικότητας του MinecraftEDU , ο Mojang και η Microsoft συνέλαβαν τον άνεμο της αναταραχής. Αγοράζοντας το MinecraftEDU όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, τόσο η Microsoft όσο και η Mojang ανακοίνωσαν το Minecraft: Education Edition. Αυτό θα γίνει το πρώτο επίσημα άδεια Minecraft spin-off βίντεο παιχνίδι αφιερωμένο στη διδασκαλία.

Ο Vu Bui, COO του Mojang δήλωσε: "Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Minecraft ταιριάζει τόσο καλά στην τάξη είναι επειδή είναι μια κοινή, δημιουργική παιδική χαρά. Έχουμε δει ότι η Minecraft ξεπερνά τις διαφορές στις μορφές διδασκαλίας και μάθησης και τα εκπαιδευτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας ανοιχτός χώρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν μαζί και να χτίσουν ένα μάθημα γύρω από σχεδόν τίποτα ».

Συμπερασματικά

Ενώ πολλοί γονείς έχουν αντιφατικές απόψεις σχετικά με το αν πρέπει να επιτρέπονται ή όχι βιντεοπαιχνίδια σε ένα νοικοκυριό, θεωρήστε το Minecraft ένα παιχνίδι. Το Minecraft είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι για παιδιά, εφήβους και ενήλικες οποιουδήποτε φύλου. Η δυνατότητα να μάθετε κάτι νέο, έχετε την επιλογή να χειραγωγήσετε τον δικό σας κόσμο, να μεταφέρετε τις ιδέες σας στη ζωή με τη μορφή εικονικών μπλοκ και πολλά άλλα θα πρέπει να σας εμπνεύσουν για να επιτρέψετε στο παιδί σας να ξεκινήσει μια νέα δημιουργική έξοδο. Αν μη τι άλλο, η ικανότητα να κάνετε όλα αυτά τα διάφορα πράγματα θα πρέπει να σας εμπνέει να το δοκιμάσετε με τον αγαπημένο σας (ή τον εαυτό σας).

Μεγαλώνοντας όλο και ισχυρότερα κάθε μέρα, η Minecraft έχει μια πολύ θετική κοινότητα για να αφήσει το παιδί σας να ζήσει. Η κοινότητα του Minecraft εκτείνεται σε πολλές ιδέες. Άτομα όλων των ηλικιών αγαπούν να βιώσουν το Minecraft , είτε η κοινότητα μπορεί να είναι βασισμένη σε διακομιστές στους οποίους το παιδί σας μπορεί να παίξει σε απευθείας σύνδεση με άλλα άτομα, βίντεο στο YouTube και πολλά άλλα. Η δημοτικότητα του Minecraft αυξάνεται όλο και περισσότερο στα σχολεία, επιτρέποντας έτσι έναν πολύ καλό τρόπο δημιουργίας φιλίας με άλλους μαθητές.

Σκεφτείτε σοβαρά το να επιτρέψετε στο παιδί σας να δοκιμάσει και να ζήσει το Minecraft , καθώς μπορεί να βρει ένα πάθος που δεν είχαν ιδέα ότι είχαν. Για πολλούς, οι καλλιτεχνικές ικανότητες και οι δεξιότητες που ποτέ δεν είχαν επιχειρήσει να χρησιμοποιήσουν βρέθηκαν εξαιτίας του Minecraft . Συνεχώς περιβαλλόμενο από χειραγώμενα περιβάλλοντα επιτρέπει στους παίκτες να αισθάνονται σαν να έχουν πλήρη έλεγχο του τι συμβαίνει στο εικονικό sandbox τους. Το Minecraft είναι διαθέσιμο για να σπάσει τα μπλοκ, να καταπολεμήσει τα όπλα, να δημιουργήσει αδιάφορες δομές και μηχανές, να μάθει διάφορα εκπαιδευτικά στοιχεία και πολλά άλλα .

Μην φοβάστε να βοηθήσετε το παιδί σας να κάνει βήματα προς μια άλλη περιπέτεια στην εκμάθηση, να βρει το καλλιτεχνικό του πάθος ή να βρει έναν τρόπο να ανακουφίσει το άγχος του. Η επίδραση του Minecraft στο παιδί σας μπορεί να είναι το επόμενο βήμα για να τους εμπνεύσει να βελτιώσουν τους εαυτούς τους με τρόπο που ποτέ δεν θα φανταστούν. Εάν είστε καθόλου ενδιαφερόμενοι ή σχετικά με το φράχτη όσον αφορά το να επιτρέψετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο να απολαύσετε αυτό το παιχνίδι βίντεο, καταλάβετε ότι εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν και αγαπούν το Minecraft από την αρχική απελευθέρωσή του. Κρατήστε ένα ανοιχτό μυαλό και ίσως ακόμη και να δώσετε στο βιντεοπαιχνίδι μια βολή για τον εαυτό σας Δεν γνωρίζετε ποιο μικρό (ή μεγάλο) αντίκτυπο μπορεί να έχει για εσάς.